Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar kızım 11 aylık doktor kontrolümüz 1 yaşındayken kahvaltıda verdiklerimin zararı olurmu sizce doktoruda aramadım kızıma fındık ezmesi veriyorum şu bimde olandan onun sayesinde bulamaçtan kurtuldum kızım onu çok seviyor onunla başlıyorum çok severek yiyor ayrıca fıstık ezmesi bu ikisini arkadaşımın doktoru önermiş ama 1 yaştan sonra o yüzden biraz endişeleniyorum erkenmi diye gerçi çok vermiyorum çay kaşığının ucuyla 5.6 kaşık falan ondanmı acaba kızım çok hareketlendi malum fındık sonra zeytin asla yemiyor ama zeytin ezmesini çok seviyor domates veriyorum ve beyaz peynir yemiyor pınar beyaz ve karper peynirleri yiyor eline kaşar peynir veriyorum yumurta yemediği için peynirli yumurta bazen babası 1.2 çay kaşığı sarelle veriyor reçel yemiyor ve ekmek veya bisküvi tabiki yanında meyva suyu kızım maşallah 1.2 haftadır çok güzel kahvaltıyiyor bu saydıklarımı hep zorla karışım yedirmeye çalışıyordum şimdi her kaşıkta farklı bişey verdiğim için yiyor tabi bunları hep emeklerken yiyor mama sandalyesinde en fazla 10.15 dakkaduruyor sonra yere keşfe mutfak kapısını kapatıyorum alt çekmeceler onun el bezleri çıkıyor mikser çıkıyor çay kaşıkları soğnlar çıkıyor abartmıyorum en az 1 saat kahvaltı sonra banyo sonra uyku ne dersiniz kızlar bu kadar tatlı abartıyormuyum şeker olmamalı gerçi yemeklerinide artık bizim yemeklerimizdenyapıyorum biraz tuzkoyuyorum
canım bizde 27 sinde 11 aylık olucaz ama bu dediklerini çok çok nadir evde varsa tattırmak için veriyorum (fındık ezmesi..vss )çünkü dediklerini biliyorum çok şekerli onlar canım mesela ben peynir olarak çökelek labne yada tuzsuz beyaz peynir veriyorum karper peynir daha önce duymamıştım bebeğe verildiğini
tatlı olarak pekmez bakıcısı sanırım reçelde veriyor arada domates
çikolata fındık ezmesi karper peynir oalyını bence araştır dr una falan danış canım tuz ve şeker olayı önemli bi konu çünkü
02.07.10 arda'm yanımda
Kayıtlı Üye
cnm allah kolaylık versin hareketli bebeğin var benim oğlumda 8 aylık çok korkuyorum hiç yemek yemiyor hele kahvaltıyı yumurtayı ağlayarak veriyoruz oda birazcık ben irmikli muhallebinin içine (bebelac kahvaltı için olanından )yumuta tereyağ pınar labne koyuyorum bazende pekmez ama küçük yaşta şeker yüklemesi ilerde şeker hastalığına yol açıyor diye duymuştum biraz daha az vermekte fayda var ilerde zaten çocukler cukala fındık ezmesi falan çok yiyicekler ama sen genede dr.sor tuz olayınıda şekeride yanlış bilgilendirmeyelim sağlıkla büyüt bebeğini öpt.
Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
arkadaşlar kızım 11 aylık doktor kontrolümüz 1 yaşındayken kahvaltıda verdiklerimin zararı olurmu sizce doktoruda aramadım kızıma fındık ezmesi veriyorum şu bimde olandan onun sayesinde bulamaçtan kurtuldum kızım onu çok seviyor onunla başlıyorum çok severek yiyor ayrıca fıstık ezmesi bu ikisini arkadaşımın doktoru önermiş ama 1 yaştan sonra o yüzden biraz endişeleniyorum erkenmi diye gerçi çok vermiyorum çay kaşığının ucuyla 5.6 kaşık falan ondanmı acaba kızım çok hareketlendi malum fındık sonra zeytin asla yemiyor ama zeytin ezmesini çok seviyor domates veriyorum ve beyaz peynir yemiyor pınar beyaz ve karper peynirleri yiyor eline kaşar peynir veriyorum yumurta yemediği için peynirli yumurta bazen babası 1.2 çay kaşığı sarelle veriyor reçel yemiyor ve ekmek veya bisküvi tabiki yanında meyva suyu kızım maşallah 1.2 haftadır çok güzel kahvaltıyiyor bu saydıklarımı hep zorla karışım yedirmeye çalışıyordum şimdi her kaşıkta farklı bişey verdiğim için yiyor tabi bunları hep emeklerken yiyor mama sandalyesinde en fazla 10.15 dakkaduruyor sonra yere keşfe mutfak kapısını kapatıyorum alt çekmeceler onun el bezleri çıkıyor mikser çıkıyor çay kaşıkları soğnlar çıkıyor abartmıyorum en az 1 saat kahvaltı sonra banyo sonra uyku ne dersiniz kızlar bu kadar tatlı abartıyormuyum şeker olmamalı gerçi yemeklerinide artık bizim yemeklerimizdenyapıyorum biraz tuzkoyuyorum
Canım fındık ve fıstık ezmesi bebeğinde alerjiye yol acabilir. Bu yüzden verme, vereceksen de bir çay kaşığını geçme, maksat tatmış olsun derim.Zeytin ezmesini ise hazır tavsiye etmem. Bir sürü koruyucu, baharat ve çok fazla tuz var. Kendin tuzsuz sele zeytin alıp, çekirdeklerini çıkarıp blender dan geçirip zeytin ezmesi yapabilirsin. Karışımdan vazgeçmen çok iyi olmuş. Sonra ileride yeme bozukluklarına yol açıyor çünkü.