Bebegimin göğsümü emmesine nasil alıstırmalıyım

Kahvetelvesimoon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
3.994
1.666
15 gun once sezeryan dogum yaptim,hastanede sancilardan dolayi emzirmeye alistiramadim bebegimi,mememi almak istemedi bende sütümü sağarak biberonla verdim sarılık riski vardi korktum.gogus ucum da yok oyle cok.önce el pompasiyla sagıyordum sag elim uyuşuk kaldi gecmiyor,sonra elektrikli pompa aldim.bu aralar gögsümüde emiyor,birakiyor biberondan sonra direk aliyor oylelikle cok nadir ama biberon kolayina geliyor agliyor basiyor yaygarayi.emmek istemiyor mecbur ac kalmasin diye biberon veriyorum sütümü sagıp.cok yoruldum sağıp sütü ısıtıp vermekten,sadece göğsümden emse keske, ne yapmaliyim nasil alıstırmalıyim ne olur yardim edin

korkma biraz aç kalınca alacak bu kadar bebek aç bırakılır mı diye düşünmeyin saatler boyu değil ama alacak biberon kolayına geliyor sıpamın tabii:)))

Biberon verme acktığı zaman direk göğsünü ver inatlaş onunla ve onun kazanmasna izin verme sonunda başka çaresi olmadıgını anlayacak . Şuan acktığında biberon geleceğini blyor o yüzden almyor memeyi

Biberonu ve varsa emziği aradan çıkarmanız gerekiyor.
Biberon dışı yöntemlerle besleyebilirsiniz
Bir de bol bol ten tene temas yapın

ben aç bırakıyordum birazcık :) sonra kendisi ağlıyordu ve meme mi verince mecburen alıyordu :) boşuna dememişler aç olan insan taşı bile yer misali . biberon vermeyin ama 2 oğlumda böyle alıştırdım

Memede ısrarcı olun daha çok küçük, çabuk aşarsınız merak etmeyin :) göğüs ucu sorununuz varsa kısa süre kullanmalik silikon göğüs uçlarından kullanabilirsiniz ama onun da 3haftadan fazla kullanımı önermiyorlar bu sefer ona alışmasın kuzucuk

Gogus kalkanida takiyorum arada aliyor bazende istemiyor

Silikon meme uçları var . Onlardan alın mutlaka ısrarla onunla verin . Arada mama takviyesi de yapmıştım ben çünkü ememiyordu çok küçüktü sarılık olmasından korktum . Gogsunuzu sağın biberona sütünüzü koyun incirin . En önceliğiniz anne sütü olsun . Silikon meme ucunu takın üstüne sagdiginiz sütten damlatın ve emmesi için uğraşın . İnternetten doğru emzirmeye ilgili videolar izleyin . Ben çok uğraştım en sonunda ayakta yürüyerek emzirmeye uğraşırken aldığını farkettim bir süre ayakta emzirdim :) ama uğraşın alır mutlaka benim bebeğim bile aldıysa her bebek alır diyorum :)

Gogus kalkanida takiyorum arada aliyor bazende istemiyor
Göğüs kalkanı ayrı bir şey silikon meme ucu ayrı şey . Göğüs kalkanı göğüs uçları yara olmaisn diye takılır gumustendjr . Silikon meme ucu bebek memecyi daha kolay alıp alisaabilsin diye takılır . Mutlaka temin edin hastanede de böyle yapıyorlar once

Az akışlı biberon ucu al. Ama iyi bir marka olsun ben wee nin almıştım normal akışlı ya çabuk döndü. Biberonun kolaylığına alışmış.

Şimdi bebeği kucağınıza alın dudakları memeye değsin. Çay kaşığı ile memenizden akıtın ağzına süt akınca memeyi çekiyor. Biz öyle alıştırmıştık

Göğüs ucunu videodaki gibi yaparsan çıkartırsın basit ve ucuz

Israrla emzirin aç olursa biberonla değilde kasik veya şırınga ile vermeyi deneyin..
Ama önceliğiniz emzirmek olsun kasik ve siringayida çaresiz kalınca deneyin..

Ac birak sadece memeni ver biraz emer yorulur süt bol gelmediği icin birakir pes etme surekli ve sık sık memeni emzir zamanla biberini unutacak.4 cocugumdada bu problemi yaşadım hepsini emzirmeyi basardım.butun çocuklarımı ikinyasi bitene kadar emzirdim.

Merhaba. Hem emzirme danışmanlığı hem doula olarak hizmet veriyorum. Malum durumlardan evdeyiz ve bu süreçte boş durmak yerine siz annelere ücretsiz hizmet vermek istedim. İnstagramdan beni takip edip dmden yazarsanız durumunuzu değerlendirir inşallah bir çözüme ulaşırız. İyi günler diliyorum. doulasevda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…