• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin geçmeyen kızarıklıkları

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sudansebepler

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
131
100
33
Merhaba hanımlar şu dönemde belki çok büyük bir dert değil ama günlerdir kafama takıyorum.
10 aylık bebeğimin bacaklarında ve vücudunda gece yatmadan kızarıklıklar çıkıyor. Sabah kalktığında geçmiş oluyor. Sadece gece bebelac mama içiyor. Gündüz çorba sebze püresi şeklinde devam ediyorum.
Tarhana yayla mercimek çorbası verdim kızardı. 5 aylıktan beri yoğurt veriyorum hiç yoktu. 1 aydır korkudan onu da kestim. En son sadece patates çorbası yapıp içine ekmek doğradım yine oldu.
Artık korkudan ne vereceğimi de şaşırdım. Doktora götürmeye korkuyorum. Acaba yediklerinden değilde başka bir şey mi? Yanlış şeye mi yoğunlaştım. Lütfen akıl verin fikirlerinize ihtiyacım var.

Birşeye alerjisi var vücudu tepki veriyor.
Ama sadece gece olmasi düşündürdu beni.
Gece rutuninizi tek tek gözden gecirin.

Olmazsa Dr a götürün, uzun zamandır geçmediyse önemli olabilir, geçmiş olsun.

Ahh Ahh alerjiden ne çektim 20 günlükte beri uğrastım hala uğrasıyorum mercimek havuç elma bile dokunurdu 1 sene patates zeytin ile beslendim şuan azaldı ama bazı şeylere hala tepki veriyor
Neye tepki verdiğini ilk etapta bulmanız gerekecek emiyor ise sizden de gecer bebege kıyafetlerini de yıkadıgınız deterjanda önemli belki oda sıkıntı yapıyor olabilir bünye alerjikse her şeyi gözden gecirmek gerekiyor
Mama da dokunuyor olabilir

Mamaya tepki veriyor olabilir ama ben yatağındaki birşeye tepki verdiğini düşündüm çünkü besin alerjisi gece çıkıp sabah geçmez ve daha farklı belirtileri de var

Merhaba hanımlar şu dönemde belki çok büyük bir dert değil ama günlerdir kafama takıyorum.
10 aylık bebeğimin bacaklarında ve vücudunda gece yatmadan kızarıklıklar çıkıyor. Sabah kalktığında geçmiş oluyor. Sadece gece bebelac mama içiyor. Gündüz çorba sebze püresi şeklinde devam ediyorum.
Tarhana yayla mercimek çorbası verdim kızardı. 5 aylıktan beri yoğurt veriyorum hiç yoktu. 1 aydır korkudan onu da kestim. En son sadece patates çorbası yapıp içine ekmek doğradım yine oldu.
Artık korkudan ne vereceğimi de şaşırdım. Doktora götürmeye korkuyorum. Acaba yediklerinden değilde başka bir şey mi? Yanlış şeye mi yoğunlaştım. Lütfen akıl verin fikirlerinize ihtiyacım var.
gluten olabilir ekmek doğramışsınız hic glüten icin test yaptırdınız mi

Domates alerjisi olabilirmi acaba
Benim kizimin yanaklarinda egzama vardi o gecti derken bide alerji cikti basima balmi domatesmi cikolatami hala cozebilmis degilim

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Domates henüz hiç vermedim. Yatağından olabilir diye bende düşündüm ama tüm gece o yatakta yatıp sabah kalkınca kaybolmazdı sanırım. Günde bir kere 5 dakika falan emiyor en fazla emme işi de pek yok artık. Gluten ve mamadan şüphelendim bende. Mamayı kesemiyorum emmediği için gece nasıl besleyeceğim bilmiyorum.
Bu sefer ekmek doğramadan havuç ve patates püresi versem olur mu? Başka türlü ne olduğunu bulamayacağım galiba ya

Besin alerjisinin belirtileri daha mı uzun sürer ki okadar kısa sürede kaybolmaz mı? Doktora götürmeye de korkuyorum bu sefer virüs kaparız diye test yapmadan doktor da anlayamaz sanırım.

unlu gıdalara tepki verıyor olabılır.ayrıca ekmek vermeyın çocuğa.yaylaya un katıyormusunuz.

Besin alesjisi muhtemelen. Süt ve süt ürünleri diyecektim ama mercimek çorbasında da oluyorsa başka bir şeye de alerjisi var demektir. Ayrıca kendi yediklerinize de dikkat etmeniz lazım. Ben evde kendim deneye deneye bulmuştum neye alejisi olduğunu, ki doktor da henüz bebeğim küçük olduğu için alerji testi doğru sonuç vermez sen kendin bulacaksın demişti. Diyete girip tek tek ürünleri deneyip bulun. Ben de az uğraşmadım bu alerjiyle 🤦🏻‍♀️

Evet katıyorum iştahlı olduğu için ya ekmek katmak zorunda kaldım yada unla çorbasının kıvamını koyu yapıyorum

Besin alesjisi muhtemelen. Süt ve süt ürünleri diyecektim ama mercimek çorbasında da oluyorsa başka bir şeye de alerjisi var demektir. Ayrıca kendi yediklerinize de dikkat etmeniz lazım. Ben evde kendim deneye deneye bulmuştum neye alejisi olduğunu, ki doktor da henüz bebeğim küçük olduğu için alerji testi doğru sonuç vermez sen kendin bulacaksın demişti. Diyete girip tek tek ürünleri deneyip bulun. Ben de az uğraşmadım bu alerjiyle 🤦🏻‍♀️

Zor işmiş gerçekten ya. E test yapılmıyorsa ben hiiç boşuna doktora gitmeyeyim.
Peki sizin neye karşı alerjisi varmış bulabildiniz mi?

Benim ortanca kızımda bu kış dediğiniz gibi oldu.gece çıkıp gündüz yok oluyordu.kucuk kizimda süt alerjisi olduğu için anında tepki verdiği için yatak mite mi deterjan mi acaba derken alerji testine götürdük.yumurta dahil bir çok şeye alerji çıktı.iki ay kadar tamamen kestik.duzeldi.sonra yavaş yavaş verdik.suan atlatti.alerjik bir şeyi yoktu normalde.boyle geçici bir donem oldu.gece olması sizi de yanıltmasın.gida da olabilir.

Mamayı değiştirin başka markaya geçin. Ondan değilse kuvvetle muhtemel sicaktandir. Oda termometresi alın ve oda en fazla 21 derece olsun.

Ahh Ahh alerjiden ne çektim 20 günlükte beri uğrastım hala uğrasıyorum mercimek havuç elma bile dokunurdu 1 sene patates zeytin ile beslendim şuan azaldı ama bazı şeylere hala tepki veriyor
Neye tepki verdiğini ilk etapta bulmanız gerekecek emiyor ise sizden de gecer bebege kıyafetlerini de yıkadıgınız deterjanda önemli belki oda sıkıntı yapıyor olabilir bünye alerjikse her şeyi gözden gecirmek gerekiyor
Mama da dokunuyor olabilir
benim kizimda alerjik 1.5 yasinda hâlâ devam.sizinki kac yasinda

Alıntı yapıp cevap yazmayı beceremedim. Umarım geçici bir besin alerjisidir. Eşyalarını durunun toz sabunuyla doğduğundan beri yıkıyorum. Bugün yalnızca patates havuç püresi verdim 2 gün bu şekilde devam edeceğim. Eğer yinede devam ederse geriye birtek mama kalıyor. 3 aylıktan beri aynı mamayı kullandım ama son 1 aydır böyleyiz. Oyüzden son ihtimal olarak onu bırakıyorum.

Alerjidir muhtemelen. Doktora götürün bi test yaptırın, sonrasında doktor sizi 3 günlük beslenme periyotları ile yönlendirecektir.
Üzerine gidip aynı besinleri verirseniz üzgünüm ki alerjinin kalıcı hasarları olabiliyor vücutta.

Sicaklardan olma ihtimali var mi?
Son bir ayda mi basladi tam anlamadim. mevsimsel alerjiler de olabilir.

Back