Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimin gaz sancısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
96
arkadaşlar 20 günlük bebeğim ve karını ağrıyor sanırım ayaklarını karnına çekiyor ve karnı gurulduyor sanırım gaz ne yapıcam bilmiyorum nette de araştırdım fıtık yada bağırsak düğümlenmesi bile olabilirmiş ama karnı guruldadığına göre gazdır dimi?
birde bebişim poposu kıpkırmızı oldu pişik gibi değil tahriş olmuş gibi ne önerebilirsiniz???

son olarak kasıklarında sivilce gibi şeyler oluşuyor sonra geçiyor ama gene oluyor pudralıyorum siz ne önerirsinmiz

cnm om-x var gaz damlası ondan al bitkisel doktorunada sor gaz sancılı bebeklerde oluyo benim kızım 2ay 20günlük hala gazlı kolikli bebek om-x verdi doktor çok iyi geldi bide ayaklarını üstünü sıcak tut yel giriyo karnına
sıcak havlu koy bide myo oıl yag var al karnıyla ayak tabanına masaj yap rahatlıyo çok geçmiş olsun

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Gaz sancıları çekmesi normal. Artık her bebekte okuyor. Benim kızım 3 ayı doldurdu hala sancılıyız ama ilk zamanlar gibi değil şükür. Herşeyi denedik. Metsil, Zinco, Harvey, vs bitkisel ürünler. Kendim rezene içiyordum. Biraz bebişime de vermiştim.
Adaçayı yağı almıştık. Karnına ve ayak tabanına sürüyordum. Makatına biraz zeytinyağı. Karnına sıcak havlu.

Pişik içinde daha bebeğin çok küçük olduğu için altını sık sık değiştirmen lazım. Biz o günlerde günde 10 taneden fazla bez kullanıyorduk. Ciltleri henüz çok hassas. Bezini çok tutma altınca canım.
Pişik kremi kullandım ben sebamed'in. ılk zamanlarda pudra önermemişlerdi , krem sürün demiştiler.

Kolay gelsinn meleğinlee sana.

karnı gazdan gurulduyordur benim oğlum neredeyse 5 aylık hala gazdan guruldar ne yaparsan yap gaza kesin çözüm yok illa oluyo ancak hafifletebiliyosun işte karnına ya da ayaklarının altına çok sıcak olmayan su torbası koyabilirsin ya da karnına ısıtılmış havlu bir sürü gaz damlası var doktoruna danışıp alabilirsin karnına masaj yapabilirsin ayaklarını karnına doğru çekerek masaj yaptırabilirsin pişiğe gelince denildiği gibi sık sık altını değiştir pişik öncesi kremi kullan ben çok faydasını gördüm her bezini değiştirdikten sonra sür

önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar metsil kullanmaya başladık sabah 2 damla gece 2 damla veriyorum
poposundaki kızarıklık içinde arko krem sürüyorum o eski tipte tüplerde olan yağlı krem gerçekten oda iyi geldi pişği için pudra sürüp sık sık değiştiriyorum altını

bikaç sorum daha olacak arkadaşlar şimdi bebişimin burnu tıkalı burun damlası kullanıyorum yumuşayan pislikleride burun aspiratöri ile çekiyorum bu aspiratör zararlıymış duydunuzmu öyle bişey ama başka türlü nasıl temizlenicekki o tıkalı burun ???

gecmıs olsun canım benım bebegımde ayaklarını karnına cekerek aglıyor hastaneye gıttık gaz sancısı dendı dr. babuline dıye bı bıtkısel ılac verdı onu kullanıyoruz poposundakı tahrıs bezden de olabılır bızımkınınde oyle olunca bezı degıstırdık gectı cok sukur ayrıca pudra kullanılmaması onerıyorlar pısık kremı dene ıstersen.

fb girl canım bende bezini değiştirdim sanki şuanki bezi daha iyi geldi gibi tahriş içinde bir ebe arkadaşım arko kremi önerdi bu eski tipte olanlardan klasik tüpte olan gerçekten o da çok iyi geldi çok şükür gaz sancısı içinde metsil damlayı önerdi bayramdan sonra dr kontrolümüz var bakalım dr umuz ne dicek :/

canım benim ogluşum 42 günlük oldu ve 20 ye yakın uzman doktora götürdüm faydası olmadı gazdan. metsil. zinco. laktazim.adaçayı.elma yagı.daha aklın gelmiyecek kadar yag ilaç kullandık. sıcak havlular. büse bile koyduk karnına geçmedi. ama doktorun verdigi bir ilaçdan fayda gördüm debridat 250 ml. diye. doktora danışarak kullanabilirsin.çok şükür kolitimiz azaldı.uykunun ne oldugunu hatırladık. 3 kişi 1 bebege bakıyorduk. aglamaktan ve ıkınmaktan göbegi açılmıştı bebegimin.

canım önerin için teşekkürler çarşamba kontrolümüz var zaten dra sorarım dediğin ilacı
bende metsil kullandım ama uyku yaptı sonra kuzenim önerisi ile nane çayı veriyorum günde 2-3 çay kaşığı falan o çok şükür iyi geldi.
gazdan ziyade birde kaka yaparken ıkınmalar başladı nette araştırdım bebek karın kaslarını fark edip kaka yapacakken ıkınınca farkında olmadan makatınıda sıkıp kapar kaka çıkamaz ve kıpkırmızı olurmuş şimdi oda başladı şöle bi büyüyüp anne şuram ağrıyor diyecekleri güne kadar böle geçecek sanırım günler

ben 4 ay cektım onu morarana kadar ve durmaksızın aglardı canım bende ne ilaçlar ne yağlar denedım ama en son doktorumuz bıtkısel bı surup verdı ve uykusuda duzene gırdı ve gaz sorunumuzda bı sıseyle halloldu çok mutlu olmustum maftım resmen o aglıodu ebnde ağlıodum pişiğe gelınce ben bebeğime hıç pudra kullanmadım tavsıyede etmem daha çok tahrıse yol acıo bence ben doğdugundan beri sadece johnson baby bedtıme serısını kullanıorum ve hergun masajla suruorum bebeğime cok yaradı bıde premature bı bebektı bebeğim canım ve altını sıksık değiştirıom ıslak mendıl yerınede kucuk tulbentımız var saf suya batırıp kaynamış ve soğumuş tabı su onunla sılıyorum poposunu canım

madem pişik olmuş canım iki krem önerebılırım nıveanın sadece bıtkısel kremı canım bıde hametan

kızım 50günlük ve 1aydır deli gibi aglıo ilk gittigimiz dr ac deyip takviye mamaya basladı sonra dr degiştirdik ve kolik oldugunu ögrendik 2gün oldu ve drun dedigi herseyi harfiyen uyguladık ve 2gündür kızım uyuyor aglamıyor
babuline surup anne sütünü sagıp yada bi miktar suya bi cay kasıgı sekilde günde üç defa 10 16 22de onu veriyorum sabah banyo yaptırıp myo oil diye ısıtıcı özellige sahip yagla karnına ve ayaklarına saat yönünde 3er dk masaj yapıyorum arada bi ögünde acken 100ml rezene cayı veriyorum aksam yine masaj yagla ve sadece 2gece yarım paranox diye bi fitil kakasını da yaptırıo hemen atıyo fitili 1dk bile durmuyor sonra yine yarım fitil veriyor o kalıyor bu drumuzun verdigi 5günlük program mısıl mısıl uyuyor masallah 2gündür bu 5günden sonrada yine sabah aksam yagla masaj ve sabah aksam 10da babuline surup var 5 gün daha
ama önce dra götür canım biz ilk gittigimizde kalca cıkıgına bakarken nasıl bacaklarını bastırıyolar ona benzer bi haraketle öle bi gazını attırdıki sankikocaman bi balonu şişirip havasını kacırtıyosun gibi hiç unutmicam o sesi meger gazından aclıgı hissedemiyomuş aynı zamanda ama masaj inanılmaz iyi geldi masajdan sonra özellikle hemen gaz cıkarıo

dr umuz gaz için bitkisel çayşarı önerdi nane rezene vs. gibi bizim drumuz ilaca karşı biraz kaka problemide 2-3 ay kadar sürecekmiş karın kaslarının gelişiminden ıkınmaları oluyormuş günde 1 kez bile kaka yaparsa sorun yokmuş
pişik içinde arko krem çok iyi geldi

Annelerin çilesi işte ( bebeğin için yapmadığın kalmıyor canım. umarım sorunun en kısa zamanda hallolur. bugün markette konuştuğuım bayan korkuttu beni. oğlu 1 yaşını doldurana kadar gaz sancısı çekmiş. tek çözüm yolu lefax diye bir ilaç olmuş.

kızlar bebeklerinizin göbekleri ağlarken yada ıkınırken dışa fırlıyor mu dr a sordum göbek kasları gelişmediği için öyle dedi fıtıkmış bir nevi bende dr bişey yapmanıza gerek yokm dedi ama ben bebişiin göbeğinin üstünü bağlıyorum dışa çıkmasın die sizde bunlara benzer bişey varmı

inşallah canım bende ölelerini duymuştum 1.5 yasına kadarda kuzenimin sürmüştü cile resmen bebege de anneye de ufffmafoldumben

merhaba canım geçmiş olsun benim bebeğimde 3,5 aylık ve kolik bizdede vardı ben babulıne kullandım hiç işe yaramadı 2 aydır nurse harveys kullanıyorum bebeğim çok rahatladı pişik kremine gelince ben kızım doğduğundan beri hametan kullanıyorum sadece reçeteyle veriliyo çok şükür hiç pişik sorunumuz olmadı her alt değiştirmede kullanıyorum bu arada ben bebek yağınıdirek vücuduna uygulamıyorum banyo suyuna karıştırıyorum direk yağla temas ettiği zaman bebeğimin cildi nemli gibi oluyodu hiç terlemiyodu onu farkedince suyuna karıştırdım şimdi rahatladık zemuszemuszemuszemus

size de gecmiş olsun canım bebekten bebege degişio işte bizde babuline ile rahatız ama o bahsettiğim yag ısıtıcı özelliği olan bi yag tüm vücuda uygulanmıo oyusden sadece karın ve ayak altına saat yönünde masaj yapıosun normal bebek yagını bende bayo suyuna karıstırıorum.pişik kreminide sürekli kullanınca alışkanlık yapıomuş ben her kaka yapısında poposunu yıkıorum zaten ya da dierk banyo yaptırıyorum duruma göre

kızlar az önce dr dan geldik şi,mdi bebişim uyuyor dün gece 3,5 tan beri uyumadım gaz sancısı tuttu yine bebişimin dr zinco damla va spazma panalgine die bi fitil verdi çocuk drumuzu da aradım kullanabilirsin dedi birazdan fitilide atıcam bebişime
nane çayı ile zeytin yağınad devam ama kendimi suçlu hissettim valla sölemesi ayıptır barbunya yedim de acaba omu yaptı die vicdan azabı çekiyorum

Canım o problemı bende yasadım zeytın yagını ılıt karnına kasıklarına masaj yaparak sur ve uzerını bı havluyla kapat cok ıse yarıyo ve cok rahatlatıyo bebısı sende dene om-x kullan ama bı sure sonra etkı etmıyo artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…