• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimin gaz sancısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oğlum 3 ayı bitirdi çokşükür..
gaz sorunu bizde çok yaşadık ve hala yaşıyoruz..
ama öyle dayanılmayacak sorunlar yaşamadık;neler yaptığımızı anlatayım belki bir faydası olur sizlere

**kesinlikle üşütmemeye gayret ettik,gece gündüz klimayı hiç kapatmıyorum
**ayaklarını sıcak tutun,ben hem çorap hem patik giydiriyorum.
**küçük bir havluyu ısıtıp ısıtıp karnına koyuyorum ve saat yönünde karnına masaj yapıyorum bu bağırsaklarının çalışmasını sağlıyor ve bebek rahatlıyor..
** bebeğim fön makinasının sesine bayılıyor :)) onu çalıştırıyorum bebeğimide yatırıyorum havluyu fönde ısıtıp masaj yapıyorum :))
**kullandığımız ilaç ve damlalar; zinco,metsil,babuline bunlar bişeye yaramadı Nurse damlası çok yaradı..
**ayrıca tavsiyem ; çekilmemiş diri kimyon varya onu bir cezvede kaynatıyorum birazcık şeker atıyorum ve birkaç daml bebeğime veriyorum ve kendim de içiyorum inanın bunun da faydası çok..

bütün bebeklere sağlıklı ömürler dilerim,inşallah gaz sorunlarımızıda hafif atlatırız ve bebeklerimiz mutlu mutlu büyür

buzuki orhan kolik cd si var o çok işe yaradı resmen
sakinleşti kulak kabartarak dinliyor sesleri biz de 2 aylık olduk
bir sürü şurup bitkisel ve sab simplex denedik tam olarak işe yarayanı olmadı
açıkçası ve 3 ayımızın dolmasını sabırla bekliyoruz
sancı esnasında allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor
resmen sinirlerimiz bozuluyor

bebeğimin ilk 3 ay gaz sancısı oldu sürekli ağlıyordu gerçekten annenin dayanması çok zor
doktora gittik lavman yaptı sap simplex kullandım bende ve bitkisel ilaçlar rezene verdim
şuan 5.5 aylık ilk aylar gibi değil çok şükür ama arada gaz sancısı oluyor
doktorum bebeği kaç dakika emzirdiğimi sordu uzun süre emzirdiğim içinde gaz sancısı olurmuş yeni öğrendim 6 - 8 dakika süt gelirmiş daha sonra bebek hava çekiyormuş bu da gaz sancısı yapıyor. bebeğinizi kucağınıza alıp sırtı size yaslansın sizde kolunuzun dirsek ve bilek arasındaki bölgesiyle bebeğinizin bağırsaklarına kolunuzu hareket ettirerek baskı uygulayın hemen gaz çıkarıyor doktorumuz gösterdi bu hareketi deneyin

gaz sancısı için muskat cevizinde buldum çareyi.2 minik muskat cevizini 1 tatlı kaşığı toz şekerle havan elinde dövün.kapalı bir kaba koyun.günde 4 kez bebeğin emziğine batırın bebeğe verin.
pişik için de: en önemli nokta kullandığın ıslak mendil çok önemli çok ıslak olmayan ıslak mendil kullanın .
yeni doğanlar için olanlar en iyisi yada kremli olanlar.nivea nınkiler en ideali.en az ilk 3 ay niveanınki ni kullanın.
pişik kremi sebamed pişik önleyiciyi sürekli kullanın.
pişik olduysa yine sebamedin pişik onarıcı var o çok iyi.

Bebeğinde gaz problemi olan arkadaşlar...Verdiğim bu tarifi uygulayın, bebeğinizdeki gaz probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır...Doç.Dr.Salih Somuncu'nun önerisi bu tarif...

Malzemeler :
1 adet Ayva ---- 1 tutam ıhlamur ---- 1-2 tane karanfil --- 1 su bardağı su

Kabuğunu soyduğumuz ayvayı küçük parçalar halinde dilimliyoruz.Cezvemize suyumuzu,ayvamızı, yıkamış olduğumuz ıhlamuru ve karanfillerimizi yerleştiriyoruz.
Bir taşım kaynattıktan sonra ılıtıp süzdükten sonra bebeğimize içiriyoruz

kızlar rezene kullanın hem bebeğe iyi geliyor uyuyorda sizede süt oluyor valla ben denedim ve sonuç iyii hatta onu demeye başladım 5 6 kez verdim daha sonra gaz sorunumuz yok oldu diyebilirim

benim bebeğim 35 günlük ve bu dediklerinin hepsini son 20 gündür yaşıyoruz.
kasıklarındaki kızarıklık için bepanten iyi geldi; sivilce gibi hafiften belirince sürüyorum; yoksa normal pişik kremine devam ediyorum geçti çok şükür.
gaz içinse yüzüstü yatmak bize en iyi gelen şey oldu; dizime yüzüstü yatırıyorum kendisi kolayca çıkarıyor alttan üstten..
kolay gelsin canım..

Back