Davranış Bozuklukları bebeğimin davranışları beni şaşırttı üzülüyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
bebeğim 15 aylık dün kalabalık bi ev oturmasına gittik bi sürü çocuk ve bebek vardı.onlarla hiç vakit geçirmedi sürekli tek başına takıldı.evi keşfe çıktı çekmeceleri sağı solu kurcaladı değişik oyuncaklar bulup onlarla zaman geçirdi.ve bu arada o kadar saat boyunca bi kez olsun bana gelmedi.sanki ben orda olmuşum olmamışım onun için hiç bir anlamı yoktu.
bebeğimin hem bana bağlı olmadığını düşündüm hem de sosyal bir bozukluk olabileceğini.

annesi; boşuna sıkmışsınız canınızı... 4 yaşından hatta en doğrusu şu; 5 yaşından önce çocuğun sosyalleşmesini beklemeyin... çekmece kurcalamasıda onun doğal dürtüsü... keşif dünyası .... o çekmeceler ve yeni atmosferde sizi unutmuş değil; merak ve keşif duygusunu tatmin etmiş.... size naçizane önerim çocuk gelişim basamaklarını hem fiziksel hemde psikolojik olarak araştırmanız...... bol şans.

bebeğiniz kendisinden beklenen şekilde davranmış...15 aylık bir bebeğin kelime dağarcığında "arkadaş, yaşıt" hatta "oyun" gibi kavramlar yoktur...onun tek hedefi dünyayı keşfetmektir...anladığım kadarı ile çocuğunuz üzerine düşeni gereğince yapmış, üzülmeyi bırakıp ona destek olursanız daha çabuk keşfetmesini sağlarsınız ve algıları açık bir çocuk olur...size -bağımlı- olmasın zaten tek başına bişeyler yapmanın keyfini çıkarsın...onu engellemezseniz -bağımlı- değil -bağlı- bir birey olur...

ama 15 aylık çocuk anne çocuğudur. anneyi istemesi gerekmezmi? kızım benden ayrılmazdı o yaşlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…