• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebegimin burnu tıkanıyor nedenini bilen anneler cevap yazsın

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
59
0
86
İzmir
Bebegimin sürekli burnu tıkanıyor grip olmadıgı halde gece nefes almakta güçlük çekiyor yardımcı olurmusunuz...

Soğuk havalarda bu çok normal....toz aşırı sıcak ya da soğuk olduğu zaman bebeklerin hassas burunları tıkanır..ve bundan hiç hoşlanmazlar...evinde soba kullanıyorsan bir bardak su bulundur...çünkü klima soba gibi şeyler havayı kurutuyor tıkanıklık yapıyor..eczanelerde satılan deniz ya da okyanus suyundan kullanabilirsin..tamamen doğal okyanus suyu burun tıkanıklığını açar...havaların ısınmasıyla tıkanıklık geçer merak etme...tüm bebeklerde hemen hemen bu sorun var.:1rolleyes:

petek kullanıyorsan evin havasını kurutur üzerlerine suluk koy canım sık sıkda evini havalandırmalısın bence

teşekür ederim evim sobalı su koyuyorum canım ilaç kullanıyorum bebegime....

bebekelrin burun kanallrı dar olurmuş..bizmde hep tıkalıydı grip sanıyorduk en sonunda gözünde enfeksiyon oldu doktora götürdük burun tıkanıklığı sebeb olmuş..dar olan kanalların genişlemesi için bir damla verdi kullandık artık tıkanmıyor...

canım benım kızım da sabahları oluyor burun tıkanması ama artık sapka takıyorum yatmadan kel oldugumuz ıcın sanırım bası usuyor bırde dogustanmı buda onemlı sapkayı dene olmazsa k.b.b gotur.

bebeklere 1 yaşına kadar yastık önerilmez kullanmayın ,

burun tıkanıklığı sebebi sobanın vaya kaloriferin oda içindeki nemi yok etmesinden kaynaklanır ,spğuk buhar makinesi kullanmanız yada sobanın üzerine sürekli kaynaması için su bulundurmanız gerekir ..

bebeklerde burun tukanıklığı kanalları dar olduğundan normaldir ,
eczanelerde tonimer ve serum fizyolojik isimli okyanus suyu satılır ,onlardan kullanmanız burun içini nemlemdirip kanalların açılmasına ve rahat nefes almasına yardımcı olur .
okyanus suyunu sıkdıktan 3-4 dakika sonra burun aspiratörü ile burnundaki sümüğü çekmeniz gerekir ki bebek rahatlasın ..

benim kızımın burnı çok tıkanırdı ,düzenli olarak serum - aspiratör kullanırdım ,buhar makinem geceleri sürekli çalışırdı ,bu satede rahatlardı ancak ..

bence bebeğinizin sağlığı için bir an önce önlem alın ,küçük bebekler henüz ağızlarından nefes almayı bilmezler ,burunlarıda tıkalı olursa zor nefes alırlarsa beyine giden oksijen miktarı azalır ve kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir ..

umarım yardımcı olabilmişimdir ..

çok yardımcı oldunuz teşekürler serumdan kullanıyorum burun tıkanıklıgından meme bile ememiyo bebeginizin tıkanıklıgı ne zaman geçti sizin....

ben kulaktan dolma bilgilerle değil tecrübe ve doktorun söylediklerini yazıyorum..yastık kullanmayın diye yazmışsın..yastığı doktor benim bebeğime tavsiye etti rahat nefes alsın diye...

Back