• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimin Bir Günlük Menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mehtap8080

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
23
0
36
İstanbul
Kızlar Merhaba;

Kızım 16 Aylık :nazar: (MaaşAllah). Aşağıda Kızımın 1 Günlük Menüsünü Paylaştım Tavsiye ve Uyarılarınızı Bekliyorum.

Saat 07:00 Uyanış
1 Çay Kaşığı Çörek Otu Yağı Veriyorum
Daha Sonra Emziriyorum

Saat 08:00 - 09:00 Arası Sabah Kahvaltısı
4-5 çay kaşığı labne peyniri
2 çay kaşığı tahin-pekmez
1 çay kaşığı bal
çeyrek yumurta
1 tane zeytin
bazen 1 çay bardağı meyve suyu bazen yoğur (zeytin yağlı)
1-2 lokma ekmek

haftada 2 gün kahvaltıda yoğurdun kaymağını yediriyorum. bu arada yoğurdu ben yapıyorum :3:

Saat 10:00 - 10:30 Arası Meyve
muz
mandalina
armut
elma

yukarıdaki meyveler ile bademi cam rendeden geçirip karıştırıp veriyorum (hepsini bir anda değil - 2 meyve karışımı gibi)

Saat 11:00 - 13:00 Öğle Uykusu
Öğle Uykusu öncesi emzirip öyle yatırıyorum

Saat 13:00
Uyanınca tekrar emziriyorum

Saat 14:30 öğle yemeği
çorba
kış sebzelerinden bir yemek yaparak yediriyorum

Saat 15:30-16:00 Arası
Yoğurt Yediriyorum (zeytin yağlı + yarım ceviz)

Saat 17:30-17:30 Arası Tekrar Yukarıdaki Gibi Meyve

Saat 18:30-18:30 Arası
Muhallebi yediriyorum

Saat 19:30-20:00 Arası
Emzirip uyutuyorum.

sizce kızımın menüsü nasıl. :17::17::17::17::17::17::17::17::17::17::17:

Canm masallh diyelim nazar degmesin
Bnm kızım da 17 ayına gircek ocak 3 te inş
Ama corbadab baska bişi yemiyo birde yogurt
Bu kadar
Böle kahvaltı etse keske hemn midesi bulanıyo bişi gösterince mesela gas yumurta yiyesi yok yha uzatıyorum hemen midesi bulanıyo
Cok kötü oluyorum napsam bilmiyorum birde diş problemi var su aralar iyice zayıfladı
Rabbim başka dert vermesin ama ne yapabilirim nasıl yaparım hiç bilmiyorum bole bos bos duwara bakıyorum gerçekten yani

Bilmedigimden ve merak ettigimden soruyorum; Sabahları çörek otu yağını hangi amaçla veriyorsunuz? Günduz sadece 1 kere 2 saat mı uyuyor? Gece uyanıyor mu, Uyandığında emziriyor musunuz? listeyi doktorunuz mu hazırladı?

Benim ki ler de böyle yeseler 12aylık oğlum oyunu yemeğe tercih ediyo:55:

her çocuk bir olmuyor dua edelim inşallah bütün çocuklar yemeklerini yesin sağlıklı olsun tabi bende birşeyler izletip bazen pencerenin önünde dışarıya baktırıp bazende eline birşeyler verip oyalayarak yedirmeye çelışıyorum. Rabbim yardımcın olsun

Bilmedigimden ve merak ettigimden soruyorum; Sabahları çörek otu yağını hangi amaçla veriyorsunuz? Günduz sadece 1 kere 2 saat mı uyuyor? Gece uyanıyor mu, Uyandığında emziriyor musunuz? listeyi doktorunuz mu hazırladı?

canım çörek otu yağını doktorum bağışıklığı ğüçlensin dirençli olsun diye verdi gündüz 1 kere bazen 2 bazen 3 saat uyuyor 1 günde toplam 13 14 saat uyuyor gece bir sıkıntısı olmasa 1- 2 kere kalkıyor emzirip yatırıyorum listeyide kendim oluşturdum

canım çörek otu yağını doktorum bağışıklığı ğüçlensin dirençli olsun diye verdi gündüz 1 kere bazen 2 bazen 3 saat uyuyor 1 günde toplam 13 14 saat uyuyor gece bir sıkıntısı olmasa 1- 2 kere kalkıyor emzirip yatırıyorum listeyide kendim oluşturdum

Çok güzel. Güle güle büyüyün bebeğinizi.

her çocuk bir olmuyor dua edelim inşallah bütün çocuklar yemeklerini yesin sağlıklı olsun tabi bende birşeyler izletip bazen pencerenin önünde dışarıya baktırıp bazende eline birşeyler verip oyalayarak yedirmeye çelışıyorum. Rabbim yardımcın olsun

Aynen rabbim sağlık sıhhat versin inşallah

Kızlar Merhaba;

Kızım 16 Aylık :nazar: (MaaşAllah). Aşağıda Kızımın 1 Günlük Menüsünü Paylaştım Tavsiye ve Uyarılarınızı Bekliyorum.

Saat 07:00 Uyanış
1 Çay Kaşığı Çörek Otu Yağı Veriyorum
Daha Sonra Emziriyorum

Saat 08:00 - 09:00 Arası Sabah Kahvaltısı
4-5 çay kaşığı labne peyniri
2 çay kaşığı tahin-pekmez
1 çay kaşığı bal
çeyrek yumurta
1 tane zeytin
bazen 1 çay bardağı meyve suyu bazen yoğur (zeytin yağlı)
1-2 lokma ekmek

haftada 2 gün kahvaltıda yoğurdun kaymağını yediriyorum. bu arada yoğurdu ben yapıyorum :3:

Saat 10:00 - 10:30 Arası Meyve
muz
mandalina
armut
elma

yukarıdaki meyveler ile bademi cam rendeden geçirip karıştırıp veriyorum (hepsini bir anda değil - 2 meyve karışımı gibi)

Saat 11:00 - 13:00 Öğle Uykusu
Öğle Uykusu öncesi emzirip öyle yatırıyorum

Saat 13:00
Uyanınca tekrar emziriyorum

Saat 14:30 öğle yemeği
çorba
kış sebzelerinden bir yemek yaparak yediriyorum

Saat 15:30-16:00 Arası
Yoğurt Yediriyorum (zeytin yağlı + yarım ceviz)

Saat 17:30-17:30 Arası Tekrar Yukarıdaki Gibi Meyve

Saat 18:30-18:30 Arası
Muhallebi yediriyorum

Saat 19:30-20:00 Arası
Emzirip uyutuyorum.

sizce kızımın menüsü nasıl. :17::17::17::17::17::17::17::17::17::17::17:

menünüz güzelmiş, çörek otu yağı ve tahini çaldım sizden :)
bende yazayım
sabah 09:00 (ben kahvaltıyı bulamaç yapıp veriyorum)
bebe bisküvisi (3-4 tane)
bebe ekmeği (1 dilim)
1 ceviz
2-3 fındık
biraz peynir
%70 yumurta
pekmez
z.yağı
tereyağ (bazen)

11:00
mandalina portakal suyu

12:00
inek sütü+bebe bisküvisi

14:00
çorba (içine ekme içi)

17:30
elmalı yoğurt

sonra akşam yemeğinde kendimize yaptığımız yemeklerden ona uygun bişey varsa ve yedirmek zor gelmezse :17: 1-2 kaşık yemek

20:00
kaşık maması (bal katıyorum)

21:00
muz

geç yatarsada devam sütü veriyorum

aralarda emiyo ama sütüm çom olmüdığından keyif için emiyor. gece kalkarsada ya su veriyorum yada emziriyorum

ama benim kızım prematüre olduğu için çok zayıf kilo almıyor :5:

Merhaba benim bebeğim 7 aylik corek otunu ne zaman basladiniz?

Benim kızım 5aylık kahvaltısında bir tane cevizi ezip verebilirmiyim ?Bebeğime kahvaltı menüsü:nazar:

Ceviz, balık, bal gibi gıdaların 1 yasından sonra verilmesi doktorumuz tarafından bize söylendi.
Bir de çörek otu yağının piyasada suistimale cok açık olduğunu düşünüyorum. Nitekim bir cay kasigi corek otu yagi icin kac kilo çörek otu gereklidir hiç düşündünüz mü? Yani fiyatının cok yuksek olması gerekliyken bir cok dükkanda bulmak mümkün. Bu benim düşüncem tabii.

Bal ve süt bir yaşından sonra olduğunu biliyordum ama cevizi bilmiyordum. Peki çorek otu ne işe yarıyor ben bebeğime verebilirmiriyim.

Merhaba kızlar ben Sebze çorbasını ve meyve püresini günlük yapıyorum ertesi günede kalsa buzdolabında vitamini gidermi birde meyve pürelerini hazırlanışını tarif yazarmısın :emir_bebek::1:

çok güzel bır menu olmus bende asagı yukarı aynısını yapıyorum ama aksam yemegı 1 2 kasıkyemesı normal mı bılmıyorum normalse ben oğlumun ustune cok gıdıyorum demekkı:) pekı kılosu ne kadar benım oğlumda 14 aylık 12 kılo ama bır kac gundur ıstahı yok malesef

Back