• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimin bezinde kırmızı lekeler oluyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım çınarda da oluyor hep
dra sormuştum yukarıda arkadaşın dediği gibi kristalleşmiş idrar o
vücut susuz kaldığında idrar daha konsantre çıkıyor ve oksijenle temas ettiğinde kiremit rengine dönüyor
şişe suyunu 5 dak. süreyle kaynatıp soğut ve biberona koy ve içir canım
daha önce hiç su vermediğin için tadını beğenmeyecektir ama sık sık dene ne kadar içerse o kadar ver kısıtlama
zaten ne ihtiyacı varsa o kadar alabiliyorlar

canım çınarda da oluyor hep
dra sormuştum yukarıda arkadaşın dediği gibi kristalleşmiş idrar o
vücut susuz kaldığında idrar daha konsantre çıkıyor ve oksijenle temas ettiğinde kiremit rengine dönüyor
şişe suyunu 5 dak. süreyle kaynatıp soğut ve biberona koy ve içir canım
daha önce hiç su vermediğin için tadını beğenmeyecektir ama sık sık dene ne kadar içerse o kadar ver kısıtlama
zaten ne ihtiyacı varsa o kadar alabiliyorlar

bana akrabalar su vermezsen böbrekleri kurur bilmem ne diye saçma sapan laflar etmişti. ciddiye almadığım halde 2 gündür bebeğimin bezini hep kızmızı görünce korkmaya başladım. dün den beri su veriyorum. tadını pek sevmedi ilk. ama gece sabaha kadar her fırsatta su verdim. azcık azcık içti. yarına kadar sürerse bezini de alıp gideceğim. çok teşekkürler arkadaşım.

bizde böyle bişey olmadı ama kızım 4.5 aylık oldu ben hiç su vermedim kafamçokkarıştı

ben de su verme taraftarı değilim canım. ama korkudan hemen su verdim. doktorumuz da su vermene gerek yok dedi. oğlum aşırı terliyo heralde o yüzden su kalmıyo vücutta. yoksa gündüzleri 1,5-2 saatte bir emiyor.

biraz önce biberonla kızıma su verdim bi içti görmen lazımdı şıpır şıpır dudaklarının kenarından aktı resmen :)
ama sonrada dr dediği aklıma geldi 6 ay su bile verme sadece anne sütü demişti..nebilim yaa kararsız kaldım

ver canım sen suyu bebeğine
suyun ne zararı varmış,baksana bebeğin içi yanmış bu doktorları anlamıyorum
su verilmemesinin sebebi neymiş acaba

aslında evet niye su verdirmiyolar..sütten alıyomuş suyu öyle diyolar ama demekki bu sıcaklarda bebeklerinde suya ihtiyacı var..bi zararı yo dimi su vermemin?

suyun ne zararı olacak,üstelik böbreklerinin çalışmasını kolaylaştırır,kendini düşünsene susuz durabiliyormusun bu sıcaklarda,ben im için suyun yerini hiçbirşey tutmaz çocuklarımıda emzirdiğim halde ilk günden sularını verdim

ben de su verme taraftarı değilim canım. ama korkudan hemen su verdim. doktorumuz da su vermene gerek yok dedi. oğlum aşırı terliyo heralde o yüzden su kalmıyo vücutta. yoksa gündüzleri 1,5-2 saatte bir emiyor.

biraz önce biberonla kızıma su verdim bi içti görmen lazımdı şıpır şıpır dudaklarının kenarından aktı resmen :)
ama sonrada dr dediği aklıma geldi 6 ay su bile verme sadece anne sütü demişti..nebilim yaa kararsız kaldım

ver canım sen suyu bebeğine
suyun ne zararı varmış,baksana bebeğin içi yanmış bu doktorları anlamıyorum
su verilmemesinin sebebi neymiş acaba

aslında evet niye su verdirmiyolar..sütten alıyomuş suyu öyle diyolar ama demekki bu sıcaklarda bebeklerinde suya ihtiyacı var..bi zararı yo dimi su vermemin?

Kızlar suyu verirken çok abartmayın,miktarı dr ile belirleyin çünkü fazlası bebişi ishal yapıyor, ki ishal 1 yaşın altında özellikle yenidoğanda çok tehlikeli, bide su şişkinlik yaptığı için bebekte eksik tartıyada neden oluyoa.s.

neden ama ishal olduğunda daha fazla su veriyorsun sıvı kaybı olmasın diye

neden ama ishal olduğunda daha fazla su veriyorsun sıvı kaybı olmasın diye

Cnm normal miktardaki suda problem yok zaten FAZLA olunca problem, ishalli bebeğe çok su verirsen ishalini artırırsın, dediğim gibi vereceğin miktarı dr ile belirlemek yerinde bir davranış olur, anne sütünü sağıp meydanda bekletirsen( sonra bebişe içirme tabi) üstünde yağlı beyaz kısmın biriktiğini altınada bol miktarda su durduğunu farkedebilirsi, bu yüzden anne sütü alan bebekler için extra su vermeye gerek yok diyor dr lar, he tabi ben veriyorum, çünkü marmaris çok sıcak evin içi 30 derce düşün..ebeğim 2 aylık, günde 3 sefer 1 tk verebilirsin dedi dr um.
yerimseniben

Cnm normal miktardaki suda problem yok zaten FAZLA olunca problem, ishalli bebeğe çok su verirsen ishalini artırırsın, dediğim gibi vereceğin miktarı dr ile belirlemek yerinde bir davranış olur, anne sütünü sağıp meydanda bekletirsen( sonra bebişe içirme tabi) üstünde yağlı beyaz kısmın biriktiğini altınada bol miktarda su durduğunu farkedebilirsi, bu yüzden anne sütü alan bebekler için extra su vermeye gerek yok diyor dr lar, he tabi ben veriyorum, çünkü marmaris çok sıcak evin içi 30 derce düşün..ebeğim 2 aylık, günde 3 sefer 1 tk verebilirsin dedi dr um.
yerimseniben

yani günde 3 tatlı kaşığı. benim bebe 4,5 aylık. ben ne kadar versem acaba? bi de hazır suyu kaynatmaya gerek var mı?

anammm günde 3 tatlı kaşığımı ben biberonla verdim kızıma çuk çuk içti sonrada rahatladı heralde uyudu.. ama kaynatmamıştım :(

anammm günde 3 tatlı kaşığımı ben biberonla verdim kızıma çuk çuk içti sonrada rahatladı heralde uyudu.. ama kaynatmamıştım :(

ya aslında doktor bana hazır suyu kaynatmana gerek yok dedi. suyu çok kaynatınca içindeki mineraller ölüyormuş. ben kaynatmadan vermiştim. ama bir kısmını kaynattım şimdi. biraz da ondan verelim bakalım.

bugün doktora gittim. bezindeki lekenin üzerinde hiç durmadı. önemsiz bişey dedi. kendi doktorumuz değil bu. memleketteyiz ya başka doktora götürdük. ama çok sevdim doktoru. bebeğe kesinlikle su verme dedi. su bebeği doyurur süte yer kalmaz dedi. zaten oğlum kaç gündür az emiyodu. sebebi su vermekmiş. anne sütü öyle bir sıvıdır ki dedi bebeğin ihtiyaçlarına göre hal alırmış. bebeğin suya ihtiyacı olduğunda süt daha sulu olurmuş. ağzına sütten başka bişey verme dedi. annem meyve yalattırıyodu. doktor bunu da yapma dedi. artık kimse bebeğimin ağzına bişey veremez :olmaz: gebertirim. :oklava:

bugün doktora gittim. bezindeki lekenin üzerinde hiç durmadı. önemsiz bişey dedi. kendi doktorumuz değil bu. memleketteyiz ya başka doktora götürdük. ama çok sevdim doktoru. bebeğe kesinlikle su verme dedi. su bebeği doyurur süte yer kalmaz dedi. zaten oğlum kaç gündür az emiyodu. sebebi su vermekmiş. anne sütü öyle bir sıvıdır ki dedi bebeğin ihtiyaçlarına göre hal alırmış. bebeğin suya ihtiyacı olduğunda süt daha sulu olurmuş. ağzına sütten başka bişey verme dedi. annem meyve yalattırıyodu. doktor bunu da yapma dedi. artık kimse bebeğimin ağzına bişey veremez :olmaz: gebertirim. :oklava:

evet onu bende duymuştum. bencede suya gerk yok. anne sütünün ilk başta geleni sudan ibaretmiş..sonrasında doyurucu süt gelriimiş zaten.. onlar alacağı suyu sütle laıyor kardeş.. bencede gebert))hakllısın valla.. :lepi:

bir iki haftadır havalar serinledi ya bizim kırmızı lekeler kayboldu çok şükür demek ki sıcaklarda oluyomuş

bir iki haftadır havalar serinledi ya bizim kırmızı lekeler kayboldu çok şükür demek ki sıcaklarda oluyomuş

helal olsun sana canım..bakın anne sütü o kadar mucizevi birşeyki ilk gelen süt sadece sudan ibaret..mesela bebeklerimiz ilk memeyi emiyor ve daha sonra diğerini veriyoruz azcık emip bırakıyor yaa...emme sonrası susuzluğunu gidermek için emermiş onu..Yanii doktorlar boşuna okumuyorlar heralde ? :) tamam suyun bi zararı olmayabilir ama sonuçta anne sütü kadar da hijjenik olamaz heralde :) aman ya bi şekilde büyüyolar işte Allah sağlık sıhhat versin inş.. bebeklerinize ve size kalın selametle...

Back