bebeğimin başı yassılaştı..

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
45
bebeğim hep sağ yanına yatmaktan başında bir yassılaşma oluştu. bebeğim 2 aylık ve ban yeni farkettim. şimdi sol yanına yatırmaya çalışıyorum. tecrübeli anneler başına böyle birşey gelmiş olan var mı acaba? düzeldi mi? neler yapmam uygun olur? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

benimkide tam iki aylık..sol yanına yatmaktan biraz yassılaşmış.döndürüyorum yine başını sola hep yatırıyor..bakarken bie sola bakıyor..bende mecburen yastık koyyorum dönmesin diye..tv ye baktırıyorum sağına dönsün diye

benim oğlum yan yata yata kafası arkaya doğru sivirilip gitmişti. annem yanlara destek koyuyordu sinir oluyordum. sonra oyun döneminde hep kafaüstü yatınca tamamen düzeldi. hatta kafasının arkası düz kalacak diye korktular bu seferde((şimdi toparlacık kafası var.

aksi yönde yatır düzeliyo canını sıkma çok örneklerini gördüm hem kendi bebeğimde hem başka bebeklerde

cevap veren herkeze teşekkürederim. düzeliyor diyenler yüreğime su serptiniz. yan yatırma yastığı ile hep diyer tarafa yatırmaya çalışıyorum. hoşlanmayıp sızlanıyor ama alışacak her halde... inşallah düzelir.

canım bizim doktorumuz boyun egzersizleri vermişti,o egzersizler sayesinde kendisi tek tarafa yatmayı bıraktı,bizim kızında kafası yamulmaya başlamıştı düzeldi çok şükür :)

(tek tarafa yatmasının sebebi anne karnında başının uzun süre tek yöne dönük pozisyonda kalmasıymış,kaslar o şekilde durmaya alıştığı için bebek daha rahat ediyormuş,egzersizler ile boyun kaslarını çalıştırınca her iki yönde de rahatlıkla yatabiliyor)

benim oğlumda hep yan yatıyordu kafası yamulmuştu artık ince bir yastık kullanıyoruz ve yan yatma geçti çünkü yastıkta kafanın iki yanı dolu olunca çevirmiyor seninde bebeğin de zamanla düzelir inşallah.

benim oğlumun kafasının arkası dışa doğru çıkıntılıydı. sırt ustu yatıra yatıra duzeldi. hatta çıkıntının üst kısmı içeri doğru çökmüş. ben ne yapıyım?

benim oglumda hep sirt ustu yatmaktan kafasinin arkasi duz olmustu bilmiyordum ozamanlar.
sonra 5 ayina kadar hep sag sol yatirdim yusvuvarlak oldu sonda çok sukur..
kulaklari içinde sag sol yatirirken kulaklarini hep duzeldiyordum.

benm kuzmn kafasnn arkasıda düzleşti kızlar yan yatrydm bu sefer aglıyodu sırt üstü yatayata arkası düzlşti ve kulaklrınn uç kısmları öne dogru geldi şuan 6 aylık düzelr mi ki yan yatrsm desem artık kendi dönüyoo devmlı neyapcm bilmiym

alkisalkisalkis ya varya içime su serptin saolasın..

herkes kfası arkaya doğru uzuyordu dedi, hatta evime gelen yardımcı kadın bile söyledi bana akıl vermeye çalıştı.. daha 52 günlük bebek nasıl düz yatırayım.. tabiki kimseyi dinlemedim..tabiki yan yatıyor..zaten ilerde düzeleceğine inanıyordum..:sm_cool:
mayalıhamur teşekkür edrim..aydınlanmış oldum...opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile5

benim bebegimde 3 aylik su an. sirtüstü yata yata kafasinin arkasi yassilasti. . ben farketmistim bi saga bi sola yatirmaya calisiodum ama bebisim yine ayni pozisyona dönünceye kadar ugrasiodu. bende artik bu saatten sonra düselmes die düsünmüstüm ve birakmistim.doktorumus sürekli bi saga bi sola yatir diye söledi pes etme dedi insallah düselir....
düselir dimi arkadaslar....???

karninin ustune yatirmayi dene. o zaman mecbur kafasini yan cevirir...

mumkun oldugunca bebegi her tarafa yatirmaya calis, simdi onlarin kemikleri su gibi. cok kolay sekil alabiliyorlar. bana doktorum 6 aya kadar dikkat etmem grektigini soyledi. benim bebisimde saga sola yatiyor fakat arkaya yatmiyor. ben de kafa sivrilesecek diye tedigin oluyorum. onun icin bazen iki yandan yastikla destekliyorum.

benim oğlumda sağına yatmayı seviyor bir ara kafasının yanı acayip ezilmişti şimdilerde sırt üstü yatmaya başladı da biraz düzeldi ama hala biraz şekil bozukluğu varr.. hangi yöne yatmayı seviyorsa o tarafa ufak yumuşak bir havluyu katlayıp koyun yada yastığının altına koyun ki çekip almasın benimki son zamanlarda fazla uyanıklaştı kafayı çeviremeyince havluyu çekip alıyor ...

birde sağ kulağının üstüne yata yata kulağı daha da büyüdü ve kıvrık ; bir kulak ufak ve düz diğeri yarım kepce gibi ve kıvrık bantlayıp yatırmayı düşünüyorum bu aralar ama huysuzlanıp hiç uyumazsa diye de korkuyorum

forumda okmuştum bazı anneler penya şapka giydirip yatırıyorlarmış kulakları kıvrılmasın diyeee ama benim çocuk şapkada taktırmıyorrrrr

Bizim 23 günlük kızımız var. bir doktor yüz üstü yatırmamızı sertbir zeminde yatırmamızı söyledi. kendisi kafasını kaldırıyor. baska bir doktora gittik oda saga veya sola yan vaziyette yatırmamızı söyledi. ne yapıcaz bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…