Bebegimin atesi

Tubaaaa81

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
2.528
2.424
43
2 yasinda kızımın cumartesi ikindiden beri atesi oluyor. İki kere dr a götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu dendi.antibiyotik veriyorum. Ateş 12 saatte artmaya başlamıştı ama 4 te verilen dolvenden sonra yine artti 2 saat önce. Aklıma losemi dahil hersey geliyor. Başına gelen var mı geçmezse cumartesi kan verecegiz

Cumartesiden beri direncli ateşi mi var, anlayamadım? Normalde doktorun 3 günü aşan ateşte muhakkak bir kan testi yapması gerekirdi. Allah korusun aklınıza kötü şeyler getirmeyin ama tetkik için bence cumartesi gününü de beklemeyin.

2 yasinda kızımın cumartesi ikindiden beri atesi oluyor. İki kere dr a götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu dendi.antibiyotik veriyorum. Ateş 12 saatte artmaya başlamıştı ama 4 te verilen dolvenden sonra yine artti 2 saat önce. Aklıma losemi dahil hersey geliyor. Başına gelen var mı geçmezse cumartesi kan verecegiz
Öncelikle benim kızım da dolvene rağmen ateşi düşmemişti daha iki hafta önce. Ama ilk olarak kan test yaptırmalıydınız. Belki de kanında enfeksiyon var ve bu yükseltiyor genelde benim kızımda böyle olduğu için söylüyorum. Daha detaylı muayene isteyin doktordan.

Geçmiş olsun. Acile mi gittiniz çocuk doktoruna mı?

3 günü geçen ateşte kan testi vs istenir normalde. Antibiyotik zaten standart anında veriliyor.

Ateşi kaç oluyor hiç mi düşmüyor

"Üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının yeri yok. Antibiyotikler bakterilere karşı etkili ilaçlardır. Ancak üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunluğu viral olduğu için antibiyotik almak gereksizdir." Alıntı

Geniz akintisi yeşile dönmüş dedi dr mikrobik olduğunu söyledi. Ateş 39 a kadar çıkmıştı ama şimdi 38 i biraz geçiyor. 12 saatte kadar düşüyordu ama bu gün kısa sürede yükseldi. Dün de her zaman gittiğim drumuza götürdüm o da enfeksiyon dedi ama cumartesiye kadar ateşin olmaması gerekir de diye söyledi

Geçmiş olsun. Acile mi gittiniz çocuk doktoruna mı?

3 günü geçen ateşte kan testi vs istenir normalde. Antibiyotik zaten standart anında veriliyor.

Ateşi kaç oluyor hiç mi düşmüyor

"Üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının yeri yok. Antibiyotikler bakterilere karşı etkili ilaçlardır. Ancak üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunluğu viral olduğu için antibiyotik almak gereksizdir." Alıntı
İkisi de çocuk dr u polikliniğe gittik

Allah korusun , normal herkes hasta heryer hastalık aklınıza kötü şeyler getiemeyin, ılık duş aldırın tekrar götürün belki serum verirler geçmiş olsun

İkisi de çocuk dr u polikliniğe gittik
Sürüntü testi falan isteyin mutlaka ya dirençli ateş biz geçen sene bu zamanlar yaşadık domuz gribi olmuştu. Hiç bir şey ateşini düşürmemişti kendi ilacını alana kadar. Cumartesiyi beklemeyin bence

Sürüntü testi falan isteyin mutlaka ya dirençli ateş biz geçen sene bu zamanlar yaşadık domuz gribi olmuştu. Hiç bir şey ateşini düşürmemişti kendi ilacını alana kadar. Cumartesiyi beklemeyin bence
Suruntu testi negatif çıktı ama gerçek negatif mi .inşallah bütün çocuklarımız şifa bulur

Sizin atesiniz kaç gün sürmüştü
Şehir dışındaydık bide biz. Şehir dışındayken 4 gün düşmedi 39 lardaydı. Az bişey düştü geri çıktı. Şurup asla içmemişti zorla içirdiğim fayda etmemişti. Öksürük başladı bide. 5.gun eve döndük yine aynı. 6.gun doktora götürdüm test sonucu pozitif. İlacını verdi onu içtikten sonra anında fayda etmişti. Çocuğun gözler akıyor baygın hali yoktu hiç öyle görmedim bu zamana kadar. Ama ilaçla o hali gitti öksürük kalmıştı bi. İlaç başlayana kadar sürdü ateşi maalesef

Şehir dışındaydık bide biz. Şehir dışındayken 4 gün düşmedi 39 lardaydı. Az bişey düştü geri çıktı. Şurup asla içmemişti zorla içirdiğim fayda etmemişti. Öksürük başladı bide. 5.gun eve döndük yine aynı. 6.gun doktora götürdüm test sonucu pozitif. İlacını verdi onu içtikten sonra anında fayda etmişti. Çocuğun gözler akıyor baygın hali yoktu hiç öyle görmedim bu zamana kadar. Ama ilaçla o hali gitti öksürük kalmıştı bi. İlaç başlayana kadar sürdü ateşi maalesef
Bazen testler yalancı negatif oluyor .bizimki de öyle mi acaba.tekrar çok geçmiş olsun

Geniz akintisi az öksürük oluyor ara ara
Gecen ay benım oglumda 4 gun sürdü ateş 39 lardaydı hep. Vıral enfeksiyon dedıler ama bobrek tedavısı gördüğü için ıdrar tahlılı ve kültür bakıldı. Kulturde bakterı üremiş ondan olmus. Tekrar götürüp ıdrar ve kan ısteyın kültürde bakılsın ama. Suan genız akıntısı burun akıntısı hafıf öksürük var 1 haftadır ama ates yok.Gecmıs olsun.

Gecen ay benım oglumda 4 gun sürdü ateş 39 lardaydı hep. Vıral enfeksiyon dedıler ama bobrek tedavısı gördüğü için ıdrar tahlılı ve kültür bakıldı. Kulturde bakterı üremiş ondan olmus. Tekrar götürüp ıdrar ve kan ısteyın kültürde bakılsın ama. Suan genız akıntısı burun akıntısı hafıf öksürük var 1 haftadır ama ates yok.Gecmıs olsun.
Çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun .kan verdik ama idrar istemedi .Yarın dokturumuza gosterecegim. Yarın doktorumuzun orda söyleyeyim. Kan pahali olur diye devlete gittim

Çok geçmiş olsun 💐
Korkmayın bir kan testi yaptırın.
Ben 36 yaşındayım 3 haftadır gripten perişan olmuşum. 2 defa doktora gittim salgın var ve maalesef bu yıl ki çok dirençli dedi
Benim öksürük,boğazda yanma ,burun akıntısı ,nefes darlığı oluyor.

Dün arkadaşım inatçı ateşi olduğunu söyledi.

X