Bebeğimin Amniyon Sivisi Fazla çikti ,dezavantaji Ne Olabilir.Bir Fikri Olan Var Mi?

E

EU2

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU2
:uhm: Tüm hamişlere güzel ve sağlıklı günler.
6 aylık hamileyim.Çoğu hamileler amniyon sıvısının az olmasından şikayetçi.Oysa ultrasonda benim bebeğimin amniyon sıvısı fazla çıktı.Doktor gebelik şekeri çıkmış olabilir dedi.Kan şekeri testi sonucunda gebelik şekerimin olmadığı görüldü,hatta normalden az çıktı.Bebeğimin kilosuda normalden fazla çıktı.(920 gr)
Benim gibi hamileliğinde bu durumla karşılaşan varmı.Yada amniyon sıvısının fazla olmasının dezavantajları ne olabilir bir fikri olan varmı.Yardımcı olursanız sevinirim.
Tüm hamişlere sağlıklı bebekler dünyaya getirmeleri dileklerimle.

• Konu Sahibi EU2
Polihidramniyos nedir?
Amniyon sıvısının normalden fazla olması hidramniyos ya da polihidramniyos olarak adlandırılır. Sıvının 2 litreden fazla olması patolojiktir. Literatürde 15 litre amniyon sıvısı bildirilen olgular vardır.

Polihidramniyos nedenleri nelerdir?
Polihidramniyos anne ya da bebeğe bağlı nedenler ile ortaya çıkabilir. Anneden kaynaklanan en önemli neden şeker hastalığı yani diabettir. Bebekten kaynaklanan nedenler ise:

Sıvı geçişini kısıtlayan sindirim sistemi tıkanıklıkları
Merkezi sinir sistemi kaynaklı yutma bozuklukları
Yutma bozukluğuna neden olabilen kromozom anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Bebekte kalp yetmezliği
Konjenital enfeksiyonlar
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.
Polihidramniyosun etkileri nelerdir?
Fazla miktarda olan sıvı rahminiizn fazla gerilmesine ve zarların erken açılması ile erken doğum eylemine neden olabilir. Polihidramniyos aynı zamanda bebekte bazı anomalilerle birlikte olabileceğinden önemlidir. Sıvı fazlaysa zarlar açıldığında suyun aniden boşalması plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kordon sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması bebek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.

Belirtileri nelerdir?
Amniyon sıvısı fazla olduğunda hiçbir belirti olmayabilir ancak anne adaylarının en sık karşılaştığı yakınmalar şunlardır:

Rahimin hızlı büyümesi
Karında rahatsızlık ve gerginlik
Rahimde kasılmalar
Bu yakınmalar polihidramniyos dışında diğer tıbbi durumlarda da ortaya çıkabileceğinden varlığı halinde mutlaka doktorunuzu haberdar etmelisiniz.

Tanısı nasıl konur?
Polihidramniyos tanısı ultrason incelemesi ile konur. Ultrason aynı zamanda polihidramniyos nedeni olabilecek anomalilerin tanısında da önemlidir.

Tedavi
Polihidramniyosun tedavisi doktorunuzun genel sağlık durumunuz, bebeğinizin durumu, olayın şiddeti ve sizin görüşünüzü bir arada değerlendirmesinden sonra belirlenir. Tedavide:

Yakın takip ve sık ultrason incelemeleri
Bebeğinizin idrar miktarını azaltmaya yönelik ilaç tedavileri
Amniyon sıvısını azaltmak için amniyosentez
Doğum yani hamileliğinizin sonlandırılması olabilir.
Tedavinin amacı anne adayını rahatlatmak ve gebeliği devam ettirmektir.

bu kadar buldum canımcım.
nette araştıorma yapmaya vaktin olursa daha fazla bilgi bulabilirsinn.

• Konu Sahibi EU2
Teşekür ederim canım bilgilerin için.İnşallah erken doğum yapmam ve bebekte bir tehlike oluşmaz.

• Konu Sahibi EU2
inaşşalh canımcıımm.
içini ferah tut, stres yapmamak bebek ve senin için çok önemli biliyosun.
dikkat et kendine..

• Konu Sahibi EU2
mrb eylül rüzgarı benimde amniyon sıvım 6. ayda fazla çıktı suan 32 haftadatım her şey normal okadar kötü bişi değil bu kolay doğumda sağlıyomuş bence seninde 1-2 aya kadar düzelir zaten doktorun sürekli kontrol eder korkma yani bebeklerimiz sağlıklı bi şekilde dünyaya gelicek hayırlısıyla .....

• Konu Sahibi EU2
Teşekür ederim.Sayende biraz ferahladım.İnşallah benim durumumda normale döner.Erken doğum yapmayız diimi ayşegül.Allah ikimizide sağlıklı bebek nasip etsin.

• Konu Sahibi EU2

Merhaba ben de 24 + 4 gebeyim dun sivi artisim oldugunu ogrendim bebekde bir sikinti olmadigini soyledi doktor cuma gunu kontrolum var. Kendiliginden azaliyor mu su bebeginizi kacinci haftada dunyaya getirdiniz? Bir de dogumunuzu nasil yaptiniz yardimci olursaniz cok sevinirim....

• Konu Sahibi EU2
cnm benmde suyum fazlaydı ve erken doğum riski var denildi ama benm cadı kzım haftasını doldurmasına rağmen tınlamad bile 40 hafta bitti başka sebeplerden dlayı sezaryan oldum zaten 8. ayımda falanda su normale döndü ..Sende sağlıcakla al inş bebeğini kucağına

• Konu Sahibi EU2

Verdigin cevapla o kadar rahatladim ki... Internete her baktigimda icim karariyordu... insaallah sen de saglikla buyut bebegini beb de insaallah saglikla alayim kucagima

[Q
UOTE=vitis;33921206]Merhaba ben de 24 + 4 gebeyim dun sivi artisim oldugunu ogrendim bebekde bir sikinti olmadigini soyledi doktor cuma gunu kontrolum var. Kendiliginden azaliyor mu su bebeginizi kacinci haftada dunyaya getirdiniz? Bir de dogumunuzu nasil yaptiniz yardimci olursaniz cok sevinirim....[/QUOTE]

meraba öncelikle allah hayırlı doğumlar nasip etsin canım ben 25+6 haftalık hamileyim beimde sıvının fazla olduğunu söylüyor doktorum seninki düzeldimi benim birde gebelik şekeri var ondanda fazla olurmuş inşallah normale döner:18::18::18:

Verdigin cevapla o kadar rahatladim ki... Internete her baktigimda icim karariyordu... insaallah sen de saglikla buyut bebegini beb de insaallah saglikla alayim kucagima
canm seninki kaçıncı haftada düzeldi normale dönmüştür inşallah

canm seninki kaçıncı haftada düzeldi normale dönmüştür inşallah

Benim bir hafta sonra normale dönmüştü canim... yani 24_25. Haftamda artti suyum bir fitil verdi doktorum 1 hafta sonrasinda bakti ve normale dönmüştü 29. Haftamda kontrole gittim bir sikinti yoktu cok cok sukur... sende de mi oyle bir sıkıntı var Allah korusun

Iki kere cevaplamisim ...

Son düzenleme:

meraba öncelikle allah hayırlı doğumlar nasip etsin canım ben 25+6 haftalık hamileyim beimde sıvının fazla olduğunu söylüyor doktorum seninki düzeldimi benim birde gebelik şekeri var ondanda fazla olurmuş inşallah normale döner:18::18::18:[/QUOTE]

Amin canim cumlemizin bebegini annelerine bagislasin Rabim... cok sukur ki bebeginde bir sikinti yok canim hamilelik sekerinden dolayi artis olabiliyormus bana seker yuklemesi yaptilar ama cikmamisti bolca dinlen sakin kendini yorma ayaklarini yuksekte tut bu donemde kendini cok yorma insaallah normale doner suyun

canım benimde suyum fazla ama nekadar olduğunu bilmiyorum sana ne fitili verdi benm doktor umursamada sanki fazla bana 3hafta sonra gel dedi allahıma emanet artık

canım benimde suyum fazla ama nekadar olduğunu bilmiyorum sana ne fitili verdi benm doktor umursamada sanki fazla bana 3hafta sonra gel dedi allahıma emanet artık

canım adını unuttum fitilin aslında benim alt kısmımda basınç ve ağrı vardı belki de ondan vermiştir fitili bilemedim ama ben başka bir doktora daha gittim açıkçası doktorum beni çok tatmin edememişti ki çok bilgilidir ben de alanında uzman bir prof bulup gittim profa ve ya değil ama bence tatmın olmadysan başka bir doktora daha git. 3 hafta çok uzun bir süre... mesela benim doktorum 1 hafta sonra düzelmemiş olsaydı yatıracaktım hastahaneye seni erken doğumu tetikler dedi ama belki benim suyum seninkinden fazladır panik yapma sana tavsiyem başka doktora git ve internetteki yazılanları pek okuma insanı panikletmekten başka bir seye yaramıyor

canım endol dü sanırım fitilin adı şimdi hatırladım. ama doktora git bence bir hafta dinlen sonrasında bence görün...

Son düzenleme:
Ya ben 27+2 yim bugunku kontrolde dr.su normalden fazla dedi.yarin seker yuklemesi yapacak.nette gercekten cok kotu ihtimaller yaziyo insallah atlatiriz..tavsiyesi olan var mi cok korkuyorum ya bebegimde

Kizlar nolur bi bakin.suyumun fazla olmasndn dolayi sekere bakildi ve seker cikmadi ,dr.a dedim nye bu su fazla napmam lazim.bebekte pek sikinti gorunmuyo 3 hafta snra nakarz falan dedi bense dusunmektn duramiyom internet zaten ic karartio okuyunca agliyorm resmen Allahim bu durumu yasayanlara yardm etsin ya...

canım endol dü sanırım fitilin adı şimdi hatırladım. ama doktora git bence bir hafta dinlen sonrasında bence görün...
Slm cnm fitili 1 hafta mi kullandn sadece?ya bana da fitil verdi ama korkuyorm nette okuduguma gore bebisin kalbiyle ilgili sknti yaratablirms ilerde bebise yan etki yaparsa dye odum kopuyo ilac vb seylerden.acaba sende bi yan etki oldumu?bu halime bi yorum alabilir myim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…