Bebegımı yetiştirememek ten korkuyorum

Fiiznees11

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2020
12
2
1
25
Merhaba
Ben 21 yasinda 1 yasinda oglu olan bir anneyım evet erken anne oldum ve onu nasil yetıstırecegımı bilmiyorum doğurup yedirip içirmek yatırmak degil mesele onu duzgun yetıstırmek annelık bence ve ben bunu nasil yapıcagımı bilmiyorum cok arastıryorum okuyorum ama işleve dokebildigimden emin degilim ve en cokta erkek oldugu için korkuyorum malum kadına sıddet kadın olumlerının cok oldugu Bi zamandayız yanı buyunce duyarlı kadınlara saygılı empatı duygusu olan birisi olsun istiyorum ve bunu nasil yapıcagımı bilmiyorum ve cok korkuyorum kendimde kocamdan cok cektım ve oglumun Oyle birisini olmasını ıstemiyorum cok hareketli sınırlı Bi bebek ve nasil baslıycagımdan neler yapıcagımdan hala emin degilim ve inanin cok korkuyorum yardım edin

Yapmam deüdiğiniz şeyi çocuk istiyor diye yapmayın kendini parçalasa da gerisi hallolur.

çocuğa merhameti öğretin bir ağaça , kuşa , yerdeki taşa bile merhamet etmeyi öğretin..

Kocamdan çektim demişsiniz, sanırım şiddeti kasdettiniz. Kocanızla hala birlikte misiniz? Şu yüzden soruyorum çocuk ev içinde anne babadan gördüklerini alır. Siz ne anlatırsanız anlatın eylem önemlidir. Davranışlarımız örnek olur. Mesela çocuğun kitap okumasını istiyorsak ona kitap oku demek yerine onun bizi kitap okurken görmesi gerekir. İyi bir insan yetiştirmek için iyi bir insan olmalıyız ve Allah’a dua etmeliyiz ki hayırlı evlat, merhametli, hayırlı insan olarak yetişsinler.

Canim bende eşimden çekmiş biri olarak oğlumu iyi yetiştirmeye çalışıyorum. Kitaplar okuyabilirsin mesela doğru davranmak adına

Adem Güneş in tüm kitapları çok güzel
Sonra kendimin çocuğu olsaydım diye bir kitap var çok güzel
Çocuğuna sınır koyma
Hatice Kübra tongarin kitapları vs. Bir sürü kitap var böyle okuyup kendini gelistirebilirsin bu konuda
Malesef eşler destek olmayınca tek tarafli uğraşıyorsun ama ne kadar iyi yön kazandirsan kar çocuğun icin..mesela ben sofra kaldırırken eşimin umrunda olmaz.. oğluma derim ki oğlum hadi gel sofrayı kaldiralim.Kardesin bunu gotursun sende bunu götür sofra hep birlikte kaldırılır birbirine yardım edilir derim.. demi babası derim oda evet der çok şükür onu yapar en azından. Oğlumda bı hevesle kaldırır bunları deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…