Bebeğimi sadece bir memeden kesmek istiyorum

elilimelili

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
15
2
28
Kızlar yardımınıza çok ihtiyacım var çok çaresizim Bebegim 2 aylık geçen ay mastit oldum sol gogsumden. antibiyotik ile gecti birkac hafta araya girdi ve tekrarladı ama bu kez mastit gibi degil şişlik yok ates halsizlik gibi belirtiler yok ama sol gogsumde ağrı bile olsa sukredecegim bildiginiz sancı var kalbime kadar vuruyor ağrısı hayatta böyle bir sey yaşamadım sagdigimda bile ağrısı devam ediyor bekarligimdan beri sol göğsümde kitle vardi fakat bunun agri yapmayacagini söylüyor doktorlar gitmedigim doktor kalmadi 2 günde bir acildeyim. Artik sol memeden vermek istemiyorum sadece sağ meme ile devam etsin istiyorum zaten hem meme hem mama şeklinde devam ediyorduk. Peki bunu nasil yapacagim sagarsan sütün bitmez diyorlar kalıp beyaz sabun koydum üstüne hic mi vermesem arada sağım yapsam mi ilk bebegim hicbir bilgim yok nolursunuz yardım edin artik ölmek isteyecek kadar hayatimi etkiliyor cok doluyum bu konudaaaa

Bir emzirme danışmanı ile görüştünüz mu

Merhaba
Konu başlığınızı görünce yazmak istedim. Benimde 2.5 aylık bebeğim var. Aralık ayında 2 defa mastit oldum. Antibiyotiklerle geçti. Memedeki şişlik kızarıklık sertlik bunlaarında hepsi geçti ama size de olduğu gibi emzirme veya sağma sonrası çok kötü şekilde dayanılmaz bir sızı başlıyor memede. Uyuyamıyorum hayat kalitem düştü. Dayanamıyorum. O memeyi bıraksam mı bende bilmiyorum ve nasık yapacağım bebek emmezse yeniden tıkanır diye de korkuyorum. Siz ne yaptınız bu süreçte. Yoksa bi yerde artık geçiyor mu bu ağrı. Umarım mesajımı görürsünüz

Bende çok yaşadım bu durumu. En şifa bulduğum emzirirken memeye masaj yapıp şişliği dağıtmak oldu.

Bende yaşadım hiç mastit olmadım fakat 2 aylık doktora bile gittim bu konuda ateş halsizlik vs yoktu fakat bebek emerken inanılmaz bir ağrı oluyordu sol mememde . Kitle var bendede ufak tefek kistler dendi zararsız agri kendiliğinden gececk dendi. tam emdiği yere denk geldi sanırım kitle. Çözümü farklı pozisyonlarda emzirin ters beşik yatarak koltuk altından . Değiştirin her emzirmede pozisyonu. Ayrıca banyoda sıcak olsun memenize yağ sürüp elinize bir tarak alıp meme ucuna doğru tarayın ve sağın elinizle herhangi bir süt düğümü varsa çözülüyor. Parol ağrı için iyi gelebilir.

Ben de sol memede sancı şeklinde ağrı yaşadim, yatamiyordum o tarafa, dokunamiyordum. Bakıyorum meme normal kızarıklık yok yara yok... Kitleler bende de vardı, onlardan sebep değildir diye düşünüyorum. Etrafımdaki annelere sordum, emzirmeye devam et geçecektir göğsün açılıyordur süt yapar dediler. Öyle de oldu, 2-3 hafta sürdü, emzirmeye devam ettim geçti. Duşta sıcak uygulama, kese, masaj iyi geldi. Şu an ağrım yok, tekrarlaması şimdilik, umarım sizlerin de geçer.

O kadar üzüldüm ki bunu şimdi gördüğüme hesaptan tamamen çıkmışım bugün girince gördüm. Ben sol memeden kestim vermedim sağdan süt gelmeye devam etti o şekilde emzirdim çocuğumu. O sancı geldikçe de sütü boğmak denen bir hareket var kayinvalidem göstermişti elimde göğüs ucundan geriye dogru bir hareketle bastırıyordum. Asla sagmadim sagdikca geliyor çünkü ben kesilsin istiyordum. Çok şükür kurtuldum o şekilde. Sizin için epey geç oldu ama belki aynı sorunu yaşayan anneler vardır diye uzunca yazmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…