Bebeğimi memeden kesmek istiyorum ama nasıl

acemkz

papatya
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
261
82
Merhabalar. Benim 24 aylık oğlum var. Artık emzirmeyi bıraksın istiyorum. Nası yapıcam bilemiyorum. Çok fazla bağlı emmeye. Herkese sordum. Kimisi azaltarak kes diyor,kimisi birden kes diyor kafam çok karıştı. Sizler ne yaptınız. Nasıl bıraktırdınız. Lütfen acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler. Peki bişey sürdünüz mü? Ben sirke sürünce emmiyor. Ama oda çabuk geçiyor kokusu başka bir alternatif var mı acaba. Yara bandı yapıştırdım çıkardı.

Hicbir sey surmeyin. Hicbir sey yapistirmayin. Dogar dogmaz bag kurdugu bir seyden bu sekilde ayirmak bebekler icin tramvatik bir durum. Bagimlilar onlar suanda memeye. Yavas yavas azaltin. Once gunde 3 kere bi kac gun, sonra 2 kere bi kac gun, sonra tek sefer ve sonra hic. Bence once gece emmesini kesin. Gece istediginde sabah oldugunda verecegim dersiniz.

Teşekkür ederim. Fazlasıyla bağımlı. Gece çok emmiyor. Bir kere falan. Sabah uyanınca nerdeyse öğlene kadar emer.ben sabah azaltmalıym.

size tavsiyem sakin ama sakin biseyler surerek memeden kesmeyin.bebegin psikolojisini etkiler.cunku aylardir en cok guvendigi yerden bu sekilde tiksinirse guvensizlik olusur.memeyi istediginde dikkatini dagitin.benimde 1.5 yasinsa kizim var surekli emmek istiyo bende veriyorum.zamani geldiginde bir seyler surerek degil baska yollarla kesmeyi dusunuyorum.ilk zamanlar cok zorlar sizi a sonra oda alisir

Azaltın yavaş yavaş. İstediğinde süt daha birikmemiş memede deyin... Bir yandan da bak artık süt bitiyor yavaş yavaş, sen büyüdün, bardaktan içeceksin artık sütü deyin...

Ben bu şekilde emme sayısını 2-3 kereye kadar düşürdükten sonra, sadece öğlen uykusuna yatacağı zaman emmeye başlamıştı. Onda da bir gün, artık süt bitmiş, bardaktan içeceğiz dedim ve emzirmeden ama sarılarak uyuttum. Birkaç gün içinde alıştı hemen.

benim iki çocuğum var. ve ikisinide 3 günümü aldı bıraktırmak. ikiside bağımlıydı. ilki dışardan çok az gıda alıyodu.ikincisi hem dışardan hem benden besleniyodu.ben birden kestim geceli gündüzlü.gece babası ilgilenirse daha kolay atlatır. sizin kokunuzla bırakması zor olur. hiç birşey sürmedim. psikolojisini etkiler diye. gündüzde emme saatlerinde karnını doyurursanız emme alışkanlığını rahat bırakır. sizde rahat atlatırsınız bu evreyi insallah.benim tecrübem böyle. insallah sizede yardımcı olur. kolay gelsin

İki çocugum bu konuda beni yormadı sanki 1.5 yaşlarına geldiklerinde otomatik kendileri bıraktı hiç sütüm de yoktu gerçi.
Bizimkilerde emzik bağımlısıydı kızımı bir şekilde bıraktım ama oğlum bırakmıyor ne yaptıysam vazgecemedi.
Biberonla süt içiyor benimki bardaktan almıyor 2.5 yaşında.
Biberon alıyor mu alırsa geceleri süt hazırlayın

Simdiden Allah yardimcin olsun aynen cok ama cok emen geceleri sirf su emme icin 5 6 kere kalkar minigim vardi ve inanmiyorum halen soktayim persembe gecesi canima tak etti ve pat diye vermeme karari aldim yani demem o ki hic arastirma sorusturmaya gerek yok en onemli nokta kesinlikle kararlilikta maalesef benim sutum yok denicek kadar azdi o sebepten kestim 17 aylik henuz melegim geceleri kolay geciyo gunduzleri zor ha bide sisen memenin agrisi ah bi gecmedi:KK1:

Psikolojisi bozulmasın küsmesin diye kitaplardaki tavsiyelere uydum
Doktora başvurdum ama olmadı en sonunda sürdüm biber salçasını :/

İki çocugum bu konuda beni yormadı sanki 1.5 yaşlarına geldiklerinde otomatik kendileri bıraktı hiç sütüm de yoktu gerçi.
Bizimkilerde emzik bağımlısıydı kızımı bir şekilde bıraktım ama oğlum bırakmıyor ne yaptıysam vazgecemedi.
Biberonla süt içiyor benimki bardaktan almıyor 2.5 yaşında.
Biberon alıyor mu alırsa geceleri süt hazırlayın
Hayır biberon almıyor. Hiç süt içmiyor. Kaç kere denedim sevmedi sütü. Yemek yedikten sonra hemen meme diye kucağıma oturuyor. Bakalım denicem.

Emerek mi uyuyor???
Ben sanki gunduzleri vermesem durur gibime geliyor oyalayabilirum ama
Emerek uyuyor hem oglen hem gece
Teror estiriyo vhalla evde emerek uyumazsa

Evet emerek uyuyor. Vermediğim zaman felaket ağlıyor. Yakamı kendi açar kucağıma oturup emer hatta öbür memeyi ver diyor. Çok bilmiş.
Aynen...benim daha 4 ay var önümde ama simdiden biraktirmayi dusunuyorum vhalla...yedi beni yedi :KK70:

Merhabalar. Benim 24 aylık oğlum var. Artık emzirmeyi bıraksın istiyorum. Nası yapıcam bilemiyorum. Çok fazla bağlı emmeye. Herkese sordum. Kimisi azaltarak kes diyor,kimisi birden kes diyor kafam çok karıştı. Sizler ne yaptınız. Nasıl bıraktırdınız. Lütfen acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Başkalarının mucize olarak adlandırdığı tüm yöntemleri denedim ve başarısız oldum ..iki ay önce babamın fenalaştığı haberiyle kızımı almadan yaşadığı yere gittim ..kaybettiğim gün kendimden geçmiş yatıyordum bir yerde ,(eşimin ailesi kızlarımı da alıp gelmislerdi) gelmiş açmış ,emmiş gitmiş :) hiç farkında değilim .o son oldu ..bir hafta babaannesiyle kalınca mecburen bıraktı. .hikaye biraz uzun ama özeti şu : Güvenip birakabilecegin anneanne yada babaanne varsa ve dayanabilirim diyorsan , bir hafta ayrı kalın ,bu süre unutmasına yardımcı olur .benim kızım 27 aylıktı, bıraksam daha da emecekti. .

Konunu ben de takipteyim. 3. çocuğumu büyütüyorum ama ikisi küçükken kendiliğinden bıraktı, çalışıyordum. Şimdi ücretsiz izindeyim ve 25 gün sonra 2 yaşını dolduracak oğluşum. Bu son zamanlarda iyice memeci oldu. Sabah uyandığında, öğlen uyuyacağı zaman, gece uyuyacağı zaman veriyorum sadece. Gün içinde de çok nadiren uyku ile ilgili sıkıntısı olup gergin olursa 1 defa veriyorum. Bakalım sizin bırakma seruveniniz nasıl olacak. Gün be gün yazın lütfen.

Konunu ben de takipteyim. 3. çocuğumu büyütüyorum ama ikisi küçükken kendiliğinden bıraktı, çalışıyordum. Şimdi ücretsiz izindeyiz ve 25 gün sonra 2 yaşını dolduracak oğluşum. Bu son zamanlarda iyice memeyi oldu. Sabah uyandığında, öğlen uyuyacağım zaman, gece uyuyacağım zaman veriyorum sadece. Gün içinde de çok nadiren uyku ile ilgili sıkıntısı olup gergin olursa 2 defa veriyorum. Bakalım sizin bırakma seruveniniz nasıl olacak. Gün be gün yazın lütfen.
İnşallah bıraktıtırsam yazarım.

Başkalarının mucize olarak adlandırdığı tüm yöntemleri denedim ve başarısız oldum ..iki ay önce babamın fenalaştığı haberiyle kızımı almadan yaşadığı yere gittim ..kaybettiğim gün kendimden geçmiş yatıyordum bir yerde ,(eşimin ailesi kızlarımı da alıp gelmislerdi) gelmiş açmış ,emmiş gitmiş :) hiç farkında değilim .o son oldu ..bir hafta babaannesiyle kalınca mecburen bıraktı. .hikaye biraz uzun ama özeti şu : Güvenip birakabilecegin anneanne yada babaanne varsa ve dayanabilirim diyorsan , bir hafta ayrı kalın ,bu süre unutmasına yardımcı olur .benim kızım 27 aylıktı, bıraksam daha da emecekti. .
Başınız sağolsun. Annem ve kayınvalidem var ama ben bırakamam. Kıyamam sizinki biraz zorunlu olmuş. Bi de benim oğlum durmaz çıldırtır valla.

X