• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kundaktan açamıyorum

dreamm134

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
177
36
13
36
Merhaba 4 aylık kızımı dogdugundan beri kundak yapıyorum acmak istiyorum yaz gelmeden ama acamıyorum kolları hareket edince uyanıyor nasıl acacam yardımcı olun lütfen kendi de artık kundak istemiyor sıkılıyor icinde

Bir ay kaldı kılın bitmesine aslında uyku tulumunu ben de düsündüm ama havalar nasılsa bir aya ısınıyor diyip

Siz cok erken bırakmıssınız ne güzel tam alıskanlık olmadan bebek terk edebilmiş kış diye aslında işime geldi kundak üşümesin üstünü açıp
Ince tulumlar var ben hususı buyuk aldım eller ıcerde usumesın dıye. Uyku tulumunu 18,24 ay alın seneyede gıyer. Şimdiide elı ıcerde olddugundan korkmaz sallasa bıle

Bebegin dönecek artık kundak yapma.
Yarım yapıyormuşsun, bi kac gün dayan inan hemen alışıyorlar.
İlk bebegin sanirim zor geliyor aaa nasil olucak vs düşünceleri oluyor ama bi kac güne alışır.
Hayır ikinci bebeğim ilk bebeğimi kundak yapmamıştım sere serpe uyuyordu bahara denk gelmişti doğumum bunda o yüzden tecrübesiz keşke hic kundak yapmasaydım

Bir ay kaldı kılın bitmesine aslında uyku tulumunu ben de düsündüm ama havalar nasılsa bir aya ısınıyor diyip

Siz cok erken bırakmıssınız ne güzel tam alıskanlık olmadan bebek terk edebilmiş kış diye aslında işime geldi kundak üşümesin üstünü açıp
Erken değil, bebeğimin durumuna göre bıraktım. Zaten yarım kundaktı gevşek bıraka bıraka tamamen açtım. 2 aylıkken dönen bir bebeğim vardı sizin bebeğiniz dönmüyorsa bilemem. Siz de tam tersi alışkanlık yapmışsınız sonra bebek kundaksız uyuyamaz hale gelir.

Erken değil, bebeğimin durumuna göre bıraktım. Zaten yarım kundaktı gevşek bıraka bıraka tamamen açtım. 2 aylıkken dönen bir bebeğim vardı sizin bebeğiniz dönmüyorsa bilemem. Siz de tam tersi alışkanlık yapmışsınız sonra bebek kundaksız uyuyamaz hale gelir.
Benim geç dönmeye basladı evet dogru diyorsunuz o yüzden kundaktan acmak istiyorum alıskanlık olmasın büyüdükce

İkisini 6 aya kadar kundakladım sonra büyüdüler tabi küçüğüm korkmuyor ama büyük kızım çok korkardı uykuda sonra alıştı zaten
Siz mi açtınız kundağı onlar mı istemedi benim kızım da cok korkuyor işte özellikle gece nefesi kesilir gibi irkiliyor erken mi acaba ben de mi beklesem 5-6 ay bilemedim herkes bsey söylüyor

Yaa kundagın eksiklğini hissetmez mi o zaman öyle yapayım aynen elini yüzüne götürdüğü icin korkuyor
Ince battanıyesını yıne sararmıa gıbı ılk uyurken atarsınız ustune ole ole alısır. Bızde sarmadık ama hava soguyınca sardık azda olsa evımız 30 derece degılkı

Hayır ikinci bebeğim ilk bebeğimi kundak yapmamıştım sere serpe uyuyordu bahara denk gelmişti doğumum bunda o yüzden tecrübesiz keşke hic kundak yapmasaydım
Stres yapma bi kac güne biter…
Bende ilk dogumumda annem hep yarım kundak yaptı.
Tam yapma dedi simdi anlıyorum nedenini.
Kizimda hic sorun olmamamisti.

Bende oglumda ek gıda’ya başladığım dönem çok stresti.
Geçiyor hepsi bir anı kaldı😂.

Bi kaç gün bilemedin bi hafta bitecek.
Her bebek kendi özgüymüş annelikte belki de en cok zorlandıgım konu bu oldu sanki ilk anneliğimmiş cok tecrübesizmişim😀ek gıda ilk bebeğimde bende de öyleydi yaa alışsın da bir hafta uykusuz kalayım büyüklermiz bana acma kendi istemezse acar alıskanlık yapmaz diyr kundak o yüzden bu sayfaya yazayım dedim ben de

Her bebek kendi özgüymüş annelikte belki de en cok zorlandıgım konu bu oldu sanki ilk anneliğimmiş cok tecrübesizmişim😀ek gıda ilk bebeğimde bende de öyleydi yaa alışsın da bir hafta uykusuz kalayım büyüklermiz bana acma kendi istemezse acar alıskanlık yapmaz diyr kundak o yüzden bu sayfaya yazayım dedim ben de
Kundaktan acmayı başarırsam ilk bu sayfaya yazacam hepinizden allah razı olsun icimi cok rahatlattınız

Bizler şimdi çok bilmişiz😂 aslında hep eskiler doğru söylüyor.

İç sesini dinle bebeginin annesi sensin bu dünya da senden baska kimse icsellestiremez.
Acmak istiyor isen aç. İstemiyor isen bekle.

Ya da gündüz aç alıştırma olur bebeğine.

Cok cabuk alışıyorlar zaten annesi❤️

Back