Çocuk Hastalıkları Bebeğimi kedi tırmaladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mervetugra67

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2019
16
8
16
36
İyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Kediden kuduz bulaşma riski çok azmış ve kedi ısırmadı sadece tırmaladı.
Başınıza böyle bir şey geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız

İyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Aşı yaptirin kurtulun

Aşı karşıtı mısınız? Doktoru dinleyin.
Kesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorum

Kesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorum
Bu havale riski bebeklerde hep var durduk yere bile çıkan ateşten geçirebilir, Allah korusun. Bence doktoru dinleyin.

Köy yerinde illa ki vahşi hayvanlar vardır, o hayvanlardan kediye birşey geçmeyeceğinin garantisi var mı? Evden çıkmayan aşılı ev kedisi değil ki? 🤨

Doktor aşı yaptırın derken bizim yok aşı yaptırmayın dememiz mümkün değil.
Yanılmanın bedeli ölüm.

13 aylık bebek daha çok ufak, hele ki sizin minik kediyi çok sıkıştırmadığı halde pençe gelmişse dikkat.

Köy yerinde illa ki vahşi hayvanlar vardır, o hayvanlardan kediye birşey geçmeyeceğinin garantisi var mı? Evden çıkmayan aşılı ev kedisi değil ki? 🤨

Doktor aşı yaptırın derken bizim yok aşı yaptırmayın dememiz mümkün değil.
Yanılmanın bedeli ölüm.

13 aylık bebek daha çok ufak, hele ki sizin minik kediyi çok sıkıştırmadığı halde pençe gelmişse dikkat.
Eşim bebek sevsin diye kedinin arkasından yaklaşmış, o da tırmalamış. Bir anlık oldu her şey kaşla göz arasında.

Kediden kuduz gecme riski cok dusukmus.benim kiziminda elini tirmaladi kanatti.sitenin bahcesinde gezen bir kediydi ama oyle bildigim bir kedi de degildi.ben kuduz asisiyla cani yansin istemedigim icin yaptirmadim ki normalde cok pimpirikli en ufak seyde doktora kosan bir insanim.
yani ben olsam yaptirmam ama size yaptirmayin da diyemem tabi.bu sizin vereceginiz bir karar.

Ben küçükken aynı şeyi yaşamıştım asi oldugumu hatırlıyorum .Hemen doktora götürmüştü annem bu dediğim olay da en az 20 yıl önceydi. Çok geçmiş olsun .

Kesınlıkle yapttırın. Ihmale gelmez. Benımde parmaklarımı tırmalamıştı aşı olmustum.10 yıl kdar oldu 2 dozdu diye hatırlıyorum.doktorunuz yaptırın dediği halde neden 3 gundur beklıyorsunuz. Gec kalmayın daha fazla. Cok gecmıs olsun bebeciğe ve size.

Kizimi gecen sene sokak kedisi tirmaladi ufak kan cikti elinden komsumuzun bahcede besledigi bir sokak kedjsiydi. hemwn kolonya ile dezenfekte ettim. Sonra ilk doktor olan dayimi aradim dezenfekte ettiysen bisey olmaz dedi. Cok yakin bir tanidigim olan veterinerde en sık basa gelen seylerden biri her kedi tirmalamasi insani kuduz yapsa kuduz vakalari patlamisti dedi. Zaten kediyi bahcedw besliyormussunuz bi 10 kediyi gozlemleyin herhangi bir dwgisiklik yoksa hayvanda bisey olmaz demisti. Hicbirseydw olmadi cok sukurde. Sizde icinizi ferah tutun birsey olmayacaktir insallah 🤲

Kuduzun tedavisi yok, dolayısıyla fazla evham yapma şansınız da yok. Ya hiçbirşey olmayacak ya da herşey olacak.
Ya siyah ya beyaz.

Zaten bu kadar nadir görülmesinin sebebi milletin koştur koştur aşıya gitmesi. Genelde yarasa, tilki, porsuk gibi hayvanlarda kuduz riski var, bu kedinin de onlarla teması var.

Aşıları tam ev kedisi ısırsa, doktor gerek yok kediyi gözleyin dese, siz yine de aşıya gitseniz evhamlı derdim ancak.

Kediden kuduz gecme riski cok dusukmus.benim kiziminda elini tirmaladi kanatti.sitenin bahcesinde gezen bir kediydi ama oyle bildigim bir kedi de degildi.ben kuduz asisiyla cani yansin istemedigim icin yaptirmadim ki normalde cok pimpirikli en ufak seyde doktora kosan bir insanim.
yani ben olsam yaptirmam ama size yaptirmayin da diyemem tabi.bu sizin vereceginiz bir karar.
Ben de çok pimpirikliyim, çevremde birkaç kişiye danıştım aralarında doktor da var ama sonunda herkes sen bilirsin diye topu bana atıyor eşim de dahil. Bir yanda Allah muhafaza geri dönüşü olmayan bir durum var bir yanda belki de boşu boşuna hastane aşı vs. var
Çok huzursuz ve kararsızım 😕

İyi akşamlar herkese
Beni gecen gün tirmaladi on beş gün olacak .. aşı yaptırmadım ama bebeginizin bünyesi belki enfeksiyonu kaldırmaz ası yaptirin

Back