bebegimi kaybettim :(

esraneco

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
41
0
16
Bolu
Merhaba kizlar.6 mayista bebegimi 38.haftada kordon dolanmasi yuzunden kaybettim ve sezeryanla aldilar.psikolojim cok bozuk.esim ve ben tekrar bebek istiyoruz ama en az 6 ay sonra kalabilirsin dedi doktor.kafami kurcalayan bi suru soru var.kordon dolanmasi neden olur acaba?kordon dolanmasi bebek dogum kanalina girdikten sonra da olur mu?Basina boyle bisey gelen var mi?tekrar ayni seyi yasamaktan cok korkuyorum

çok geçmiş olsun canım Yüce Rabbim dayanma gücü versin bende 26 şubatta 30 haftalık bebeğimi kaybettim ve sezeryanla doğum yaptım ondan öncede annemi kaybetmiştim annem torununu çok görmek istiyordu o yüzden bebeğimi otopsiye göndermeden annemin üzerine gömdük genetikten kan incelemesini yaptırdım sonuçlarım çıktı ve hiçbir sıkıntı olmadığı söylendi doktorumda 2 3 ay yeterli dedi hatta bu ay çalışmalara başladık inşallah meleklerimiz bizleri fazla bekletmez Allahım dayanma gücü versin şu mebarek ayların hürmetine bizleride ana baba olmayı nasip etsin inşallah

Sanada gecmis olsun canim.allah sabir versin.bizde otopsiye gondermedik, istemedik.ben daha hicbir test yaptırmadim.sezeryanda ben en az 6 ay diye biliyorum.bi sorun olmazmiymis ki? Allahim ne zaman hayirliysa o zaman nasip etsin bizede.insallah tez vakitte hamile kalirsin yine.ben 6 ay beklerim heralde diyorum ama bakalim, tekrar ayni seyi yasamaktan da cok korkuyorum acikcasi..

Canım benim yaaa çok büyük geçmiş olsun kimbilir ne kadar büyük bi acıdır senin için rabbim bi daha yaşatmaz inş........

ikinizede geçmiş olsun ben 2 kere bebeğimi kaybettim. Bir tanesi doğuma bir hafta kala kordon dolanmasından dı bunun sebebi yok bebeğin içerideki hareketliliğinden kaynaklanıyor.
Sonra kızıma hamile kaldım hiç sorun yaşamadım sağlıklı allaha şükür şuan 5 yaşında.
Tek kalmasın kardeşi olsun dedim. 7 ay önce hamile kaldım fakat oda 5,5 aylıkken öldü karnımda sıvı kaybından. Yaşım 37 2'li tarama testi riskli çıkmışı karnımdan su aldırdım o yüzden kaybettim bebeğimi bilmiyorum. Ama bu ay tekrar denemelere başladık.. Yani şunu söylemek istedim her bebekte aynı sorunu yaşıycaz diye birşey yok hepimiz şunu çok iyi bilmeliyizki allahü tealanın olmasını istediği birşeyi hiç kimseyi engeleyyemez.ve şunu çok iyi bilmeliyizki o bebeğin dünyaya gelmiyeceği varsa ne yaparsak yapalım yaşatamıyız .dünyaya geleceği varsada ne yaparsak yapalım dünyaya gelir. Sadece dua edicez ve menopaza girene kadar bebeğimiz olsun diye çalışacaz. Allah isteyen herkese versin

Bende gecen hafta 40 haftalik bebegimi kordon dolonmasi yuzunden kaybettim. Bebegimi kucagima alacagim diye gittigim hastaneden eli bos yuregi acili bi sekilde dondum. Bebegimi normal dogumla dunyaya getrdim yasamadgni bile bile. Acim hala cok taze tarifi imkansz bi duygu gercekten yasayan anlar. Doktoruma tekrar ne zamn hamile kalabilirm diye sordum uc ay sonra denemeye baslarsnz dedi ama icimde o kadar buyuk bi korku varki nasil yenicem bilmiyorum.

Kizlar basiniz sagolsun gercemten cok uzuldum
Bizde 36 haftalikkem dr a gittigimizde hersey yolundaydi
Dr a artk haftada bi gidiyorduk 37 haftalik gittigumjzde dr muz usg ile baktiginda kalp atislarinin cok hizli oldugunu farketti hemen nst istedi ve 2oo lerd cikti acil olarak sezeryana aldi bebegimin boynuna defakarca kordon dolanmis ve ayagi ilede ezmis bebegime oksijen az miktarda gidiyirmus mosmormus dogdigunda dr um farketmese ne kadar dayanabilirdi kimbilir
Dr ma bu konufa minnettarim

Cnm korunma konusuna gelince 4 aylik bebegi varkeb bile gebe kalan biliyorum sorunsiz hamilelik gecirdiler en buyuk teselliyeni bi bebek bence

Cnm seninde basin sagolsun rabbim yavruna bi kardee nasio etsin
Sakaryalimisin bende sakaryadanim

Rabbim senin bebegini sana bagslamis canim,, bizimkinin vadesi yetmedi. Dogdudunda kordonu boynuna karnina bacagna dolanmsti hersey yolunda gderken iste kader Rabbim oyle uygun gordu demekki.. ama insanin basina gelince cok korkuyo. Peki bu kordon dolanmalarinin onceden tespiti gbi bi durum yokmu. Devamli doppleremi girmek gerek acaba.

Him demek bizim durumda cok benziyo bizimkininde bacaginada dolanmisti ne zordir kimbilir ben ya olsaydi diye dusununce bile cok kotu oluyorum
Ben sadece hareketlerini biraz daha nadir hisseder olmustum ve benim.icime dogdu cok keyifli bi gebelik gecirirken birden ya bisey olursa moduna girdim ve hep hissettim biseylwrin yolunda gitmeyecegini sanki aslinda kordon dolanik saglikli normal dogumla yada sezeryanla dunyaya gelen
Pekala sizin son kontrolunuz ne zamandi
Ben nst girmeden once dr anladi usg de ilk bakists

Aslina bakarsan benmde icime dogmustu geceden hissetmedm hareketlerni ama uyuyodur dedim ynede icimde tuaf bi duygu vardi sabah hastaneye gttigimde nst de alamadilar kalp atsini sonrasnda usg ye baktilar yani coktan durmustu bebegmn kalbi. Iste omru o kadarms deyip teselli edyorum kendmi. Rabbim bi daha nasip ederse hep dopplere grmeyi dusunuyorum senin normal usg miydi yoksa dopplerlemi tespit ettiler

hepinizin basi sagolsun canlarim cok buyuk bir aci yasamissiniz allahim en kisa zamanda saglikli gebeliklerle ve bebislerle gonlunuzdeki aciyi dindirsin inşallah
ben az cok anlıyorumsizleri rahmetli anneciğim de doguma bir hafta kala kordon ayrilmasiyla bebegini kaybetmişti cok üzülmüstük

Cnm ya bak bi sefaatcin var enazindan seni bekleyen melek annesisin sen gercekten cok cok zor umit baglaniyo
Cnm benim dr um normal usg ile tespit etti hemde cihazi karnima koydu hemen dedi bebegimizn kalbi cok hizli sonra nst hemen kalp dr cocuk dr ekibiyle 36+5 te sonlandirdi

Cnm senin dogumdwn onceki son kontol ne zamndi

Başınız Sağolsun kızlar. .
Allahım bir daha yasatmasin, kimseyi evladıyla sinamasin
Bu acının tarifi olmuyor ama Allah'in takdiri, ne denir ki
Bir kere yasayinca yine olacak diye birsey yok. .
Olumlu düşünüp , dua edip, tedbiride elden bırakmamalı
Benimde gecen sene;5 aylıkken erken suyum geldigi icin bebegimi kaybettim.normal yoldan tahliye edildi:S
Çok zordu gercekten:S
Asla unutulmuyor,sadece bu acıyla yaşamayi ogreniyor insan.
cok şükür simdi bi evladım oldu.
Allahım ona uzun uzun omurler versin inss..

Yeni gebelik icinde; gec olsunda güç olmasin kızlar..
Allahım sağlıkla geçecek gebelikler, saglikla kavuşulacak evlat nasip etsin cümlesine

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim iy dilekleriniz icin, benimde tek tesellim kizimin ahirette beni beklemesi burda opup koklayamadm ama orda doyasya opup koklicam kizimi ins. Rabbim hayirlisyla ins saglikli sihhatli hayirli bebekler nasip etsin bana ve isteyen herkese.. canim benim bu arada benmde son kontrolum dogumdan bi hafta onceydi hersey normaldi ama bi daha o doktorada o hastaneyede gtmek istemyorum sen nerde dogum yaptin sakaryada ozeldemi

Allah sabır ve güç versin canım. bende 37 haftalık hamileyim. az kaldı ama bende bişeyolursa kaygısı yaşıyorum. sürekli hareketlerini takip etmeye çalışıyorum. hissedemeyince aşırı strese giriyom. hareketleri ne kadar zaman hissetmezsek dr. a başvurmak lazım onuda bilmiyorum. yada anne karnında bebek kaç saat uyur ?

arkadaşlar dr. um kordonun bir kere dolanması çok tehlikeli değil demişti. 4 kere dolanmışsa sorun oluyomuş. eğer böyleyse ve son zamanlarda haftada bir kontrole gidiyoruz ya o zaman doktor farkına varamadı mı ki ?

bencede gıtme derım cnm bebegını gordugun heyecanını yasadıgın bıde kaybettıgın yerde bulunman senı uzebılır
ben sakarya datıp hastanesınde yaptım sen hangı sehırdesın ılkheyecan

Son düzenleme:

cnm soyl soyleyım ufacık suphemı duydun hemen gıt dr na ınan cok sey duyuyoruz
kordon dolnıp bebek kaybı ıcın daah uzun düre gerekiyor bı haftada kayıp olmaz dıye bılıyorum ancak dr farketmedıyse farklı bı durum olabılır
aslında kordon dolan ancak kalp atıısnda sıkıntı olursa tehlıye yaratıyo ablamın kızınında oldukça dolanmıştı fakat hıc sorun yoktu kalp atıdsında

canım ilgin cevabın için teşekkür ederim. şu an için öyle bir durum yok ama bu konuda çok kaygılıyım. ayın 13 ünde kontrolüm var. o zamana kadar stres yapıyom işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…