Bebeğimi hiç ağlatmadan ve sallamadan uyutmayı başardım...

Maşallah herkes uzman Dr. Annesi çocuğa zarar verecek değil ya, anne sütü almiuor ve hakiki pekmez.

Yoğun tepkiler üzerine şöyle bir açıklama yapayım. ben zaten doktorların internet sitelerinden araştırıp vermiştimpekmezi ama kontrolümüzde de sordum yoğun istek üzerine anne sütü alamayan bebeklere de soğuk sıkım Harnup pekmezi kullanımını 4 ay itibari ile zorunlu dedi.
-TRT çocuk reklam bile vermiyor. Saçma Mesajlar içeren bir kanal değil artık. Açtığım Videolar da belirli uzaklıktan TRT çocuk şarkısı olan kukuletalı elini yıka vs. Eğitici müzikler. Çocuğu ruhlar aleminde gibi büyütmenin alemi yok herhalde. 4 aylık bebek oyun anlamıyor ama şekilleri takip ediyor müziği duyuyor. Dansöz izletmiyoruz herhalde. Biz de çocuğumuzu gayet koruyabiliyoruz ve düşünüyoruz.Ayriyeten kardeşim Melisa da çocuğuna doktoruna sorarak kullanmış 1.5 yaşında ve emmeye de devam ediyor. Sağlık ocağının verdiği yoğun kimyasal içerikli kan damlalarını bebeğinize afiyetle içiriyorsunuz ebeler hemşireler. Onun da doğalı var ama millete diretiyorlar dişte leke yapar ama kullanmanız şart diye hiç doğalı var gidin onu alın demiyorlar. Özel hastaneden öğreniyoruz. Dişe leke yapmayanları da varmış. Bebeklerin diş sağlığı ihaleye girilen ilaç firmasına satılmış bikere

Bel üstü yarım kumdak bebekler için de tavsiye ediyor zaten faydası var zararı yok. 1 saat uyuyacağına kollarıkıpırdamayınca 2 saat uyuyor. Sağlıklı derin uyku bebeğin beyin gelişimi için önemli. Haldur huydur bebeği sallayınca ne uykusu derinleşiyor ne çocuk dinleniyor. Burda kendimi değil çocuğumu düşünüyorum. Kendimi düşünseydim 4 ay boyun fıtığı ile bebeği kucağımda uyutmazdım. Sizi sürekli sallasak nasıl uyursunuz eleştiri yapmaya yer arayacağınıza empati yapın biraz ben çocuğumu çok seviyorum kendi rahatını düşünen bi anne olmaydım otomatik sallanan beşiğe atar giderdim.
Konuyu açalı 2 ay oldu artık pekmez filan aramıyor kundağı da çıkardık bebeğin dişleri çıkınca pekmez verip uyutursanız dişlere baybay deyin artık.
Sonuç Uykusu gelince kafasını yan çeviriyor. Biraz alnından gözlerinden okşuyorum. Gözünü yumup uyuyor. Uyanınca da mutlu bi çığlık sesi geliyor o kadar. Ağlatarak uyutmak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlamaz. Uyku boyunca korku bebeğin içinde oluyor.Korku İle uyanıyor. Ben mantıklı bulmuyorum.

Kendi fikrimi paylaştım saygı duyan duyar duymayan da iyi bi doktorasorabilir günde 2 damla pekmez 2-3 günde bişey yapar mı diye hadi sağlıcakla kalın

Hayırla sağlıkla büyüt evlatlarını canım Allah bağışlasın benim de 2 kız evladım var biri daha 18 günlük :) bu dediğin pekmezi ben doğal ev yapımı bulamam maalesef ama eczane de satılan keçiboynuzu özlü pekmez var onu alsam olur mu? Özellikle büyük kızım için 38 aylık o da.

Elestiri dozunu kaciranlar muhakak her konuda olabilir caninizi sikmayin onemli olan dogrusunu bulup fikir alisverisi ypmak... Yani Guzel iletisim.Benm arkadsmin sütü cok az oldugundan doktor ozellikle bal degil dogal keciboynuzu pekmezi gunde 2 cay kasigi olacak sekilde uygun gordu yeri geldi mamayi bile red etti aç oluncada dogal olarak uyumuyordu bu gibi durumlarda 4 ayi gectyse tavsiye edilebiliyor demir yonunden zengin olmasi nedeniyle tabi.... bu arada ogretmenim cocuklarin gorsel hafizasi gorsel zekasi dogumdan sonra gorme duyulari gelismeye basladgnda gördüğü her neseneyi hatirlar tutmak ister yada cizgi filme vucudyla tepki gosterir arada 5 10 dk gorsel seyler acmanin sakincasi degil faydasi vardir renkli ve dikkat ceken seyler gorsel hafızayı guclendirir... Siz taktiği bulmussunz her bebege gore taktikler stiller değişiyor aslinda mesela arkdsn bebegi asla sessz ortamda uyumazdi cok ilginc gurultulu ortamda dalardi

Son düzenleme:
4.5 aylik bebege cizgi filmmi bu tur seyler otizm gibi rahatsizliklari tetikler. Pekmezi 7 aydan sonra verin

Amin cnm Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. 18 günlük çok küçük. Ama droktora sorup 4 ayda verebilirsin sanırım. Biz sadece mama yendiğimiz için bana 6aylık verilebilecek herşeyi yedir demişti.liste vermişti.ben de eczaneden aldım soğuk sıkım olandan. 38 aylık dişleri çıktıysa öyle uyumak dişlerine belki zarar verebilir uyuyunca çaktırmadan su ile ağzını temizleyerek dene istersen. benimkişimdi 6 aylık. artık kanımıyor pekmezle filan ağlaması durmaz Canı isteyince uyuyor. Belki tadı ilgi çekici gelebilir.

4.5 aylik bebege cizgi filmmi bu tur seyler otizm gibi rahatsizliklari tetikler. Pekmezi 7 aydan sonra verin
Evet yaygın gelişimsel bozukluğa sebep olur. Fakat tekrar ediyorum saatlerce izletmedim tabiki cnm bebeğin sakinleşmesi için 2 dk bakmasına müsade ettim. Zaten uykuya alışması için 1 gündü.2.gün öyle hiç birşey aramıyor. Biz artık kukuli müzikeri ile eğlenerek oynuyoruz. Harnup pekmezi soğuk sıkım kullanmam konusunda doktorumuzun verdiği mama listemizde de vardı. Anne sütü almayan bebekler kullanmalıymış. Teşekkürler sevgiler

Anne sütü almayan bebeklerin soğuk Sıkım kullanması şart. Her bebek farklı tabiki hiçbiri fabrikasyon değil. Bir şeye takılıp kalmayın siz ağlarsınız sonra

Bir de kundak kalça gelişimini etkiler. Ben hiç yapmadım çıplak yatıyor oğlum. Konuda o kadar çok hata var ki. Hatalar hataları doğurmuş ama önemli değil sonuçta bebeğini uyutmayı başarmış!!
Üst kundak öneriliyor. Uyku deyip geçmeyin. bebeğin en önemli gelişim ihtiyaçlarından. Bence biraz daha araştırın akıllı annecik

Harikasın tevbrik ederim bir şekilde yöntemini bulmuşsun. Darısı başıma o zaman. Ama benim ki emzik almıyor hiçbir şekilde almıyor çok şey denedim 4.5 aylık şu an ve hala daha deniyorum birqz zorladım sadece uyurken verdim aldım Bi alıyor Bi almıyor günlük durumuna göre bende fazla zorlamak istemiyorum. Müzikle uyuyor ama öyle omzumda falan değil maalesef tv ye yüzü dönük ayakta uyuyor. Ne yaptıysam ona da çare bulamadım. Uykuya dalma sorunu var benimkinin çok ciddi direniyor uykuya dalmamamak için. Umarım bendr bulurum yakın zamanda çare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…