Bebeğimi Büyütürken Herkes Karışıyor

Poupey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
312
4
Merhaba Arkadaslar. 6ayLik 1 0glum Var. Benim Sorunum , Herkezin Bana Uygulamam Icin Soyledikleri Seyler. Artik Cok Biktim. Ben Nasil Istiyorsam oyle olsun istiyorum oglumu buyuturken. Tamam Tavsiyeleri anliyorum ama Illa Da yap diye diretmeleri Beni delirtiyor. Yok Kucagina fazla alma alisir , emzige alistirma , vsvs bunun gibi seyler.. hele Gorumcem :) kendisinin cocugu olmadigi halde sanki 10 tane cocuk buyutmus gibi bana akil vermesi hosuma gitmiyor. soylediginde tmm der gecerim ama illa boyle yapicaksin diyor.. ne yapmaliyim sorun bendemi ? nasil tavir sergilemeliyim- yorumlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler...:KK45:

sinir bozucu çok ii anlıyorum walla yapıştır lafı canım yada hiç tınlama ikisinden biri.

anne olan sensin görümcen çok istiyorsa çocuğu olduğunda kendisi uygular sana verdiği tavsiyeleri.hey allhım yaaa okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor.oğlunu istediğin gibi büyütmek senin en doğal hakkın ne demek kucağına alma emzik verme.16 aylık kızım var kim ne derse tamam olur diyorum sonra kendi doğru olduğuna inandığım şeyleri uyguluyorum.kucağımada alıyorum uyurken emzikde veriyorum ve bebeğim çok mutlu,duygusal ihtiyaçları karşılandığı için de hiç bir hırçınlığı yok.sen çok takılma derim.eğer kayınvaliden ve görümcenle aynı evde yaşamıyorsan onlarla görüştüğünde durumu idare etmek için tamam falan de ama yine kendi bildiğini yap doğru olan bu bence.allah kolaylık versin.

Sizi nasıl zorlayabiliyor ki görümceniz? Ben böyle yapıyorum, doktor böyle söyledi falan diyebilirsiniz, ama fazla açıklama yapmakla uğraşmayıp bildiğiniz gibi yapmak, söylediklerini kulak arkası etmeye çalışmak da düşünülebilir.

Ancak, şunu söylemadan de edemeyeceğim, insan karşısındaki kişi şunu şöyle yap, bunu böyle yap diye israrcı olunca, ister istemez onun zıddı şeyleri yapmada biraz ölçüyü kaçırabiliyor. Önceliğiniz mutlaka yavrunuzun en iyi şekilde yetişmesi, bundan hiç süphem yok, ama görümcenizin tavrına sıkılıp, kucağa alma işini, emzik işini fazla da abartmamaya çalışın. Maalesef, bazen insanlar fazla müdaheleci olabiliyor, çok da hakim olmadıkları konularda çok bilmişlik edebiliyor, ama arada, sırada da gerçekten doğru önerileri olabilir. Çok da önyargılı olmayıp doğru söylediği bir kaç şeyi de uygulama fırsatını kaçırmamak da yarar olabilir.

sinir bozucu çok ii anlıyorum walla yapıştır lafı canım yada hiç tınlama ikisinden biri.
saygisizlik olmasin diye tatli dille uyariyorum ama boyle devam ederse senin dedigin gibi laflari yapistirmayi dusunuyorum artik;:-D tsk cnm

Sizi nasıl zorlayabiliyor ki görümceniz? Ben böyle yapıyorum, doktor böyle söyledi falan diyebilirsiniz, ama fazla açıklama yapmakla uğraşmayıp bildiğiniz gibi yapmak, söylediklerini kulak arkası etmeye çalışmak da düşünülebilir.

Ancak, şunu söylemadan de edemeyeceğim, insan karşısındaki kişi şunu şöyle yap, bunu böyle yap diye israrcı olunca, ister istemez onun zıddı şeyleri yapmada biraz ölçüyü kaçırabiliyor. Önceliğiniz mutlaka yavrunuzun en iyi şekilde yetişmesi, bundan hiç süphem yok, ama görümcenizin tavrına sıkılıp, kucağa alma işini, emzik işini fazla da abartmamaya çalışın. Maalesef, bazen insanlar fazla müdaheleci olabiliyor, çok da hakim olmadıkları konularda çok bilmişlik edebiliyor, ama arada, sırada da gerçekten doğru önerileri olabilir. Çok da önyargılı olmayıp doğru söylediği bir kaç şeyi de uygulama fırsatını kaçırmamak da yarar olabilir.

.Aynen soledigin gibi cnm. Bazen sirf o soyluyor diye dogruda olsa yapmak gelmiyor icimden.

canım nasıl istiyorsa öyle sev bebeğini içinden geldiği gibi yap herşeyi..
hel şu kucağa alıştırma lafı varya külliyen yalan
ben oğlumu bebekken kucağımda koklardım sarılırdım dans ederdim onunla şarkılar söylerdim
kucağa mı alıştı hani kendiliğinden yatağına yatar uyur
herkese tamam de bildiğini yap
kimsenin sözüne lafına kulak asman boşvermeyi öğrenmelisin
bütün annelerde buna benzer sorunlar oluyor..
en güzeli boşvermek bunu başarabilmek

Ben şuna inanıyorum insanın kendi çocuğunu bir başkası daha fazla düşünüp korayamaz..

Çok istiyorlar ise doğursunlar bildiklerini kendi çocuklarına uygulasınlar..Sen sıkma canını..Sev kuzunu ohh missss gibi kokla öp al kucağına da bakacak olan sensin onlar mı bana da şunu yapma bunu yapma aaa üstüme üstüme en son ben doğurdum ben bakacağım benim istediğim gibi büyüyecek dedim =))

insanları susturmak senin elinde canım, bole yapanlar oldukça gerilirsin gereksiz yere.
diyeceksin ki çok şükür doktorumuz var herşeyin doğrusunu anlatıyor, bende sürekli okuyorum interntten araştırıyorum, sen nerden öğrendin bunları kulaktan dolma bilgilerle çocuk mu büyütülürmüş, en doğrusunu anneler bilir çünkü en çok anneler düşünür çocuğunu. ama merak etme sen anne olunca çok istiyosan ben akıl veririm sana de. sinir oldum görümcene ne karışırmış ya o mu doğurdu sanki

söylerler hiç tanımadığın da söyler ağzı olan konuşur..izin vermeyeceksin başka çaren yok.eşin de önemli ama destek çıkacak yoksa millet pek hevesli..herkes bilir sen bilmezsin çünkü.benim ikizlerim bebekken emzik ver diye tutturdular sanane arkadaş ben bakmıyor muyum geceleri sen mi kalkıyorsun ben memnunum sana ne oluyor yok olur mu laf söylesinler de rahatlasınlar..bi de kız yap başka da yapmazsın diyorlardı oldu size soracaktım,bilmeden hamile kaldım o da erkek,al hadi sen yap kızı yapabiliyorsan söylemesi kolay en iyisi kimseyle görüşmeyecen

:) her anne bu sıkıntıyı yaşıyo ve ınsanlar iyilikten anlamıyo ve ınsanın sabrını taşırıyolar sende artık tatlı dıllede olsa söyle bunaldım herkafadan bır ses de anlayan anlar eger hala aynıysa bır kere tepkı göstersen bıdaha yapmazzlar sende rahat edersın :KK66:

benimde kayınvalidem herşeye karışıyordu emekli ebe olduğu için bende o daha iyi bilir diye seslenmiyordum ama yetti yemek yedirdin mi ne yedirdin ne zaman yedirdin of of of sürekli bebeğine iyi bak diye bana garip bi ses tonuyla söylüyordu sanki ben kötü bakıyorum en sonunda bunlardan hoşlanmadığımı görümceme söyledim sağolsun o da annesini uyarmış şimdi çoook rahatım ohh be :)

Güzel bir konuya değinmişsin, bebek büyürken senden fazla başkaları müdahale eder çocuğa "şöyle yap, böyle yap", git kendi çocuğuna ne yapıyorsan yap benimkine karışma diyesi geliyo insanın, en ufak detaylarda bile akıl yürütmeleri ise korkunç "yok o mamayı yedirme, o bezi kullanma" bezine kadar düştüler yani, mesela huggies kullanıyorum ben gayet de memnunum, kullandığım ürün iyi bile olsa hemen "yok şöyle yok böyle" boşver şekerim, sorun sende değil, hepimizin başında aynı dert var, takma kafana, yeter ki büyüsünler :)

Merhaba Poupey, ilk önce sana tebrik etmek istiyorum. Tadini cikar cok güzel bir zaman.

bence cok fazla üzerinde durma ve kafaya takmamaya calis. Görümcen, Kaynanan karismazsa arkadas cevrenden karisan olucak. Demek istedigim su kadinlarin ic güdüsünde var sanirim karismak illa yorum yapmak, fikir vermek, örnegin Annelerimiz bizim hayatimizda her konuda yaptiklari yorumlar, arkadaslarimiz olsun, yemek yapma tarzimiz v.s v.s

kendi dogrunu bulmak en iyisi... fark ettiysen doktorlar bile ayni fikirde olmuyorlar.

Ve her ülkede ayni sorun, alman, ingiliz, türk herkes ayni sey den sikayetci :) cocuk egitiminde karisan kadinlar...

Ben hatta annemle tartistigimi bile hatirliyorum. En son bikti bisey söylemeyee.. ama benide biktirdi :)

Ah benimde babam cildirtiyor beni. Ben cocuga neyi yapma diyorsam babam onu cocuga yaptiriyor yada ogretiyor. Sehpada ayakta tutuyor mesela e oda artik sehpalara tirmanip basiyor. Yatakta ziplamayi ogretmis dusup bisey olacak diye korkuyorum. Ne desem babama dinletemiyorum. O oglumdan daha cocuk. Oglumun aklinda yokken bile yaramazlia itiyor zorla. İlk torun oluncami boyle bilmiyorumki.

X