- 3 Mayıs 2015
- 261
- 126
- 53
- Konu Sahibi Dream Catcher
Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın yazım hatalarım olursa kusura bakmayın ne olur.Bundan 9 gün önce hastaneye gittim gebeydim 4 hafta 5 günlük ultrasona girdim doktor kesenin bozuk olduğunu bunun normal gebelik olmadığını üzüm gebeliği olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi.Ardından aynı hastanenin başka doktoruna yönlendirdi orada da ultrasona girdim ve içeride 9 mm kitle olduğunu söyledi.Doktorum tahminimde yanılmamışım bu tehlikeli yarın sabah acil kürtaj ve 1 yıl gebelik yasak dedi.Sabah gittiğimde normal kürtaj olacağımı beklerken doktor hastneye yatışımı verdi ve benden kan aldılar ani bir kan kaybından dolayı bunun normal kürtaj olmayacağını da dile getirdi. Ve çok kan kaybı olacağını söyledi.Hastaneye yatışım verildi su ve yemek yasaktı sadece serum verildi.Neyse 28 saat boyunca hastanede yattım bu süreç boyunca bana sürekli fitil verdiler rahimden.Fitil sayesinde içerideki parçanın düşmesi rahimin açılması gerektiğini daha sonra kürtajın olacağını söyledi doktor.Ama rahim açılmadı ve parça düşmedi çok hafif bir kanama oldu.Ben artık yalvardım kürtaj etsinler diye çünkü kasıklarımda sancı oldu ve bunalmıştım susuz psikolojim bozuldu sabah doktor kürtaja aldı beni anestezi ile kürtaj oldum.3 saat sonra taburcu edildim.Doktor bana antibiyotik verdi ve 1 hafta sonra gel kan alacağız ve 1 ay sonra patoloji sonuclarına da bakacağız dedi.Dün doktora gittiğimde ultrasona aldı ve rahim temiz dedi bende patoloji sonucumu sordum çünkü üzüm gebeliğinde patoloji sonucu önemlidir.Bana patoloji sonucunda her zaman sonuc çıkmaz dedi.Bana folik asit ve coraspin verdi.Şimdi benim aklımı karıştıran şey ise internette çok gebelikte kesenin bozuk olup daha sonra düzeldiği ve eğer üzüm gebeliğiyse 13 hafta sonra belli olduğunu okudum benim gebeliğim 4 hafta 5 günlüktü çok erkendi.Ve üzüm gebeliği riskli olduğu için her hafta gidip kan verilmesi ve değerin düşmesi için ilaç tedavisine alınılması gerektiğini okudum.Ve 1 yıl gebelikte yasaktı üzüm gebeliğinde.Doktor bana 3ay sonra gebelik olacağını herşeyin yolunda olduğunu söyledi.Sanırım doktorun yanlış tedavisine maruz kaldım.Ve bebeğimi kaybettim.Bu benim ilk gebeliğimdi ve hiç birşey bilmiyordum.Çok üzgünüm ve psikolojim çok bozuldu.