Teşekkür ederim bakayım onada :)Merhaba ben alyans bebe den aldım, WhatsApp üzerinden sipariş verdim kapıda ödeme ile. Çok memnunum bebeğim 3 aylık şu an, ebatları da öyle devasa değil yatak odasına koydum tavsiye ederim. Fiyatı da oldukça uygun
hastaneye yatisiniz yapilinca size hasta onlugu giydiriyorlar yani kendi kiyafetinizle sanci cekmiyorsunuz. 17 saat cektim ordan biliyorumAfilim92 Canım listenden anladığım kadarıyla sende kapalısın benimde ilk doğumum tecrubesizim haziranda sıcakta olucak doğuma hastaneye gidiyoken kıyafet olarak ne giydin üzerine . Saçma bi sorumu bilmiyorum ama çatı muanesi yapılıp duracağı için elbise tarzı bişey mı olsa rahat ederim. Bide doğum sonrası lohusa takımı mı aldın pijama yada gecelik olarak ne tercih ettin
hastaneye yatisiniz yapilinca size hasta onlugu giydiriyorlar yani kendi kiyafetinizle sanci cekmiyorsunuz. 17 saat cektim ordan biliyorumdogum sonrasi her seyi giyebilirsin sorun olmuyor.
Ben çeşitli sebeplerle hazırlık konusunda biraz geç kaldım. Aslında çok soracak şeyim var. Ama ilk olarak şunları Şırnak istiyorum.***Guncel***
Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz .
Iyi ki aldim dediklerimBen çeşitli sebeplerle hazırlık konusunda biraz geç kaldım. Aslında çok soracak şeyim var. Ama ilk olarak şunları Şırnak istiyorum.
İyi almışım dediğin şeyler neler?
Keşke olmasaydım dediğin şeyler neler?
Neden?
Canim bugun cok yoğundum donemedim kusura bakma .Ben iyiyim oglum da iyi şükür. Sadece her zamanki gibi sık sık uyaniyor bazen sabaha kadar uyumuyor .Biz 5.ayda tadimlara baslamistik 16sinda 6 ayimiz doldu .Bir cok sey gazi tetikledigi icin sınırlı sayida sebze yedirebiliyorum .Yogurt felaket gaz yapiyor ,ayni sekilde muz ve bal kabagi da.Aksi gibi en cok bunlari seviyor. Sen nasilsin ,bebis nasil?Afilim92 nasıl gidiyor?
Siz 7 ayı doldurdunuz sanırım,benim minikte 6 aylık oldu bile.
Gaz şikayetleri bitmiştir artık,şimdi ek gıda mucadelesi başlamıştır dimi? Bende ufaktan tadımlara başladım mama ictiği için.
Yok ne kusuru canım. Konudan bildirim gelince aklıma geldin bir sorayım dedim. Bende çok giremiyorum bu ara kızımın okulu tatil diye hep onu gezdiriyorum,baya yorucu geçiyor,başımı kasımaya vaktim olmadı bu ara.Canim bugun cok yoğundum donemedim kusura bakma .Ben iyiyim oglum da iyi şükür. Sadece her zamanki gibi sık sık uyaniyor bazen sabaha kadar uyumuyor .Biz 5.ayda tadimlara baslamistik 16sinda 6 ayimiz doldu .Bir cok sey gazi tetikledigi icin sınırlı sayida sebze yedirebiliyorum .Yogurt felaket gaz yapiyor ,ayni sekilde muz ve bal kabagi da.Aksi gibi en cok bunlari seviyor. Sen nasilsin ,bebis nasil?
Kizin okula baslayinca biraz rahatlarsin canim.Biz olduk asilarimizi .Her asi bizde atesve huysuzluk yapti 2 gun boyunca. Insallah sizde yapmaz. Yaa demek ek gida mi bekliyor kuzucuk .Yerim onu ben .Bu minnoslar cok akilli masallah .Yok ne kusuru canım. Konudan bildirim gelince aklıma geldin bir sorayım dedim. Bende çok giremiyorum bu ara kızımın okulu tatil diye hep onu gezdiriyorum,baya yorucu geçiyor,başımı kasımaya vaktim olmadı bu ara.
Kıyamam en sevdikleri mi gaz yapıyor,az daha hareketlensin kendi çıkarır inşallah gazını. Muz konusunda şunu söyleyebilirim,vereceksen içindeki tam ortasındaki siyah lif gibi olan yerleri verme,gazı da kabizlığı da orası yapıyor.
Bizde iyiyiz şükür,kızım da evde ya iki çocukla baya huni takacak pozisyona geldim,pazartesiyi iple çekiyorum. Öte yandan 6 ay aşımız var haftaya bu sebeple gelsin de istemiyorum önümüzdeki hafta. Siz oldunuz dimi aşıları,ateş huysuzluk oldu mu?
Böyle saçma sapan bir ruh halindeyim.
Gaz bizde epey azaldı şükür. Eskiye nazaran çok iyi. Muz oğluma alerji yaptı sanki ya,bizde de öyle bir sorun var ki bayılıyor versem her gün yer bende ara verdim 1 ay kadar.
Bu ara eline veriyorum salatalık,kuru kayısı vb şeyler kendi yesin diye ben,blw yapmak istiyorum çünkü ama tabi bol bol mıncıklıyor atıyor falan. Ne zor işlermiş şimdi yaşadıkça hatırliyorum. Kızimda da görmüştüm bu filmi ben. Uzun süre böyle gidecek biliyorum. Birde alıştı,sanki yemek saatini bekliyor oğlum,öğün atlayamiyoruz biz,(erken başladık bizde doktor önerisiyle mama içtiği için oğlum)her gün ne pişirsem diyorum çünkü bekliyor anlıyorum.
Kızım çok istahsızdı,oğlum kuzu çevirme versem yiyecek gibi, bir ortası olmadı bu durumun bizde.
Bu arada e bebek'e kataloğa baktım ama pek cazip değil gibi,belki bebek bezi yakalarsam alırım,birde philips wasabi alırım diye düşünüyordum ek gıdaya geçmeden öncs ama gerekli gelmiyor şu an çatalla hafif ezip yediriyorum,dişi olmamasına rağmen damakları ile ezip yiyor.
Mama kullanıyorsan migrosta ikincisi yüzde elli indirim vardı,kaşık ve kavanoz mamalari da dahildi kampanyaya aklında olsun.
Evet az kaldı şükür okulların açılmasına zira düzen falan kalmadı cocukta,uykusu özellikle aşırı düzensiz oldu,okullar acılsın yine eskiye döneriz.Kizin okula baslayinca biraz rahatlarsin canim.Biz olduk asilarimizi .Her asi bizde atesve huysuzluk yapti 2 gun boyunca. Insallah sizde yapmaz. Yaa demek ek gida mi bekliyor kuzucuk .Yerim onu ben .Bu minnoslar cok akilli masallah .
Muz hakkinda soyledigin seyi bilmiyordum .Cok ilginc .Bir de dedigin sekilde deneyeyim bakalim .
Biz mama kullanmiyoruz canim.Sadece gece uyanmalari acliktan mi acaba diye 1 kez Hipp in kasik mamasini aldim .Oglum bayildi ama tekrar almadim .Kendim yapip veriyorum .
Canim çok zaman geçmiş üstünden belki soranlarda olmustur bu götürdüklerinin hepsini kullandin mi?Merhaba kizlar .Henüz 10 haftalik hamileyim .Evet yolun başındayım bu acele ne diyebilirsiniz. Ama içimden geldiği gibi davranıp hamileliğin tadını çıkarmaya çalışıyorum. Gün içinde bir çok urune bakiyorum stresimi agrimi sizimi hafifletiyor .Ve bu topikte araştırmalarımı sizlerle paylasmak istiyorum.Sizden ricam topigimde konu dışı sohbet etmeyin. Ama ürünler hakkında fikir alış verişi yapalim olur mu
HASTANE ÇANTASI
Bebeğim için
- Hastane çıkışı (doğumhaneye verilecek ayri paketledim )
- Yedek hastane çıkışı (ayri paket icinde her sey var )
- 1 tane yedek kundak
- 1 tane muslin kundak
- 3 tane alt üst takim
- 3 tane çorap
- 2 tane iç zıbın
- 3 tane ağız mendili
- 2 tane mini havlu (ter bezi gibi)
- 3 tane alt açma bezi (unibaby)
- 1 paket islak mendil (unibaby)
- 20 tane bebek bezi (prima care)
- Pisik kremi (mustela
- Biberon (Avent -direk kullanmayacağım olur da sütüm gelmez vs muhafaza amaçlı)
- KENDİM İÇİN
- 1 pijama
- 1 gecelik
- 2 emzirme sutyeni
- 2 emzirme atleti
- 2 lohusa külodu
- 8 Göğüs pedi
- Göğüs kalkani
- Göğüs ucu kremi
- Lohusa taci
- Şal + tülbent
- 24 lü gece pedi
- *Ekleyeceklerim
- Yedek gecelik
- 1 tane çorap
- Terlik
- Depent
- Deodorant
- Dis fırçası/macunu
- Makyaj malzemeleri
- Islak mendil
Belki fikir olur diye ben de birkaç şey yazmak istedim .Canim çok zaman geçmiş üstünden belki soranlarda olmustur bu götürdüklerinin hepsini kullandin mi?
Aslında ben yurtdışında yaşıyorum burdaki sistem nasıl fikrim yok ama özel hastane gibi herseyi. Bana da sanki listedeki herseye ihtiyacim yok gibi ama doktoruma sormam lazım hangi hastanede doğum olacak diyeBelki fikir olur diye ben de birkaç şey yazmak istedim .
Ben öncelikle böyle bir liste yapmadan önce hastaneniz ile görüşmenizi tavsiye ederim .ben özel hastanede doğum yaptım ve bana oradakiler sadece kendinize kıyafet ve istediğiniz kişisel eşyanızı getirin yeterli demişlerdi ve de öyle oldu .Bebek için gerekli olan hersey ve benim için de ped vs herseyi hastane kendisi verdi .Hele dışarıdan bebek bezi vs steril açısından kabul etmiyoruz dediler .
Bebek icin pisik kremini kullanmadm .Yedek 3.kiyafetleri kullanmadim .Kendim icin de yedek olan ic çamaşırları ve göğüs kalkanini kullanmadim .Canim çok zaman geçmiş üstünden belki soranlarda olmustur bu götürdüklerinin hepsini kullandin mi?
Anladim canım çok teşekkür ederim:)Bebek icin pisik kremini kullanmadm .Yedek 3.kiyafetleri kullanmadim .Kendim icin de yedek olan ic çamaşırları ve göğüs kalkanini kullanmadim .
Goturduklerim arasinda sut sagma mak de vardi.Sutum onun sayesine hemen geldi .
Ozel hastaneydi ama hic bir sey vermiyorlardi .Hastaneyle görüşüp ona gore valiz hazirlayin .
Bir de dogum sonrasi insan deli gibi üşüyor. Triko hirka goturmenizi öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?