Sağol canim. Bugun 7.gun .Sedasyonla oldu sünnetimiz .Sunnet yaramiz iyilesmek uzere .Kollarındaki morluklar duruyor.1 haftadir kucaktan inmiyor .Uyurken elini tutuyorum .Cok hircinlasti .Keşke ilk dogdugu zaman yaptirsaydim.Oyy kıyamam,geçmiş olsun canım,toparlandı mı nasıl oldu, sünnet zor olmadı mı? Biz 45 günlükken yaptırdık,ben çok üzüldüm onu teslim ederken ama doktor 4 aydan sonra genel anestezi veririm ,durmuyor bebekler,hareketleniyor demişti, ondan erken hallettim,şimdi iyiki yaptırmişım diyorum,büyüdükçe zorlaşıyor. Hayırlı olsun,iyi yapmışsın erkenden yaptırmakla sende.
Biz nasıl olalım,4 aylık oldu oğlum artık etrafa ilgisi arttı,eskisi gibi değil,daha uzun süre aç kalıyor,eskisi gibi sürekli beslenme durumu kalmadı sanki 1 hafta 10 gündür. Uykular kısmen düzeldi ama yine de belli olmuyor,dün gece zorlandık baya uykuda çok sık uyandı. Gündüz uyanik kalma suresi de uzadı tabi,3 saati buluyor artık. Gazı da daha rahat çıkarıyor,hoş ben biogaia kullanmaya devam ediyorum düzenli bir şekilde belki de onun etkisidir bilemiyorum. Yarın kontrolümüz var,bakalım kilosu boyu nasıl? Birde devam sütü kullandığımız için doktorumuz 4 ay dolsun tadımlara başlarız demişti,onu konuşucaz. Bakalım nasıl olacak bundan sonra ama zoru atlattık sanki ya. İlk günlere geri dönüp bakınca sanki arada dağlar kadar fark var. Daha keyifli olmaya başladı oglumla vakit geçirmek. Daha çok çıkıyoruz dışarı artık,daha keyifli vakit geçiriyoruz.
Çok şükür bugünümüze diyorum.
Oy kıyamam ya. Tabi ki korkuyorlar bebekler normal. Oğlum çok ağlamış lokal anestezi almıstı çıktı hala ağlıyordu zor sakinleştirdim. Yarası geçince rahatlayacaksın büyüdükçe daha zor iyileşirdi. Geçti gitti şükürSağol canim. Bugun 7.gun .Sedasyonla oldu sünnetimiz .Sunnet yaramiz iyilesmek uzere .Kollarındaki morluklar duruyor.1 haftadir kucaktan inmiyor .Uyurken elini tutuyorum .Cok hircinlasti .Keşke ilk dogdugu zaman yaptirsaydim.
Senin pasanin da gelisimi iyidir insallah. Benimki kendi istegiyle mamayi birakti .2 aydir sadece anne sütü aliyor .Onceden tombisti .O tombislik gitti .Ama dr kilo alimina yeterli diyor. 4 bucuk aylik olduk. 6 ay dolunca baslayacagiz ama bazen ben bir sey yerken agzini aciyor .Elma ,armut ve muz yalamasina izin verdim bir kac kez .Cok hosuna gidiyor.Insallah ek gidaya gecince de sever.Biraz tersten basladik ama olsun .
Yaa ben de ek gidaya heyecanlaniyorum.Kolay olmayacak evet ama oglumla ilgili seylerle ugrasmaktan zevk aliyorum.Bu cocuk ac kitabını almayi düşünüyorum. Senin ikinci olunca hazir tariflerin vardır demi :)Oy kıyamam ya. Tabi ki korkuyorlar bebekler normal. Oğlum çok ağlamış lokal anestezi almıstı çıktı hala ağlıyordu zor sakinleştirdim. Yarası geçince rahatlayacaksın büyüdükçe daha zor iyileşirdi. Geçti gitti şükür
Bizim mamayı bırakma ihtimalimiz yok sanırım. Doktordan geldik emzirdim uyuttum yarım saat uyumadı bile hemen uyandı şimdi mama veriyorum.
Cidden aütüm az.
Yoğuetla başlıyoruz biz. Doktor başlayın dedi mama ictiği için.
Bakalım mayaladım şimdi yarın veririm.
Birde sebze başlarim bu ay meyveyi sonra vermeyi düşünüyorum tatlıya alışmasın diye ki doktorda öyle söyledi.
Alerji olmaz inşallah birşeylere cok hevesli biz yerken yalaniyor benim oğlumda. Karşısında yemek yiyemiyoruz
Kolay kolay tasalanma.Yaa ben de ek gidaya heyecanlaniyorum.Kolay olmayacak evet ama oglumla ilgili seylerle ugrasmaktan zevk aliyorum.Bu cocuk ac kitabını almayi düşünüyorum. Senin ikinci olunca hazir tariflerin vardır demi :)
Kaç aylıkken sünnet ettirdiniz ?genel mi lokal mi yaptılar canım sonrasında ağrısı oldu mı çokIyiyim sukur canim .Ptesi bebisi sunnet ettirdik .Annem geldi .Bebisle ugrasiyoruz .Cok zor oldu ama atlatiyoruz yavas yavas. Bizim kismen duzelmisti .Sunnet olayiyla tamamen bozuldu .Ben de memede uyumaktan vazgecirmeyi düşünüyorum. Cok zor olcak insallah basaririz.
Cunku cok kisa uyuyor ve az.
Sen nasilsin?
Lokal oldu 4 bucuk aylik .Sunnet öncesi 4 saat ac kaldi .Sonrasinda da 2 saat kadar .Sedasyon icin.Ve aciktigi icin cok hircinlasti. 3 hemsire damar yolunu bulamadı .Ameliyathanede devam ettiler denemeye .Cunku ben sunnetten vazgecmek üzereydimKaç aylıkken sünnet ettirdiniz ?genel mi lokal mi yaptılar canım sonrasında ağrısı oldu mı çok
Çok çok geçmiş olsun .Lokal oldu 4 bucuk aylik .Sunnet öncesi 4 saat ac kaldi .Sonrasinda da 2 saat kadar .Sedasyon icin.Ve aciktigi icin cok hircinlasti. 3 hemsire damar yolunu bulamadı .Ameliyathanede devam ettiler denemeye .Cunku ben sunnetten vazgecmek üzereydim
Icerde 40 dk kaldi .Çıktığında aglamaktan sesi falan gitmişti.
9 10 gun oldu el ve kolundaki morluklar gecmedi . Lokalin etkisi 1 bucuk saat filan sürdü. Sonra acıdığı icin cok agladi.Calpol verdim uyudu. Ertesi gun ara ara siddetli agladi .Ama hemen iyilesti.
Tavsiyem bu isi en kisa surede halleden bir dr ve hastane .Yok kan tahlili ivir zivirla cocuk acidan cok benden ayrildigi icin perişan oldu .Arkadasim baska hastanede yaptırdı. Dr iceriye almis anneyi ve 10 dk sürmüş.
Tesekkurler .Ben ilk dogdugunda yaptirmayi cok istedim ama sezeryan acisindan erteledik .Bebeginiz ne kadarlik bilmiyorum ama ne kadar erken o kadar iyi .Çok çok geçmiş olsun .
Sedasyonda uyutuyorlar diye biliyordum ,ben ha Bugun ha yarın derken geçiriyorum zamanı gitgide zorlaştırıyorum kendi kendime
Ben de doğumda istedim sonra dediğiniz gibi seseryan vs derken biz de erteledik ,sonra daha çok küçük ağrısı olursa anlamayız vs derken yine erteledik ,sonra diş çıkarıyordu birleşmesin dedik 8. Ayı gördükTesekkurler .Ben ilk dogdugunda yaptirmayi cok istedim ama sezeryan acisindan erteledik .Bebeginiz ne kadarlik bilmiyorum ama ne kadar erken o kadar iyi .
Konya da bir ozel hastanede .Ben hastanede bile vazgececek oldum dr ikna etti .Oraya gidene kadar agladim .Sonrasinda oglumla agladim .Bizimki biraz sanssizlikti .Genelde cok kolay atlatiliyor .Onemli olan karar verip gidebilmekBen de doğumda istedim sonra dediğiniz gibi seseryan vs derken biz de erteledik ,sonra daha çok küçük ağrısı olursa anlamayız vs derken yine erteledik ,sonra diş çıkarıyordu birleşmesin dedik 8. Ayı gördüksiz hangi hastanede yaptırdınız ?
Çok geçmiş olsun tekrardan .Konya da bir ozel hastanede .Ben hastanede bile vazgececek oldum dr ikna etti .Oraya gidene kadar agladim .Sonrasinda oglumla agladim .Bizimki biraz sanssizlikti .Genelde cok kolay atlatiliyor .Onemli olan karar verip gidebilmek
Evet tesettürluyum .Temmuzun sicaginda doğum yaptim. Giderken efil efil bir tunik ve kot giydim .Benim sezeryandi .Gebeligim boyunca 2 kez boydan elbise giydim. Biri bayramda biri foto çekiminde. Bence nasil rahat ediyorsan oyle giyin .Cikarken giymek icin yedek kiyafet koymustum .Ama o kadar kötüydüm ki pijamayla dönmek zorunda kaldim .Afilim92 Canım listenden anladığım kadarıyla sende kapalısın benimde ilk doğumum tecrubesizim haziranda sıcakta olucak doğuma hastaneye gidiyoken kıyafet olarak ne giydin üzerine . Saçma bi sorumu bilmiyorum ama çatı muanesi yapılıp duracağı için elbise tarzı bişey mı olsa rahat ederim. Bide doğum sonrası lohusa takımı mı aldın pijama yada gecelik olarak ne tercih ettin
Tamam canım bilgilendirmen için çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulundurucamEvet tesettürluyum .Temmuzun sicaginda doğum yaptim. Giderken efil efil bir tunik ve kot giydim .Benim sezeryandi .Gebeligim boyunca 2 kez boydan elbise giydim. Biri bayramda biri foto çekiminde. Bence nasil rahat ediyorsan oyle giyin .Cikarken giymek icin yedek kiyafet koymustum .Ama o kadar kötüydüm ki pijamayla dönmek zorunda kaldim .
Doğumdan cikar çıkmaz boydan gecelik giydim .Surekli gelip kontrol ettikleri icin .Sondayi cikardiktan sonra da alt ust pijama giydim .Emzirme dugmeleri olan bir takimdi.
2 pijama 1 gecelik götürdüm. Hepsini de kullandim .
Geceligi cok ozenle secmistim .Foto cekinmek icin hoş durur diye .Uzerine sifon sal alip mavi tac yaptirmıştım ozel .Ama çekinemedim.
Hayirli doğumlar.Tamam canım bilgilendirmen için çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulundurucam
Merhaba hanımlar mersinde yaşıyorum ikiz bebek bekliyorum uygun fiyata alabileceğim önerdiğiniz bebek odaları var mı? 2 adet büyüyen beşik almak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?