Aile Planlaması Bebeğimi aldırmaya karar verdim.

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar merhaba ,34 yaşında 8 aylık evli bir bayanım.7 haftalık hamileyim.Daha öncede bebeğime alışamıyorum olarak konu açmıştım.Gün geçtikçe gerçekten bebeği istemediğime ve aldırmaya karar verdim.Linç etmek isteyen arkadaşlar mutlaka olacaktır. Neden daha önce düşünmedin neden korunmadın madem istemiyordun gibi.Bilmiyorum inanın bunları bende hergün düşünüp keşke diyorum.Biraz eşimin gazıyla ,çokça o istedi diye yaptım bir hata.AAma şu anda anlıyorumki ben bu sorumluluğu asla alamıcam .Gerek şartlarım ,gerekse anne olma fikrinden ne kadar uzak olduğumu anladım.Çalışıyorum ve hep çalışmak zorundayım.Kendimi suçluyorum.Suçlamak istemiyorum.Eşim çok istediği için perişan halde ben öyleyim.Çok severek evlendik.Önceden çocuğumuz olmasada olurdu .Ama şimdi bu düşüncemi anlamıyor,biliyorum çok üzgün olduğunu anlıyorum.ama bende içimde çok savaş verdim ama yapamıyorum.Belkide Allah bana o duyguyu bahşetmedi .Bir taraftan hayat benim hayatım diyorum.Beden benim.Doğurmak kadar doğurmama hakkım var.İstemediğim halde bunu yaparsam ileride pişmanda olduğumda geri dönüşü asla olmayacak. Sonuçta bu bebeği ben taşıcam,doğurucam ömür boyu en büyük sorumluluğunu ben alıcam ve ben buna kendimi asla hazır hissetmiyorum.Beni yargılamayın lütfen. Zaten eşim tarafından yetericnce yargılanıyorum ,suçlanıyorum bununla başa çıkamıyorum. Çoks everek evlendik ama bu kararımdan sonra resmen nefret diyor benden .Demekki diyorum tek derdi çocuk sahibi olmakmış. Bana sevgisi buraya kadarmış
Bende şuan bebek istiyorum ama asla ben mükemmel bakarım düşüncem yok aksine çok korkum var. Herkes iyi şeyler düşünmüyor zaten. Ama aldırmamandan yanayım. Allah onun sevgisini verir ayrıca bi psikologla görüşmenizi öneririm. Kalbi atmaya başlamış kıymayın yavruya

Kurban olduğum Rabbim işte sizin gibilere nasip eder, istemezsiniz ama bizim bazı gibi kadınlar da yıllarca bebek hasreti çeker ve onun için hergün gözyaşı döker. Ne diyim ki,sözün bittiği yerdeyim.

Konunun bir bebek olmadigini varsayalim, mesela oturacaginiz ev, arabaniz ya da koltuk takimi olsun... 8 ay once evlenirken hepsine beraberce karar verdiniz degil mi? Simdi boyle hayati bir karari tek basiniza almaniz evlilik birligine dinamit koymak, karsinizdakine sen hicsin demek. Burasi hayati sorunlarin ilki.
Ben kolay gebeligi de, 3 yil aramayi, buldugumu kaybetmeyi tedavilere oluk oluk para akitmayi da tattim. Hepsi bizim icin bir sinav, ama vucut saatiniz de isliyor unutmayin, bir daha bu kadar kolay olmayabilir, belki hic olmayabilir.
Belki de hemen hamile kalmayi beklemiyordunuz ama oldu, fakat simdi ortada bir can var. Kararinizi bir kez daha gozden gecirin derim. Gonlum ve mantigim, inandiklarim tam olarak oyle demek istese de, ille de aldirmayin diyemem, muhakkak oyle biri degilsiniz ama son gunlerde bebeklerini doven, cope atan, yakan ne manyaklar gorduk lanet ettik, bu kadar anne olmak istemiyorsaniz belki de ic sesinizi dinleyip anne olmamalisiniz. Ama esinizi de dahil ederek gozden gecirmelisiniz bu karari, nihayette oyuncak degil.

Arkadaşlar merhaba ,34 yaşında 8 aylık evli bir bayanım.7 haftalık hamileyim.Daha öncede bebeğime alışamıyorum olarak konu açmıştım.Gün geçtikçe gerçekten bebeği istemediğime ve aldırmaya karar verdim.Linç etmek isteyen arkadaşlar mutlaka olacaktır. Neden daha önce düşünmedin neden korunmadın madem istemiyordun gibi.Bilmiyorum inanın bunları bende hergün düşünüp keşke diyorum.Biraz eşimin gazıyla ,çokça o istedi diye yaptım bir hata.AAma şu anda anlıyorumki ben bu sorumluluğu asla alamıcam .Gerek şartlarım ,gerekse anne olma fikrinden ne kadar uzak olduğumu anladım.Çalışıyorum ve hep çalışmak zorundayım.Kendimi suçluyorum.Suçlamak istemiyorum.Eşim çok istediği için perişan halde ben öyleyim.Çok severek evlendik.Önceden çocuğumuz olmasada olurdu .Ama şimdi bu düşüncemi anlamıyor,biliyorum çok üzgün olduğunu anlıyorum.ama bende içimde çok savaş verdim ama yapamıyorum.Belkide Allah bana o duyguyu bahşetmedi .Bir taraftan hayat benim hayatım diyorum.Beden benim.Doğurmak kadar doğurmama hakkım var.İstemediğim halde bunu yaparsam ileride pişmanda olduğumda geri dönüşü asla olmayacak. Sonuçta bu bebeği ben taşıcam,doğurucam ömür boyu en büyük sorumluluğunu ben alıcam ve ben buna kendimi asla hazır hissetmiyorum.Beni yargılamayın lütfen. Zaten eşim tarafından yetericnce yargılanıyorum ,suçlanıyorum bununla başa çıkamıyorum. Çoks everek evlendik ama bu kararımdan sonra resmen nefret diyor benden .Demekki diyorum tek derdi çocuk sahibi olmakmış. Bana sevgisi buraya kadarmış
bu bebek siz milyonlarca kontrol hapı içseniz bile dünyaya gelecekti. doğum ve ölüm kaderdir. o bebeğin anne rahmine düşeceği gün ve saat belliydi. öyle de oldu siz ne yaparsanız yapın o bebek size emanet olarak gönderildi. rabbim size nasip etmiş ne güzel. herkes bu korkuları yaşıyor. yaşamıyorum diyen yalan söylüyordur. benim bildiğim tek bir şey var eğer Rabbim o bebeği size nasip ettiyse demek ki Rabbim size güveniyor. siz neden güvenmiyorsunuz ki ? bi düşünün derim.

Cana kıyacak ikinizden olan parçayı istemeyecek birine eskisi gibi sıcak bakmaması normal önceden olmasa olur demiş ama olursa aldırma düşüncesi çok başka bişey valla daha yeni 1 yaşına girmiş evladım var ben 2. Yi istemedim yani oglum 3 yaşına gelmeden olmasın diye düşündüm hep bir saat önce hamile oldugumu ögrendim büyük şok oldu bana hazır degilim evet eşim çok istedi 2 yi hemen olsun beraber büyüsünler kardeşlik güzel diye ama ben duyunca çok kötü oldum oturup agladım çünkü bebegim daha küçük ve dün akşam 7 den sonra beni hiç emmek istemedi zaten bu yüzden test yaptım şuan onun emmek istememesi ve 2. Çocuk fikri ile kalmış haldeyim ama hiçbir zaman aldırmayı düşünmem şu hayatta pişman olmadıgım tek şey evladım çünkü bence biraz daha düşünün 10 haftaya kadar zamanın var kendinize ve eşinize zaman verin biraz evlat güzel şey yaşamadan önce olmasada olur diyor insan ama olunca ben nasıl böyle düşünmüşüm diyorsun

Konunun bir bebek olmadigini varsayalim, mesela oturacaginiz ev, arabaniz ya da koltuk takimi olsun... 8 ay once evlenirken hepsine beraberce karar verdiniz degil mi? Simdi boyle hayati bir karari tek basiniza almaniz evlilik birligine dinamit koymak, karsinizdakine sen hicsin demek. Burasi hayati sorunlarin ilki.
Ben kolay gebeligi de, 3 yil aramayi, buldugumu kaybetmeyi tedavilere oluk oluk para akitmayi da tattim. Hepsi bizim icin bir sinav, ama vucut saatiniz de isliyor unutmayin, bir daha bu kadar kolay olmayabilir, belki hic olmayabilir.
Belki de hemen hamile kalmayi beklemiyordunuz ama oldu, fakat simdi ortada bir can var. Kararinizi bir kez daha gozden gecirin derim. Gonlum ve mantigim, inandiklarim tam olarak oyle demek istese de, ille de aldirmayin diyemem, muhakkak oyle biri degilsiniz ama son gunlerde bebeklerini doven, cope atan, yakan ne manyaklar gorduk lanet ettik, bu kadar anne olmak istemiyorsaniz belki de ic sesinizi dinleyip anne olmamalisiniz. Ama esinizi de dahil ederek gozden gecirmelisiniz bu karari, nihayette oyuncak degil.

Yaptığınız bencillikten başka bir şey değil. Karninizda şu an kalbi atmaya başlayan bir canlı var siz hâlâ onun için değil, eşinizle aranizin bozulmasını düşünüyorsunuz. Bu büyük bir sinav siz bilirsiniz doğru yanlış ortada ama sizdeki bencil düşünce beni bir parça üzdü.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Ama inanın kendimi çok zorluyorum ama içimden o hisler gelmiyor.İç sesimde olmamam gerektiğini zöylüyor. Eşim istemeyerekte olsa kabul ediyor,ben izin vermesemde aldırmak istersen aldırırsın zaten diyor. ama bundan sonrası ne olur hiç bilmiyorum. Evet aynen öyle oldu hemen kalmayı beklemiyordum. Ama ortak bir karara varamıyoruz maalesef o istiyor ,ben istemiyorum.Psikolog desteği alacağız ama gidişat nasıl olur hiç bilemiyorum.Benim içinde bu kararı vermek hiç kolay olmadı ama bu psikolojiyle bebek sahibi olmak hiç doğru gelmiyor.

Arkadaşlar merhaba ,34 yaşında 8 aylık evli bir bayanım.7 haftalık hamileyim.Daha öncede bebeğime alışamıyorum olarak konu açmıştım.Gün geçtikçe gerçekten bebeği istemediğime ve aldırmaya karar verdim.Linç etmek isteyen arkadaşlar mutlaka olacaktır. Neden daha önce düşünmedin neden korunmadın madem istemiyordun gibi.Bilmiyorum inanın bunları bende hergün düşünüp keşke diyorum.Biraz eşimin gazıyla ,çokça o istedi diye yaptım bir hata.AAma şu anda anlıyorumki ben bu sorumluluğu asla alamıcam .Gerek şartlarım ,gerekse anne olma fikrinden ne kadar uzak olduğumu anladım.Çalışıyorum ve hep çalışmak zorundayım.Kendimi suçluyorum.Suçlamak istemiyorum.Eşim çok istediği için perişan halde ben öyleyim.Çok severek evlendik.Önceden çocuğumuz olmasada olurdu .Ama şimdi bu düşüncemi anlamıyor,biliyorum çok üzgün olduğunu anlıyorum.ama bende içimde çok savaş verdim ama yapamıyorum.Belkide Allah bana o duyguyu bahşetmedi .Bir taraftan hayat benim hayatım diyorum.Beden benim.Doğurmak kadar doğurmama hakkım var.İstemediğim halde bunu yaparsam ileride pişmanda olduğumda geri dönüşü asla olmayacak. Sonuçta bu bebeği ben taşıcam,doğurucam ömür boyu en büyük sorumluluğunu ben alıcam ve ben buna kendimi asla hazır hissetmiyorum.Beni yargılamayın lütfen. Zaten eşim tarafından yetericnce yargılanıyorum ,suçlanıyorum bununla başa çıkamıyorum. Çoks everek evlendik ama bu kararımdan sonra resmen nefret diyor benden .Demekki diyorum tek derdi çocuk sahibi olmakmış. Bana sevgisi buraya

Evet çalişacaksiniz ama hayat bundan ibaret değil. Bazilarina Allah o duyguyu tattirmaz bazilarina tattirir. Siz o şansli insanlardansiniz. Bunu unutmayin. Ve 10 sene 15 sene çalişdiktan sonra yaninizda kaninizdan caninizdan birinin nefesini istiyceksiniz, hastalandiginizda ilaç verecek bir el. Onun mutluluguyla mutlu olacagin bir insan. Tercih senin ne denirki. Ama şunu bilki daha doğmasa da, belki tüm uzvlari oluşmasa da o senin yavrun. O seninle yaşiyor şu an. O sadece sana muhtac. Evet tip ilerledi. Insan cani sudan ucuz hale geldi, zamanla normalleşdi ve kotu seslense de soyliucem cani anne babalar türedi. Ben yavru hasreti çekenlerdenim. Kaybettiyim yavrularim için hergun gozyaşi dokenlerdenim. Anne değilim ama ruhen anneyim ve asla sizin dusuncenizi anlayamiycam. Annelik guzel bir duygu Allah isteyen hazir olan herkese tattirsin.

Şimdi çocuğu aldırmaktaki kararlığınızı başta çocuk yapmamak konusunda sergileseydiniz daha iyi olmaz mıydı. Eşimin gazıyla diye çocuk yapılır mı bu böyle basit bı şey mi. Vazgeçtim geri iade şekli olmuyor ki bu bebeklerde. Eşiniz üzülmeyip evet hadi gidelim aldıralım dese sizi seviyor mu olacaktı yani. Adam evladı olacağını duyup seviniyor sonra annesi istemiyor diye geri kaybedeceğini öğreniyor ne tepki vermesini bekliyorsunuz. Biraz sakin kafayla durup düşünün bence. Eşinize öfkelenmeyin. Ve kendinize mükemmel anne olmak zorundaymis gibi baskı yapmayın öyle bı anne modeli yok çünkü. Psikolojik destek alın isterseniz öyle karar verin bu büyük bı sorumluluk çünkü. Aldırıp eve döndüğünüzde aa tüh aldırmasaydımm da olmayacak hani.

Böyle düşünmene çok üzüldüm kıyamam o yavruya siz kürtajı kolaymi sanıyorsunuz kolunu bacağını vücudundan ayiracaklar o minik beden bunu hissedecek keşke korunsaydiniz ve eskisi gibi olmayacak eşiniz buarada yaşınızda geçiyor ileride bebek isteseniz bile sıkıntılı olabilir iyi düşünün taşının yanlış kararlar vermeyin birde kürtajı videoları ni izleyin sonra karar verin o cana

Size bir şey diyemiyorum ama illaki bunu okuyacak birileri vardır. Çocuk istemiyorsanız her türlü önlemi almalısınız. Bilerek isteyerek yapılmış bir çocuğu canım istemiyor diye öylece aldırmamalisiniz. Hap, iğne, spiral, kola takılan implant benzeri şey yığınla yol var. Yazık günah ya. Hani gerekirse gizlice korunun oyalayin. Evet etik değil ama kürtajdan iyidir. Ben çok üzüldüm bu konuya. Ağır şeyler yazmak haddime değil ben linç kültürüne karşıyım. Kimsenin ne yaşadığını bilemem ama bu durum çok üzücü. İstenmeyen bir çocuk doğdugunda nelerle karşılaşacak, anne sevgisi olmadan eksik büyüyecek bu da çok üzücü. Keşke iyice düşünmeden yapmasaydiniz.

1 seneyi geçti uğraşıyoruz Allahim bize de evlat nasip etsin diye. Her ay test yapıyorum, rüyamda bebekler görüyorum. Nasıl bu kadar bencil olabiliyorsunuz? Ya eşimin gazına gelip yaptık ne demek! O bir can. Nasıl vicdanınız bu düşünceyle rahat olabiliyor. Evlat o ya. Can.
Allah sizi yoluna çevirsin, akıl fikir versin çok üzgünüm.

Doğurmak kadar doğurmama hakkım var.
Kimse sizin kafanıza silah dayamıyor zaten doğurun diye. Doğurmama hakkınızı kullanırken önce şeyinizi tutup korunmayı öğrenin. Hep söylerim Allah isteyene değil hak edene versin diye. Hak etmiyorsunuz zaten.

Herkesin kendi karari tabiki ama evinize nese gelirdi esiniz heycanlanmis mutlu olmus bikere onun kalp atisini bi dinleseniz varya dünya duruyor öyle hizli hizli gümbür gümbür ki yani ben olsam asla kiyamazdim asla okadar cok cocuk istiyen varki bence sükretmelisiniz ben 2 bucuk yildir istiyoruz esimle ama olmuyor yumurtaligmda sknti var .. annelik ediceksiniz sefkat vericeksiniz büyütceksiniz .. tipki annelermiz bizi bu yasa kadar getirdigi gibi keske benimde olsa 🙏 cünkü bende is kadiniyim artik biktim sevdiklerime zaman ayiramiyorum esime zaman ayiramiyorum e bide cocukda olmuyor inanin hayat cok kisa ve böyle güzellikler herzaman denk gelmez allahin verdigi mucize 🙏..

Niye actın bu konuyu. Hepimizi günaha sokmak icinmi. Sımarıklık bu resmen. Yazık o bebege

X