• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğime yemek yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeyneptugra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
16
0
86
48
Bingöl
arkadaşlar oğlum 7,inci ayına girdi 4 üncü ayında diş çıkardı ve şimdi üst dişlerini çıkarıyor asla yemek yemiyor ve bazen 6 yada 7 saat aç kaldığı oluıyor ne yapmalıyım sizce zorlayınca ağlayıp kafasını sağa sola sallıyor üstelik zayıfta doktoru normal diyor diştenmiş sizin de başınıza geldimi neler yaptınız lütfen paylaşırmısınız bazen çıldıracak gibi oluyorum

Israr etmek bence yemekten daha fazla uzaklaştırır meyva püresi yoğut bunlar daha fazla sevdikleri şeyler herhalde anne sütü almıyor yoksa o tek başına bu zamanlar için yeterli olurdu.ama ısrarcı olma diş çıkarma zamanlarında bebekler huysuz oluyorlar sonra yemekten daha nefret eder.allah yardımcın olsun canım

Biz anneler cocugumuz birsey yemesin hemen uzulup,stres yapiyoruz..bunlar cok normal..ama bebegin kilolu olmasi degil,saglikli olmasi onemli..zayif olabilir bunyesi oyle demek ki..ayrica dis cikartmak cok zor..eger simdiden yemek icin zorlarsaniz cocuklugu boyunca elinizde kasik arkasinda dolanmak zorunda kalacaksiniz..eger meme emiyorsa tamamdir.ona simdi en iyi yogurt gelir hafif sogukta olursa damaginda ki agriyi azaltir..birazda jellerden kullanin..gecici bir durum..merak etmeyin sonra geciyor.Allah saglikla buyutmenizi nasip etsin.

Israr etmek bence yemekten daha fazla uzaklaştırır meyva püresi yoğut bunlar daha fazla sevdikleri şeyler herhalde anne sütü almıyor yoksa o tek başına bu zamanlar için yeterli olurdu.ama ısrarcı olma diş çıkarma zamanlarında bebekler huysuz oluyorlar sonra yemekten daha nefret eder.allah yardımcın olsun canım

ya canım hiç sorma dişten biliyorum ama bir bebek 6 yada yedi saat birşey yemezmi bazen çok sinirleniyorum ama daha çok insan kendini kötü hissediyor,yoğurttan çok bızdığım başka yerde yada kalabalık ortamda yemek yemek istiyor bunu yeni keşfettim.sizinkiler nasıl yemek yemeleri

Biz anneler cocugumuz birsey yemesin hemen uzulup,stres yapiyoruz..bunlar cok normal..ama bebegin kilolu olmasi degil,saglikli olmasi onemli..zayif olabilir bunyesi oyle demek ki..ayrica dis cikartmak cok zor..eger simdiden yemek icin zorlarsaniz cocuklugu boyunca elinizde kasik arkasinda dolanmak zorunda kalacaksiniz..eger meme emiyorsa tamamdir.ona simdi en iyi yogurt gelir hafif sogukta olursa damaginda ki agriyi azaltir..birazda jellerden kullanin..gecici bir durum..merak etmeyin sonra geciyor.Allah saglikla buyutmenizi nasip etsin.

çok sağol önerin için gerçekten bu tavsiyeleri yapıyorum lakin oğlum inatçıda ve şimdi yaramazım nezlede oldu.ağzına koymuyor mama harici birşey emmiyor 5.ayında bıraktı

aynı sorun eltimdede var bebeği 9 aylık ve hiç yemiyor.ben kızımda hiç yaşamadım böyle şeyler.inşallah düzelir sen yinede herşeyi dene mesela sabah çorba severse çorba ver öğlen kahvaltı ettir

aynı sorun eltimdede var bebeği 9 aylık ve hiç yemiyor.ben kızımda hiç yaşamadım böyle şeyler.inşallah düzelir sen yinede herşeyi dene mesela sabah çorba severse çorba ver öğlen kahvaltı ettir

canım çeşit çeşit çorbalarmı denemedim kahvaltılarmı ettirmedim şi,mdi ferrum kullanıyorum biraz kansızdı sabahları aç karnına yemekten bir saat önce veriyorum şimdi biraz biraz yiyor şükür

birde televizyon karsısında yedirmeyi dene.benimde kızım yemiyodu simdi reklamların karsısında birazcıkda olsa yiyor.allah kolaylık versin

birde televizyon karsısında yedirmeyi dene.benimde kızım yemiyodu simdi reklamların karsısında birazcıkda olsa yiyor.allah kolaylık versin

evet bende hep reklamları seyrettirerek yedirirdim şimdide alıştı hala öyle yiyor birde böyle denesen...

arkadaşlar çok teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım inşallah düzelir yeme alışkanlığı hayır bu tür alışkanlığı olan çocuklar gerçekten anneleri çok zorluyor tabi sağlıklı olmaları en önemli olan o yemek yeyince benim karnım doyuyor inanırmısınız,geçenlerde televizyonda bir hekimi dinledim diyorki yemiyor diye zorlamayın zorla yedirip ileriki yıllarda obez olmasına neden olursunuz diyordu televizyon karşısında yedirmekte öyle imiş.sevdiği şeyleri yedirmeye çalışıyorum onlardan 5 ,6 kaşık alıyor sık sık yedirmeye gayret ediyorum

Valla benim kızım 13 aylık oldu hala savaşla yiyoruz dediğin gibi ben zorlamasam 6-7 saat aç duracak.Allahtan kilosu yerinde ama içim rahat etmiyor.Bigün böyle iştahla yiyecek mi çok merak ediyorum.Severek tek yediği şey yoğurt ona da 5 aylıkken başladık diye sanırım.

benim oğlumda sadece yoğurdu severek yiyor her diş çıkarmada tamamen yemekten kesiliyor.yoğurda bende 5. ayında başladım oğlum 8. ayına girdi ve 6. dişini çıkardı bundan 4 ay önce ilk dişini çıkarmıştı ilk dişte hiç farketmedik ve çocuk yemek yiyordu şu an oğlum yemek yememek için çığlıklar atarak ağlıyor sadece yine su içmeye başladı yemeyen çocuk çok zor annem bize siz yemek yueyince benim karnım doyuyor derdide bana komik gelirdi hakikaten doğruymuş TUĞRA MERİÇ yemek yedimi bir lokma resmen karnım doyuyor o gün çok mutlu oluyorum yemediği gün dengem bozuluyor gün boyu yemek yemediği aklımda oluyor.bu gün iki öğünle yattı uyuyor şimdi gelde uyu bebeğim aç ama mamayı verecek ol biberonunu gördümü basıyor çığlığı.birde diş çıkıyor ve grip var ya boynunu büküp soluk soluk duruyor çiğerim parçalanıyor ya vallahi arkadaşım eminim beni çok iyi anlıyorsunuz valla ne bileyim işte canım çok sıkılıyor aman sağlığı yerinde olsunda ne yapayım ne zaman isterse yesin

BENİMDE 10 AYLIK BİR OĞLUM VAR ONADA ZORLA YEDİRİYORUM İKİ SAAT AĞZINDA TUTUYOR VERDİĞİM ŞEYİ AMA HALA EMİYOR BENDE ARADA HEP BİŞEYLER VERİYORUM DOKTOR BANADA DEDİ KİLOSU ÇOK İYİ DİYE AMA SAĞLIKLI OLMASI ÖNEMLİ BENCE BİRDE REKLAMLARA BAKARAK YEDİRİYORUM EĞER ÇOK AÇSA REKLAMLARLA YEDİRİYORUM şutarafagitti

canim inan tek sen degilsin bk kac anne yemek yedirmek icin mucadele ediyor.
dis cikarirken yada bebek rahatsizken istahsizlik iki katina cikiyor..tahmin ediyorum ne kadar sinir oldugunu , ben olup olup diriliyordum o bir lokma yesin diye nasil sinirlerim bozulurdu 1 saat cocugun pesinde bak kedi gitti bak kus uctu...hadi hadiii baakkk balonda ucuyooo..ufff..inan dilimde tuy biterdi o nu mesgul ediyimde bir kac lokma yesin diye..sana yararli olurmu bilmiyorum ama..benim baska bir bolumde yazdigim yazimi okumani tavsiye edecegim.

bilmem belki faydasi olur..a.s.asagidaki linke tikla ok-kolay gelsin sana canim-

http://www.kadinlarkulubu.com/pratik-bir-oneri-t1502/index2.html

arkadaşlar vallahi bildiğiniz ne yöntem varsa yazın benim için okadar değerl,iki oğlum zaten normal olması gereken persantilin biraz altında öyle kilolu falan değil,ama kilonun önemli olmadığını düşünen annelerdenim belki bir kaç lokma yiyip sonra kafasını çeviriyor demir ilacını sabah erkenden veri,yorum şimdi biraz iştahı açıldı sadece yoğurt yiyor dişleri arka arkaya patlıyor

Çocuğum zorla yemek yiyor”, “Çocuğum yemek yemiyor; ben de zorla ağzına tıkıyorum bu doğru mu?” türündeki yakınmalar annelere hiç de uzak olmasa gerek. Bu anlamda annelerin çoğunun sıkıntısı aynı; çocuklarının iştahsızlığı.

İştahsızlık, çocuğun besini almamak istememesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Anemi, barsak parazitleri, hastalıklar çocukta iştah kaybına neden olabilir. Çocukların birçoğu yemeğe karşı iştahsızken, birçoğu da yemeyi reddeder ya da seçici davranır. Bu durum, özellikle 2 yaş civarında sık rastlanan olumsuz yeme davranışlarıdır. Çoğu durumda çocuk iyi besleniyor, ancak ailenin beklentisi doğrultusunda yemiyordur.

Çocuk ve beslenme
Çocuklarda gerek iştahsızlık, gerekse besini reddetme ya da seçici davranma gibi yeme sorunları, büyük ölçüde psikolojik nedenlerle ortaya çıkar. Çünkü beslenme, çocuk ve ailesi arasındaki duygu alışverişini belirtmenin en iyi yoludur. Çocuk tarafından yiyeceğin reddedilmesi, anne-babaya karşı kullanılan güçlü bir silahtır. Aile ve çocuk arasında yaşanan olumsuz yeme davranışının devam etmesi, duygu durum bozukluğuna kadar varan sorunlara neden olur. Yemek saatlerinde kâbuslar yaşanır, çocuk ve aile deyim yerindeyse savaşır. Genellikle de savaşı çocuklar kazanır.

Yeme sorunu olan çocuklar, hassasiyetle izlenmelidir. Ağırlık ve boy persentilleri varsa öncelikle karşılaştırılmalı ve ölçümlerini 3. persentilin altına düşmesi halinde çocuklar, büyüme-gelişme geriliği açısından incelenmelidir.

Geçici olarak bir yiyeceğe düşkünlük veya reddetme okul öncesi dönemde görülen yaygın bir sorundur. Normal gelişimin bir parçası olarak kabul edilen bu durum, çocuğun bağımsızlığının bir ifadesidir. Reddetme durumunda, ailelere çocuğu yemek konusunda zorlamanın doğru olmadığı, bunun sorunu kötüleştireceği, ancak reddedilen besinin bir süre sonra tekrar denenmesi gerektiği belirtilir.

Beslenme davranışın değiştirmek imkânsız değil
Öncelikle çocuğun gerçek yediklerinin tespit edilmesi gerekir. Bunun için, çocuğunuzun 3 günlük ayrıntılı beslenme günlüğünü yazmaya başlamak gerekir. Süt, meyve suyu, su, kola, çay gibi içecekleri çocuğunuz ne kadar tüketiyor, bunları kaydederek tespit edin. Pek çok çocuk içmeyi, yemeğe tercih eder ve kolayca doygunluk hissi duyar. Çocuğunuzun yemekten 1 saat önce ve yemek sırasında sıvı alımını sınırlandırın. Çocuk halen biberon ile içiyorsa, biberon bardakla değiştirilmeğe çalışılır. Böylece çocuğun sıvı alımı kendiliğinden azalır. Sütü fazla miktarda tüketen çocuklarda iştahsızlık dışında anemi ve kabızlık gibi sorunlar da görülebilir. Günde 2 su bardağı süt yeterli olacaktır.

Birçok anne-baba çocuklarının ağırlık kazancı ve besin gereksinimleri konusunda gerçekçi olmayan beklentiler içindedir. Çocuklar doğumdan 1 yaşına kadarki süre içinde 6 kg, 2. 3. ve 4. yıllarda ise ortalama 2 kg/yıl şeklinde kilo almalıdır. Bu nedenle hızlı gelişmeyi izleyen bebeklik döneminden sonra, kilo alımlarının fazla değişmeyeceğini unutmamak gerekir.

Besinleri çeşitlendirin
Çocuğun besin seçimindeki öncelikleri dikkate alınarak farklı çeşitte besinler sunun. Siz her gün aynı yemeği yer misiniz? Çocuklar içinde bu böyledir. Ayrıca, yemek porsiyonları sizin ölçünüze göre değil, çocuğunuzun gereksinimine göre ayarlanmalıdır. Bir öğünde verdiğiniz besini reddettiyse, tamamen farklı bir besin deneyin. Onu da reddediyorsa, bir sonraki öğüne kadar herhangi bir besin vermeden bekleyin. Ara öğünlerin küçük porsiyonlar şeklinde olmasına dikkat edin. Aksi halde bir sonraki ana öğünün yenmesi engellenir.

Herhangi bir nedenle ödül olarak şeker ve tatlı türü besinleri vermeyin. Besinleri ödül-ceza aracı olarak asla kullanmayın, bu çocuğunuzun size kullanacağı silahları güçlendirecektir. Yiyecekleri çocuğunuzun kolay yiyebileceği türden hazırlayın. Örneğin küçük dilimlenmiş havuç, salatalık vb. küçük şekillenmiş köfte, sigara böreği, karikatürize edilmiş kurabiye, kek vb.

Çocuklar söyleneni-anlatılanı değil, gördüklerini taklit ederek öğrenirler. Bu nedenle anne-baba ve çocuğun bakımından sorumlu diğer kişilerin olumlu (tutarlı ve benzer) yeme davranışı içinde olmaları gerekir. Grup halinde yaşıtlarıyla yemek yemek ya da arkadaşının evinde, restoranda, piknikte yemek, çocuklarda özellikle seçici çocuklarda olumlu yeme davranışının gelişmesine yardımcı olur.

Enerji alımını arttırma yöntemleri
Günlük alınan enerjiyi arttırma, çocuğun tükettiği besinlerin içeriğini zenginleştirerek ya da besinlere glikoz polimerleri (maltodekstrin) ve yağ emülsiyonları eklenerek yapılır. Enerji artışı teorik olarak; tüketilen besinin miktarını arttırarak sağlanır. Ancak iştahsız çocuklarda, besinin miktarını arttırmak mümkün olamadığı için enerji artışı, besinleri zenginleştirerek yapılabilir.

arkadaşlar vallahi bildiğiniz ne yöntem varsa yazın benim için okadar değerl,iki oğlum zaten normal olması gereken persantilin biraz altında öyle kilolu falan değil,ama kilonun önemli olmadığını düşünen annelerdenim belki bir kaç lokma yiyip sonra kafasını çeviriyor demir ilacını sabah erkenden veri,yorum şimdi biraz iştahı açıldı sadece yoğurt yiyor dişleri arka arkaya patlıyor

Ahhh sevgili adaşım. Yanlız değilsin benim oğlumda ne yazık ki yemiyor. Demir ilacı iştah açmaktan ziyade kabız yapıyor oğlumu. Bugün sinirden ağladım yine. Silikon kaşıkla tıkıyorum ağzıma ama yine de yemiyor yemiyor yemiyor.. Üstelik benim oğlum prematüre doğdu. Zekasında sorun olacak diye ödüm kopuyor. Yoğurt yese tek ona bile razıyım. O kadar vahim durumdayım..

Ahhh sevgili adaşım. Yanlız değilsin benim oğlumda ne yazık ki yemiyor. Demir ilacı iştah açmaktan ziyade kabız yapıyor oğlumu. Bugün sinirden ağladım yine. Silikon kaşıkla tıkıyorum ağzıma ama yine de yemiyor yemiyor yemiyor.. Üstelik benim oğlum prematüre doğdu. Zekasında sorun olacak diye ödüm kopuyor. Yoğurt yese tek ona bile razıyım. O kadar vahim durumdayım..

sanki beni anlattın canım.benim oğlumda prematüre doğdu ve bende de aynı sorun yemek yemeyi reddediyorrr çok üzülüyorum 6,5 aylık 7 kilo :( ne yapsam yemiyor evde savaş halindeyiz :(:(:(

bebekler kendi kendine memeyi nasıl bırakıyor acaba 2 oglumdada dahada düşkünlük oldu hep benimkilermi ilginç

benim bebeğimde yemiyor üstelik erkende doğdu dr.incelemeye aldı yemediği için çünkü kiloda alamamaya başladı ne yapacağım kızlar ......................................................................................................................

Back