Merhaba canım aynı dertten muzdaribim bende benim oğlum da 15 aylik ve kesinlikle bende yediremiyorum anca biberon mamasi iciyor.Corbalari yemekleri 1 tane alir 2.ciye agzini asla acmiyo. Ac biraktim 8 - 9 saat asla yemiyor agliyor mecbur mama veriyorum cok üzülüyorumArkadaşlar merhaba,
17 aylık oğluma 4.ayından itibaren ek gıdaya başladım fakat 9. Ayından beri zorla bişeyler yedirebiliyorum. Belirli 2-3 çeşitten (kemik suyuyla yoğurtlu şehriye, tavuk suyuyla yoğurtlu şehriye, yoğurt, süt, mama) başka hiçbirşey istemiyor. İnanın delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sebze et balık ve farklı çorbalar nasıl yedirecem artık bilmiyorum. Bu yediği yiyeceklere farklı 1 çeşit sebze koysam reddediyor. Kahvaltı normal kahvaltıda yapmıyor ha la karışım (ceviz badem fındık tozları, labne, bebelac kahvaltı mamasıyla karışım yapıp veriyodum artık bunuda yemiyor. İlerde beslenme bozukluğu olmasından çok korkuyorum. Geçici bi dönemmi diye bekliyorum ama geçmiyor. Bir fikri olan var mı lütfen yardımcı olursa çok sevinirim...
keşke yesede blenderdan püre şeklinde yese tüm sebzeleri yaparım ama malesef inanılmaz damak tadı var mümkün değil yediremiyorumEmin ol bütün çocuklar böyle, çok nadir bulursun herşeyi yiyen çocuk heleki bu aylarda. Kızım 16 aylık hala karışım kahvaltı yer, çorbaya bayılır hooopppp diye uğraşmadan yutuyor çnkü:) kıymalı patates yaparım ezip veririm, sebze çorbası blender, kuru fasülye filan ezip veririm onu da canı istiycek de yiyeçek yani çok çok aç olması lazım. Meyve kivi yiyor elma filan ısırıp atıyor ağzından bende rende yapmıyprum artık o yüzden yemiyor vs. Bu liste böyle gider. Ne istiyorsa onu yesin boşver..
Bizde aynı şekilde ve inanılmaz stres yaptım artık ;(Merhaba canım aynı dertten muzdaribim bende benim oğlum da 15 aylik ve kesinlikle bende yediremiyorum anca biberon mamasi iciyor.Corbalari yemekleri 1 tane alir 2.ciye agzini asla acmiyo. Ac biraktim 8 - 9 saat asla yemiyor agliyor mecbur mama veriyorum cok üzülüyorum
Aynen canim hic alakasi yok onunla yemeyen cocuk yemiyor ne yaparsan yap.Karnini mama doyurmuyor artik onun icinde gece surekli uyaniyor.Ben artık şunada inanmıyorum anne karnında ne yeraen çocukta alışır yada bebekken ne yerse alışırsa öyle gider hiç alakası yok anne karnındayken yemediğim hiçbirşey yoktu ve 4. Ayından itibaren tüm sebze sularını içiriyodum. Ama şimdi kolaysa yedir bakalım benimle inatlaşıyor resmen...