"Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ve hayırseverlerin yardımıyla onarılan iki odalı evde yaşam mücadelesi veren birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor

Anne Çetinkaya: "Maddi durumumuz kötü. Çocuklarıma mama alamıyorum. Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum. Çocukları, naylon poşetle bezliyorum"

Sitene Ekle
-bebegime-sut-yerine-cay-iciriyorum--5206781.Jpeg

ZONGULDAK (AA)

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında iki odalı evleri kullanılamaz hale gelen, hayırseverlerin yardımıyla onarıldıktan sonra yeniden eve yerleşen birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor.

Sofular köyünde 6 çocuğu ve eşiyle iki odalı evde yaşayan İsmet Çetinkaya (50), rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Engelli çocukları için bakım ücreti alan aile, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

İsmet Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında evinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, hayırseverlerin desteğiyle onarılan iki odalı evde yaşadıklarını söyledi.

Çocuklarından ikisinin okula gittiğini anlatan Çetinkaya, "Bir çocuğum da engelli. Engelli çocuğumdan dolayı 770 lira devletten aylık alıyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kış mevsiminde 1 ton kömür veriliyor. Yine 3 ayda bir 150 lira gıda yardımı yapılıyor" dedi.

Çetinkaya, engelli çocukları için verilen aylıkla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, evlerinin harabe durumda olduğunu, yağışta çatılarının aktığını dile getirdi.

"Soğuk havada yatağın içine girerek ısınmaya çalışıyoruz" diyen Çetinkaya, "Çocuklarımı ayda 2-3 kez doktora götürmek zorunda kalıyorum. En büyük oğlum, Ormanlı beldesinde okula gidiyor. Okulda yemek veriliyor. Akşamları oğlum oradan artan ekmekleri toparlayıp bize getiriyor. Elektrik borcumuz var, ödeyemedik. bugün yarın da elektriğimiz kesilir" ifadesini kullandı.
"Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum"

Anne Şerif Çetinkaya da (45) 9 aylık Sevcan, 2 yaşındaki Volkan ve 3 yaşındaki Şehrebar'ı naylon poşetlerle bezlediğini, süt yerine çay ve ekmekle karınlarını doyurduğunu söyledi.

Anne Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma mama alamıyorum. Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum. Süt alacak para yok. Komşularım bazen süt getiriyor. Çocuklarımı onunla beslemeye çalışıyorum. Maddi durumumuz kötü. Poşet ve kartonla çocuklarımın altını bezliyorum. 6 yaşındaki kızım Sevda anaokuluna, 14 yaşındaki oğlum İsmet de Ormanlı beldesinde liseye gidiyor, 8 yaşındaki oğlum Oktay'ın engeli var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."milliyet

cocuklara eziyet :S

aynen nasıl pişik olmuştur o çocuk, krem alacak parasıda yoktur, resmen eziyet, anne babasının düşüncesizliğini çocuklar çeksin, bez alcak parası yok 6 çocuk yapıyor, sonra bize yardım etsinler

İnsan şu sahnelere üzülüyor kesinlikle. Durumu kötüyse neden 6 tane yapar insan onu da düşünüyor üzülürken. Bizim 1 tane ikinci için acaba diyoruz. Çocukların suçu ne, yazık hallerine bakın.

aynen nasıl pişik olmuştur o çocuk, krem alacak parasıda yoktur, resmen eziyet, anne babasının düşüncesizliğini çocuklar çeksin, bez alcak parası yok 6 çocuk yapıyor, sonra bize yardım etsinler

çocukları kullanarak para alma amacında olanlar gördüm burda çalıştığım yerde sosyal vakıf var hepsinin peşpeşe 1 yaş araları bile olmayan bebeleri dolu biri kolunda brii karnında biri yerde sürünüyor yazık günahtır
Allah verdi derler birde havadan geliyor sanki

poşetle bezliceğine eski çarşaflardan bez yapıp bezlesene eski usul
marifetmiş gibi açmış göstermiş bi de
o poşetleride çöpten toplamamış olsa bari

ev 7 sene once yanmis,40 yasindan sonrada 3 çocuk yapilmis ..
akil alacak gibi deil ...

Urfadayim her seferinde hayretler içinde kalıyorum. Kocası kuma getirir diye iki üç aylık bebeğinin üstüne hamile kalanları biliyorum. Yazik.

Çatır çatır korunmasız seks yaparlar, hamile kalırlar, doğururlar sonra "Allah verdi, napak ! Yardım bekliyok !"

Her zamanki gibi çocuklara üzülürüm bi tek... Ana - baba çiftleşsin, çocuklar sefilliğin üzerine doğsun. Aç kalsın, sefil kalsın, kıçı başı pişikten, bakımsızlıktan yara olsun...
Bu da mı sınav yav ?
Bu başına gelenler çocuğun sınavı mı ?
Ana / babaların HIYARLIĞI çocukların kaderini mi çizicek hep ?

Cehalet başa bela oku,oku bilgien ki çocuklarında cahil kalmasın 6 çocuk yuh insan ıkuyunca acıyamıyor ancak sinirleniyor oda çocukların çektiği sefaletten
Süt yerine çay niye onu anlamadım, çay çok mu ucuz?

Offf yavrucak ne halde?. O posetten bez kimbilir ne kadar canini yakıyor. ?

Ben kirk kere düşündüm ikinci cocuga karar veremedim de kaza kurşununa kurban gittim. Bu insalar bu yoklukta nasil kedi gibi doguruyorlar aklim almıyor. :KK43:

Bu yoklukta bu kadar çocuk çok yazık çok masum çocuklara:cry:

Çocuklara acırım başka hiçbirşeye değil:(
Günah o yavrucaklara, bakamayacaksan gebe kalmayacaksın, o yaşa gelmiş biri korunma yöntemlerini de bilmez mi? Hadi bilmiyorsun, hiç boş geçmiyorsun o zaman birşey yapmayacak uslu uslu oturacaksın, tövbe tövbe:KK12:

gazetedeki yorumlara bakılırsa 5 parası olmadığı halde 6 çocuk yapmak bizim millete göre normal:KK53:

Çatır çatır korunmasız seks yaparlar, hamile kalırlar, doğururlar sonra "Allah verdi, napak ! Yardım bekliyok !"

Her zamanki gibi çocuklara üzülürüm bi tek... Ana - baba çiftleşsin, çocuklar sefilliğin üzerine doğsun. Aç kalsın, sefil kalsın, kıçı başı pişikten, bakımsızlıktan yara olsun...
Bu da mı sınav yav ?
Bu başına gelenler çocuğun sınavı mı ?
Ana / babaların HIYARLIĞI çocukların kaderini mi çizicek hep ?

Yazacak bir şey bırakmamışsın.

Back