• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime ne kullanmalıyım

Gul Pera

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
7
0
1
38
Merhaba arkadaşlar 2 aylık bebeğim var vücuduna Sebamed Bebek bakım yağıni kullanıyorum ama yüzüne krem vs kullanılıyormu ilk bebeğim olduğu için çok tecrübesizim boynu bir yana yatmaktan eğri oldu kafa şekli değişti düz kafa yastığı aldm ama sizlerin onerebilecegi farklı birşey varmıdır birde kulakları biraz kepçe gibi oldu ne kullanmalıyım kızlar yardımcı olun lütfen

Banyodan sonra filan bebeğime sebamed nemlendirici losyon kullanıyorum yüzüne de sürüyorum. Masajda filan yağını sürmüyorum ama. Düz kafa yastığı ve farklı yönlere yatış sorunu düzeltiyor genelde ama kepçe kulak için mudehalede bulunmanız gerekiyor. Muhtemelen katlanıyor kulağı kıkırdak oluşumu da henüz sekillendigi için iyice kepcelesir. Bunun için bandana yada kepce kulaklar için cirtli bandana gibi şeyler var satılıyor bebeginizde küçükmüş bi süre devamlı kullanırsanız sorun hafifler düzelir. Biz geç kaldık onun için aslında doktorumuz 4 yaşına kadar şekillenme devam eder bandana tak dedi ama iyice kepcelesti birde şuan 9 aylık dönüyor hareketli uyurken bogazina iniyor ağzı yüzü kapanıyor bandanayla. 5 yaş civarı mini bi operasyonla sorunu çözmeyi umut ediyoruz suan

Merhaba allah nazarlardan saklasın bebişini🧿 ben henüz anne değilim ama çok yeğenim var :)) bebeklerin kemikleri çok geç kaynıyor bu yüzden boynu yada kafası için endişelenmeyin birazda diğer tarafına yatırın yada yüz üstü de yatırabilirsiniz reflü yatağıda bir seçenek olabilir .. bebeklere krem sürme konusundada bir kaç marka test etmeni öneririm çünkü bebekler hassas çiltlere sahip Mustela çok duyuyorum marka olarak birde Sudocrem diye bitane var ondan da memnun kalanlar çok hem bakım kremi var Sudocremin hemde Pişik çok teredütte kalırsanız eczaneden alırsınız daha güvenirli olabilir😊 Sağlıkla büyüsün🙏🏼

Biz de Nivea’nın klasik kremini kullanıyoruz.

Acaba bebe yağı alayım mı diye düşünüyordum bir iki gündür?

Biraz sağa biraz sola yatır gündüz uykularında kontrollü olarak
Mustela krem kullanabilirsin her yerine

Senin bebeğin mi oldu Laale :) eğer öyleyse çok sevindim sağlıkla büyüsün
Evet evet oldu şükürler olsun inşallah.

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım.

Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah.

Bebegi her seferinde farkli tarafa yatirin. Sag sol ve duz olmak uzere.
Uyumadigi surece duz kafa yastiginda yatsin
Gunde yarim saat karninin ustune yatirin. Kafa sekli duzeliyor.
Kepce kulak genetiktir degismez.
Vucudu ve yuzu kuru degilse krem kullanmayin

Günlük nemlendirme yapın yüzüne ben cildi baya hassas olduğu için atopik kremler kullanıyorum. Sizde içeriği temiz olan kremlerden bir tane kullanın. Sağa sola eşit yatırın bir uykuda sağa bir uykuda sola yatırın sırt üstü yatırın ne kadar kucağınızda olursa o kadarda iyi kafa şekillenmesinde. Şuan ne tarafa doğru yamuksa o tarafa baskı uygulansın bir müddet o tarafa yatırın sadece. Kulaklar genetiktir ama uyurken katlanmamasına dikkat edin içimde şüphe kalmasın derseniz evde sapka bandana falan takın sık sık.

Back