• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebegime nasil yogurt yedirebilirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Beril666

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
31
0
36
Ankara
Bebegime gecen haftadan beri alistirmal icin ek gidalara basladik yogurt ve meyve suyu veriyorum ancak bebegim yogurdu hic sevmedi yemiyo icine biraz pudra sekeride attim yine istemiyo benimle ayni durumda olan anneler varmi bebeginiz sonradan yogurdu yedimi yardiminiza ihtiyacim var

Bebegime gecen haftadan beri alistirmal icin ek gidalara basladik yogurt ve meyve suyu veriyorum ancak bebegim yogurdu hic sevmedi yemiyo icine biraz pudra sekeride attim yine istemiyo benimle ayni durumda olan anneler varmi bebeginiz sonradan yogurdu yedimi yardiminiza ihtiyacim var

merhaba
benim oğlumda ilk yoğurdu sevmedi şimdi kaşık kaşık yiyor
yoğurdunuz günlük olsu n en önemlisi
doktorumuzun önerisiyle marmelat hazırlıyorum
kendim hiç şeker koymadan sadece suyla bundan 1 kaşık yoğurduna karıştırdım
böyle alıştı şimdi sade yoğurt yiyebiliyor

benim oğlumda yoğurdu hiç sevmezdi ağzını ekşitirdi yine ekşitio ama ekşitsede yiyo artık bazen sade veriyorum bazen muz eziyorum bazen elma armut koyup veriyorum yoğurt çorbası çok sık yaparım bu şekilde hergün bir küçük kavanoz yoğurt yediriyorum :)

oğlumun ilk yoğurt yiyişini videoya almıştım suratı şekilden şekle giriyordu..eğer ilk başladıysan 2 çay kaşığından fazla verme derim ben..başlarda tadını yadırgıycak ama sonrasında inş alışıcaktır..içine şeker ve şeker içeren ürünler koymamaya çalış..zira tuz ve şekerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi..yoğurdu ben evde yapıyorudm günlük ama ekşi olouyordu..sonra annecimin ikazıyla çok ılık mayaladım sütü..öyle olunca yoğurt daha tatlı oldu..bebeğim o zaman daha severek yedi..bide yemeyi istemediği bi şeyi biraz ara verip mesela 5-6 gün sonra bi daha dene..bakalım tepkisi ne olacak..bazen bu formül de işe yarıyo..

yoğurdu mümkünse kendiniz mayalayın, mayalarken içine biraz 1 tatlı kaşığı kadar şeker katın. yine yedirirken içine nane katıp deneyebilirsiniz, yada sulandırarak deneyin birde mümkünse bebe bisküvisi kırın içine, bir de yoğurt yedirmezden önce tatlı şeyler vermeyin. aklıma gelenler bunlar... kolay gelsin yoğurt genelde çocuklar tarafından çok zor tüketilen bir yiyecek daha da yemezse çorba yapıp tükettirin.

Benim oğlum da ilk yediğinde hiç sevmemişti hep öğürmüştü.Ara ara tekrar denedim.Şimdi bütün gün sadece yoğurt yiyebilir o kadar çok seviyo.Sakın alışsın diye içine şeker falan katmaya kalkma.Yoğurdu öyle sevsin.Herşeyin tadını bilsin olduğu gibi sevip yesin bence.Zamanla alışır.Üstüne gitme 1-2 hafta ara ver tekrar dene.Bir de evde yapılan yoğurt daha ekşi oluyo.Hazır bebek yoğurduyla başla alışınca evde yapıp verirsin.

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim insallah benim bebegimde alisir Hepinizi ve bebeklerinizi coooook opuyorum:)

ben yöresel yoğurt yediriyorum hazır yoğurt güvenilir zaten diğer yoğurtlar gibi değil bir iki gün içinde ekşiyo zararlı olmayacağını düşünüyorum oğlum 11.ayında bir aydır hazır yediriyorum önceden kendim yapyodum

Back