Bebek Beslenmesi Bebeğime nasıl kilo aldırabilirim yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Allalluna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2017
11
1
1
35
Tecrübeli anneler lütfen yardım! 5buçuk aylık kızım 6.200gr. 3 ay anne sütü aldı sonra bıraktı çok denedim olmadı emmedi. Sonra aptamil verdik ishal oldu 2 ay sürdü resmen bazen su akıyodu poposundan. Mamadan olduğunu sonradan farkettik. Şimdi hipp mama ve ek gıda veriyorum. Sizden ricam kuzuma nasıl kilo aldırabilirim tavsiyeniz nedir? Allah rızası için yardımcı olun lütfen

Özellikle kilo aldırmaya calismayin mantıklı degil. Zaten verilmesi gerekeni veriyorsunuz toparlar. Sunan kilosu da fena degil 6. Ayda doğum kilosunun yaklasik 2 katına cikmasi beklenir. Sorun olsa doktor özel mama verirdi zaten. Onun dışında zorla mudahale etmek bebeğinizde ilerde yeme bozukluklarina yol açar. Kilolu bebek sağlıklı bebek demek degildir

Mamadan kaynaklandigini nasil 2 ayda farkettiniz ki? Dktor kontrollerde bir sey demedi mi? Gunluk mamasini doktora danisarak ayarla lutfen hem dozunu hem markasini. Kilosu artsin diye de ek gidaya hizli gecis yapma sindirim sistemi uygun degil henuz. Yavas yavas ek gida ver lutfen. Boy uzunlugu kilodan daha onemli bir kistas ve cocugun fiziki yapisini genetik faktorler de etkiliyor. Doktor zayif demediyse panik yapma.

Kilosu az değil ki . Kilo iyi birşey de değil. Sağlığına dikkat edin. Ek besinleri azar azar ve herşeyden vermeye çalışın. Et suyu yoğurt bunları sık tüketsin. Tuz ve yap oranını azaltın . Bol su içirin. Bebeğin sağlıklı olması önemli . Kilo alması değil.

Özellikle kilo aldırmaya calismayin mantıklı degil. Zaten verilmesi gerekeni veriyorsunuz toparlar. Sunan kilosu da fena degil 6. Ayda doğum kilosunun yaklasik 2 katına cikmasi beklenir. Sorun olsa doktor özel mama verirdi zaten. Onun dışında zorla mudahale etmek bebeğinizde ilerde yeme bozukluklarina yol açar. Kilolu bebek sağlıklı bebek demek degildir
Haklısınız kesinlikle size katılıyorum ben asla aman aman şişman olsun istemiyorum, sadece görüntüsü gerçekten çok ufak. Görenler 3 aylık anca gösteriyo diyolar. İlk bebeğim tecrübesizim acaba yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama en azından birazcık toparlansın istiyorum :(

1 su bardağı Sütün içine 1 yumurta sarısını çırpın iyice,üzerine de 1,5 tatlı kaşığı şeker ekleyip kaynatın. Soğuyunca verin. Kiloya çok takılmayın bence. Önemli olan sağlıklı olması

Tecrübeli anneler lütfen yardım! 5buçuk aylık kızım 6.200gr. 3 ay anne sütü aldı sonra bıraktı çok denedim olmadı emmedi. Sonra aptamil verdik ishal oldu 2 ay sürdü resmen bazen su akıyodu poposundan. Mamadan olduğunu sonradan farkettik. Şimdi hipp mama ve ek gıda veriyorum. Sizden ricam kuzuma nasıl kilo aldırabilirim tavsiyeniz nedir? Allah rızası için yardımcı olun lütfen
Kilolu cocuk sağlıklıdir diye bisey yok hatta yam tersi.Lakin aptamil kabiz yapar ama ishal yapmaz diye biliyorum.Mide bagirsak sisteminde bi sıkıntı var mi yok mu dr a baktirin bence.bosuna üzülmeyin hem sorun neyse ona gore davranırsınız.umarim ve buyuk ihtimalle de bir sorun yoktur

Özeldekk
Mamadan kaynaklandigini nasil 2 ayda farkettiniz ki? Dktor kontrollerde bir sey demedi mi? Gunluk mamasini doktora danisarak ayarla lutfen hem dozunu hem markasini. Kilosu artsin diye de ek gidaya hizli gecis yapma sindirim sistemi uygun degil henuz. Yavas yavas ek gida ver lutfen. Boy uzunlugu kilodan daha onemli bir kistas ve cocugun fiziki yapisini genetik faktorler de etkiliyor. Doktor zayif demediyse panik yapma.[/QUOT özele götürüyorduk ordaki doktora defalarca söyledim pek üstünde durmadı ishal için test yaptılar mikrop bakteri yok geçer dediler 2. Kontrole kadar kuzum ishal devam etti ben mama değişince farkettim. Bir de özeldeki doktor bu bebek çok zayıf normal değil toparlamak lazım diyor, üniversite hastanesindeki doktorlar normal diyor kafam allak bullak oldu inanın ki :(

Mamadan kaynaklandigini nasil 2 ayda farkettiniz ki? Dktor kontrollerde bir sey demedi mi? Gunluk mamasini doktora danisarak ayarla lutfen hem dozunu hem markasini. Kilosu artsin diye de ek gidaya hizli gecis yapma sindirim sistemi uygun degil henuz. Yavas yavas ek gida ver lutfen. Boy uzunlugu kilodan daha onemli bir kistas ve cocugun fiziki yapisini genetik faktorler de etkiliyor. Doktor zayif demediyse panik yapma.
zele götürüyorduk ordaki doktora defalarca söyledim pek üstünde durmadı ishal için test yaptılar mikrop bakteri yok geçer dediler 2. Kontrole kadar kuzum ishal devam etti ben mama değişince farkettim. Bir de özeldeki doktor bu bebek çok zayıf normal değil toparlamak lazım diyor, üniversite hastanesindeki doktorlar normal diyor kafam allak bullak oldu inanın ki :KK43:

Doktora götürün.
Oğlumun multivitamin ve çinko/demir verdi doktoru( kan değerlerinr bakarak), hem iştahını artıracağını hem de gelişimini hızlandıracağını söyledi.

Bdv ne zamandan beri çocuk endokrinolojisi oldu yahu??
Gidin bir dr'a :KK20:
Belki de minyon bir bebek, belki boyuna veriyor persentilde %de kaç dilimde??

Kilolu cocuk sağlıklıdir diye bisey yok hatta yam tersi.Lakin aptamil kabiz yapar ama ishal yapmaz diye biliyorum.Mide bagirsak sisteminde bi sıkıntı var mi yok mu dr a baktirin bence.bosuna üzülmeyin hem sorun neyse ona gore davranırsınız.umarim ve buyuk ihtimalle de bir sorun yoktur
Bisürü doktora gittik git git artık usandım diyorum kendi kendime üstüne düştükçe daha da kötü oluyo diye :( testler tahliller şükürler olsun bişey çıkmadı. Dediğim gibi özeldeki doktor toparlamamız lazım bu bebek çok zayıf diyo, üniversite hastanesindekiler normal diyolar anlamıyorum ben neye göre değerlendiriyolar. Görseniz zaten ufacık kuzum kaşık kadar suratı minnacık duruyo :(

Mikrop kaynakli degilse direkt gida elmesi lazim akla. Cocuk ne yiyorsa onu cikariyor sonucta. Bazi doktorlar kiloya odaklaniyor ama bazi doktorlar boyu iyi sagligi yerinde ise problem yapmiyr. Baska bir doktorla gorusup yeni dozaj ayarlayin bebege. Bebegin ne kadar ictigini ne kadar cikardigini da not al istersen gitmeden. Mesela gunde 4-5 kez bezine yapiyorsa bebegin tok olduguna isaret. Ama lutfen ek gida icin zorlama cocugu zaten 2 ay mama bunyesini yormus bir de ek gida yormasin.

Bdv ne zamandan beri çocuk endokrinolojisi oldu yahu??
Gidin bir dr'a :KK20:
Belki de minyon bir bebek, belki boyuna veriyor persentilde %de kaç dilimde??
Elbette defalarca doktora gittik, doktor herhangi bir sorun olmadığını söylediği için ben kendimce neler yapabilirim onun derdindeyim. burdaki anneler de doktor olarak değil tecrübe neticesinde yardımcı olmaya çalışıyorlar. Eleştirmek dışında yapabileceğiniz bir şey yoksa lütfen kendinizi yorup mesaj atmayın, sevgiler ❤

1 su bardağı Sütün içine 1 yumurta sarısını çırpın iyice,üzerine de 1,5 tatlı kaşığı şeker ekleyip kaynatın. Soğuyunca verin. Kiloya çok takılmayın bence. Önemli olan sağlıklı olması
5 buçuk aylık bebeğe inek sütü yumurta ve şeker mi şaka dimi bu :bicak:

Rafine sekeri normal insanin bile tuketmemesi lazim gunluk bebege nasil verilir? Yumurta icin de erken. Konu sahibi doktoruna danismadan boyle tarif deneme sakin aman diyeyim. Su bile katilmamis inek sutunu de simdi fark ettim. Yazik 5.5 aylik bebege zaten 2 ay sindirim problemi yasamis yavrucak.

Son düzenleme:
Anne baba milyonda genetik yatkınlığı kilo almaya müsait değildir 14 aylık kızım 8,200 gr kilo alması degil sağlıklı gelişmesi önemli olan. 5 ay erken ek gıda için 6. Ayı bitirip desteksiz oturmaya başladığında gıda almaya hazırdır. Elaleme bakmayın siz onlar herşeyi derler kilo alsa obez derler

Mikrop kaynakli degilse direkt gida elmesi lazim akla. Cocuk ne yiyorsa onu cikariyor sonucta. Bazi doktorlar kiloya odaklaniyor ama bazi doktorlar boyu iyi sagligi yerinde ise problem yapmiyr. Baska bir doktorla gorusup yeni dozaj ayarlayin bebege. Bebegin ne kadar ictigini ne kadar cikardigini da not al istersen gitmeden. Mesela gunde 4-5 kez bezine yapiyorsa bebegin tok olduguna isaret. Ama lutfen ek gida icin zorlama cocugu zaten 2 ay mama bunyesini yormus bir de ek gida yormasin.
Boyu 65cm, şükür onunla ilgili sorun yok. Zaten doktor da gelişim için boy önemli bize göre demişti. Dediğim gibi ben aman aman şişman bir bebek zaten istemiyorum, ama bakıldığında da hakikaten ufak duran bir bebek beni fazlasıyla üzüyor. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ❤

Back