Doğuma Hazırlık bebeğime hazırlık için yardım lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mustafam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
42
0
bebeğime ilk alışverişlerimiz

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ve bir anne adayıyım.şuanda 22 haftalık hamileyim.inş.bi oğlum olacak.ama ben bebeğim için ne zaman hazırlıklara başlamam konusunda kararsızım.bazen bıseyler görüyorum ve almak istiyorum ama sonra acaba erken mi diyorum.bide oğluma bi oda hazırlayacağız ama hala karar veremedik.:KK43:lütfen bizlere fikir verirmisiniz?mesela büyüyen beşikler kullanışlı mıdır?tavsiye eden varmı?ayrıca sakaryada yaşayanlar bebekleri için en güzel alışverişi nereden yapıyorlar?şimdiden tesekkürler.

arkadaslar bu sekılde bı mesaj yazdım ve cevap beklıyorum ama gelmedı lutfen ılgılenın.zaten kullanıcı olarak cok acemıyım.tesekkurler.

Bende 32. haftaya gridim ama daha doğru dürüst alışveriş yapmadım. Aslında daha vaktin var ama içinden geliyorsa al

canım sen şimdi biran önce herşeyini tamamlamak için heveslenirsin bence başla hazırlamaya sonuçta bular olcak ben daha hamilelimin başında başladım hazırlama tatlı bir mavi tonlarıyla bir oda hazırlaybilirsin bence kullanışlı büyüyen beşik baya yatabilyor içinde allah hayırlı doğumlar versinnn canım

bende 22 haftamdayım
giyisi vs.. ufak tefek şeyler alıyorum
ama buyuk parcaları, hastane cantası vs..
kasım gibi baslar tamamlarım şuan erken

merhaba bence 20. haftadan sonra yavaş yavaş hazırlıklara başlanmalı ve bebişin sabırsız olup birkaç hafta erken gelme ihtimalinide göz önünde bulundurarak 35. haftaya kadar herşeyi tamamlayın derim
beşik olarak bizde büyüyüp yatak olan beşiklerden almıştık bence gayet kullanışlı bebeğim eve geldiğinden beri beşiğinde yatıyor ve 4-5 yaşına kadar yatar sanırım sonrada yatak haline getirip birkaç yılda o şekilde kullanabiliriz
birde kıyafet konusunu benim gibi fazla abartmayın kızlar zaten bir o kadarda hediye geliyor şimdiden hiç giyilmemiş ufak gelen bir sürü kıyafetimiz var
hepinize iyi alışverişler

Bende 32. haftaya gridim ama daha doğru dürüst alışveriş yapmadım. Aslında daha vaktin var ama içinden geliyorsa al

yarım kalmış yazım :))
Beşik konusunda büyüyen beşik almak istiyorsan (ben öyle yapmayı düşünüyorum) dikkat etmemiz gereken bir nokta var alacağın beşik karyolaya dönüştüğünde boyutları çok önemli. Çünkü bir arkadaşım aldı oğlu 4 yaşına geldiğinde karyolaya dönüştürdüler ancak içine uygun yatak bulamadılar. Beşik açılınca standart bir boyutta değildi özel yatak yapılması gerekiyordu o nedenle bazalı tek kişilik yatak aldılar tekrar. O sebeple açılınca standart yatak bulunabilecek boyutta bir beşik seçmeye dikkat et.
Benim alacağım beşik bu http://www.belis.com.tr/urun_resimleri/250/buyuk.jpg
bu firmanın merkezi sakaryada sitesini incele istersen. Fiyatları fena değil...Ayrıca beşik seçerken mdf olanını tavsiye ediyorlar. Aslında arasındaki fark bir mdf nin dolgusu daha sıkı oluyormuş..
umarım bir yararı olur..

tesekkur ederım arkadaslar.evet yavas yavas görup begendığım ufak tefek seylerı almaya başlayım artık.galıba ben cok sabırsız ve acelecı bı anne adayıyım:)ALLAH herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip eder inş.

evet beşiğin resmini inceledim gercekten cok guzelmış.ALLAH güzelce uyuyup buyumeyı nasıp etsin inş.aslında eşin oda seçimini yaparken her iki cinsiyet içinde kullanılabilecek bi oda olsun istiyor.hani daha sonra bi kızım falan olursa mavi erkek bebeği için hazırlanmış bi odayı paylaşmak zorunda kalmasın diyor.bi kaç resim göndreyim sizde değerli fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız?

işte resimler.

Eklentiler

• $12267141.jpg
    $12267141.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 233
  • $bebek.jpg
    $bebek.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 519
  • $nube_bebek_odasi_o.jpg
    $nube_bebek_odasi_o.jpg
    17,5 KB · Görüntüleme: 236
  • $nurilk0003b.jpg
    $nurilk0003b.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 304
bende 23. haftamdayım küçük küçük şeyler alıyorum ama bende büyük şeylere başlamdım. oda yapacak arkadaşlar, siparişi erkenden vermek mi gerekiyor, siz ne zaman verdiniz?

evet mabılyalar için biraz erken sipariş vermek gerekiyor dıyorlar.hanı kokusu falan çıksın ıyıce havalansın dıye.bız oda takımını yaptıracagımız için resimlerden secıyorum her bırının begendıgım bı özellıgını ekleyıp cevremdende aldıgım fıkırlerle bı model oluşturmaya calışıyorum.gönderdıgım resımlere bakabıldınız mı acaba ?ne dusunuyorsunuz bu konuda?kıza ve erkege uygun olması için nasıl bısey yapabılırım sızce?

canım öncelikle şimdiden hayırlı olsun oğlun bence yavaş yavaş başlamalısın sonra inan çok zor oluyor sanırım sakaryada oturuyorsun bende hendekliyim ama bilmiyorum pek:) internetten alışveriş yapıyorsan bebekozel.com u tavsiye ederim canım favorim bu site özellikle avent ürünleri çok ucuz haberin olsun

hayırlı doğumlar arkadaşım,bende 24. haftamdayım henüz bebek bezi , battaniye ve nevresim aldım kızıma ..bende ekim den itibaren başlıcam alışverişlere..son aya bişey bırakmamayı düşünüyorum,allah korusun erken doğum olursa herşeyim hazır olsun.zaten şimdiden bende yorulmalar başladı son ayımı evde dinlenerek geçiricem bence alışveriş için en ideal zaman 7. ve 8. aylar..

tesekkur ederım arkadaslar sağolun.inceledim bebek özel sitesini.gercekten uygun seyler var.evet sakaryada oturuyorum ama ıstanbulda aılem var gıdıp gelıyorum yanı.sanırım emınönundekı havuzlu hanada bakacagım.herkes cok övuyor orasını.bıde kraft dondy otomatık sallanan besık almak ıstıyorum ama en uygun nereden bulacagımı bılmıyorum.ayrıca resımlere bakan oldumu?örnek gösterebılecegınız oda takımları var mı?

canım hem gerçekten çok ucuz ben eminönüne bakmadım ama duydum adını çok beşik almak istiyorsan bence park yataklardan al şimdi yeni çıkanların çok özelliği var ben stork kullandım çok memnum kaldım hem sallanabiliyorda müzikli falan harika çokta pratik heryere götürebilirsin çantasında hem bebek büyüyünce oyun oynayabileceği bir yeri olur

Aslında benım sorunum su:bız ınŞ. OĞluma buyuyen besıklı bı yatak odası takımı yaptıracagız.daha modelıne karar veremedık ama bunu ıstıyoruz.ayrıca benım ıstegım bebegı ılk zamanlarda gecelerı yanımda yatırabılecegım gunduzde benımle dıger odalara alabılecegım bırsey.o yuzden kraft dondyı almak ıstıyorum.cunku yatak odam cok kucuk park yatagın sıgması ımkansız.degerlı bılgılerın ve ılgın ıÇın teskkur ederım.

haklısın canım o zama senin söylediğin çok daha mantıklı canım dediğim siteye bi bak varmı fiyat ne kadardır hiç bilmiyorum ama vardır muhakkak. Rica ederim canım ne demek:)

baktım ama orda dıger markalar var.neyse ben alana kadar uygun bı yer bulabılrım ınş.hem cok keyıflı hemde telaşlı gunler bunlar:)cok zevklı bısey ama bebek için alışverıs yapmak.ınternertten ıncelemedıgım sıte kalmamıştır bebek esyaları ve odası için.resmen gunum nette gecıyor:)artık ıcraata gecmelıyım sanırım.:)

Canım ben de kraft dondy yerine stork dondolino almıştım, zaten bu iki ürün birbirinin eşi, biz çok memnun kaldık. Fiyatları da hemen hemen aynı ikisinin, kraft bu sene çıkardı yanılmıyorsam. Ben de ilk 4 ay yanımda dondolinoyla yatırdım, tamamen yatabiliyor olması ve yükseklik ayarı yapılabilmesi çok büyük avantaj oldu. Şimdi oğlum 9 aylık oldu, koltuk olarak kullanıyoruz, o yüzden hala kullanışlı bir ürün. Mama sandalyesi de olabiliyor ama güvenlik açısından ben pek yeterli bulmadığım için ayrıca mama sandalyesi de almak durumunda kaldım. Dondolinonun kemer sistemi beni çok tatmin etmedi.

Ne zaman alışveriş yapman gerektiğine gelince, ben de ufak tefek şeyler alıyordum senin haftanda ama puset, ana kucağı gibi büyük şeyleri 28. haftamdan sonra almaya başladım. Biz oğlumun odasını ikeadan aldık, dolayısıyla çok önceden alma gibi bir zorunluluğumuz olmadı. Başka bir bebek düşünüyorsan ve aynı odayı kullanma niyetin varsa bence düz renklere yönel, beyaz gibi. Aksesuarlarla renklendirebilirsin, ben oğlumun odasını ileride de kullanabilsin diye ahşap rengi aldım, aksesuarlarla renklendirdim. Şimdiden hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum...

X