• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime ağlatarak uyku eğitimi veriyorum

40 dk bebek ağlıyor nasıl dayandınız ben dayanacagımı sanmıyorum sağlıklı da değil ağlamaktan yorulup uyumuştur yazık alıp sakinleştirip geri koymanız lazım uyku rutini yapın uyku arkadaşı koyun yanına uyuyana kadar yanında durun elini tutun saçını okşayın yanında oldugunuzu hissetmesi lazım hani güvenli bağlanma diyorlar her yerde anlatıyorlar doğru bi yöntem değil yaptıgınız duygusal olarak çok zarar veriyordur eminim yazık çocuga gerçekten

Bir bebek sakin gergin olmadan iç çekmeden uyumalı yazık bebeginize çok üzüldüm
Çok mu rahatıniza düşkünsünüz
Bebeği hemen 4..aydan kendi kendine uyuma evresine acele sokuyorsunuz.

Bana Tracy Hogg'un "Yatır-kaldır" yöntemi çok mantıklı gelmişti ve bunu uygulamıştım...
Tracy'in dediği gibi; "Bebek kendisini güvende hissetmeli,ihtiyacı olan her durumda ebeveynlerinin yanında olacağına emin olmalı.."

Bebek artık kendini güvende hissettiği kolların gelmediğini anlayarak kendi kendine çözüm üretiyor bence..Bana bu yöntem çok kötü hissettiriyor ve yanlış olduğunu düşünüyorum...

Bilişsel olarak kalıcı bir güven problemi,bağlanma problemi oluşturup oluşturmadığından emin miyiz? Değiliz tabi ki de:KK51:

Ben de ferber metodu ile ilgili su elestiriyi okumustum. Cocuk esirgeme kurumunda oyle cocuklar ciglik cigliga uyumaya calismazlar cunku aglayinca hemen birinin gelme olasiligi dusuktur. Hala dusundukce kahrolurum. Asla duaunmeyecegim bir yontem benim. Cocuga caresizligi ogretiyor resmen. Daha naif yollari var uyku egitiminin. Bir de 0-4 ay arasi asla bir egitim. Verilmez. Ne zaman isterse uyku ne zaman isterse meme. Bu donem 4. Trimester dedigimiz donem. Cocuk hala kendini annenin bir uzantisi goruyor. Bunu sokup atiyormus gibi gelir bana. Bir de 4. Ayda zaten uyku gerilemesi olur. Hersey cope gider. Zaten 6. Ay da dis mis basliyor. O zaman da ne isterse onu veriyoruz ee 8. Ayda da baska buyuk bi atak var. o yuzden ben en az bir yasina kadar memede mi uyuyo oyle uyutuyorum. Kendi kendine gece 5 uyanmadan 2 ye dustu. 7,5 da uyuyup 12 de kalkiyor ilk. Sonra sa sabaha karsi. Herkesin bebegi boyle degil biliyorum ama anne kokusu yaa ondan mahrum birakmayalim bebeklerimizi

Ben de ferber metodu ile ilgili su elestiriyi okumustum. Cocuk esirgeme kurumunda oyle cocuklar ciglik cigliga uyumaya calismazlar cunku aglayinca hemen birinin gelme olasiligi dusuktur. Hala dusundukce kahrolurum. Asla duaunmeyecegim bir yontem benim. Cocuga caresizligi ogretiyor resmen. Daha naif yollari var uyku egitiminin. Bir de 0-4 ay arasi asla bir egitim. Verilmez. Ne zaman isterse uyku ne zaman isterse meme. Bu donem 4. Trimester dedigimiz donem. Cocuk hala kendini annenin bir uzantisi goruyor. Bunu sokup atiyormus gibi gelir bana. Bir de 4. Ayda zaten uyku gerilemesi olur. Hersey cope gider. Zaten 6. Ay da dis mis basliyor. O zaman da ne isterse onu veriyoruz ee 8. Ayda da baska buyuk bi atak var. o yuzden ben en az bir yasina kadar memede mi uyuyo oyle uyutuyorum. Kendi kendine gece 5 uyanmadan 2 ye dustu. 7,5 da uyuyup 12 de kalkiyor ilk. Sonra sa sabaha karsi. Herkesin bebegi boyle degil biliyorum ama anne kokusu yaa ondan mahrum birakmayalim bebeklerimizi
Ben 120 gunlukken verdim .dedikleriniz hiç olmadı. 6.ayda diş var evet ama dış ağrısı öyle günlerce sürmez. 1 yaşından sonra fa ataklar var.onlar belki daha da zor .emerek uyuyan bebekler büyüdükçe memeye düşüyor. Küçükken çaresine bakmak gerekiyor .

Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.
Ne uyku eğitimi verdim ne zorla bir şey yaptım yavrum uykusu gelince belli ediyor
Emanet bana Rabbim den neden üzüp ağlayayım ki?
İnsanların bebekleri öldü, kimisi hamile kalmak için neler yapıyor
Depremde bebeğini kaybeden anne bir of bile demeyin acısı büyük diyo
Herkesin düşüncesi farklı tabiii
Ama ağlatmayın ya, güven duygusunu zedelemeyin.

Uyku egitimi vermeyi basta dusunmustum ama simdi vermeme karari aldim.
Bebekler zaten bir sekilde adapte oluyor yasama.
Egitim verip onu zorlamak istemiyorum. Bebek kendi duzenini belli ediyor. Yasamin dogal akisinda bir uyku duzeni tutturduk.
Desteksiz uykuya hala gecemedik ama zamanla duzelecegini dusunuyorum.

Uyku eğitimini bazıları yanlış anlıyor çocuk bi şekilde kendi kendine uyuyacak diye bişey değil zorla uyutmak da değil uyku saatlerini bir düzene koyup yavaş yavaş kendi kendine uykuya geçmesini sağlamak için bi süreç ağladıkça yanında oldugunu hissettirip sakinleştirip tekrar yatagına koyuyorlar ya da uyuyana kadar kucakta gezdiriyor vs vs bunu yaparken uyku aralıklarınında takip etmek gerekiyor ve öyle hemen bir iki günde olacak bişey de değil 4 aylık çocuk zaten daha dünyaya yeni yeni adapte olmaya çalışıyor anneye ihtiyacı var okudukça üzülüyorum bebeğe 40 dk ağlaya ağlaya uyuması yazık gerçekten nasıl durabildin gerçekten nasıl dayandın ya

Başlıkta çok gaddar bi anne olduğumu düşündünüz sanırım. Evet bi ara bebeğim çığlık çığlığa ağlarken ben de öyle hissetmiştim.
Evet,konuya girip anlatmaya başlayayım o zaman. Bebeğim 4 ay 5 günlük. Gündüz toplam iki saat uyuyor ve gece 11 saat. 4 yada5 kere emmek için Uyanıyor. Uyku eğitimi vermeye dün başladık.kısaca ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışalım durumu.
Uyku eğitimine bebeğim uykusu geldiğinde çığlık çığlığa saatlerce ağlayıp uyuyamadığında karar verdim. İlk etapta ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Mantık olarak bebeğin bütün ihtiyaçları karşılandıktan ve hasta olmadığından emin olduktan sonra tercihen banyo masaj ninni sonrası uyuma saati yaklaştığında ve iyi geceler öpücüğünden sonra yatağa &beşiğe bıraktıktan sonra uyumasını beklemek gerekiyor.Bebeğim ilk gün tam 40 dakika ağladı ve ben yanında yanağını okşayıp elini tutup arada sırada öperek yanında olduğumu ve onu sevdiğimi hissettirmeye çalıştım. Ağlamasına dayanabilmek için gerçekten doğru yaptığıma inanmam gerekiyordu. Bebeğime kendi kendine uyuyabilme yetisini öğretmem gerekiyordu ki uyku problemi olmayan saati geldiğinde kendi kendine uyuyabilen bir bebek olsun. Bebeğim ağlarken dayanamayıp kucağıma alsam bu sefer kucağıma almam için daha çok ağlaması gerektiği sonucuna varacaktı. Sonuç olarak almadım ve elim bebeğimin yanağında ağlaya ağlaya uyudu. Bense ilk gün suçluluk duygusu içinde inşallah hata yqpmamışımdır diye düşünerek uyudum.
Bugün ikinci gün ve bebeğim yarım saat ağlayarak değil mızmızlanarak kendi kendine uyumayı başardı. Çok şaşırdım beni al diye ağlamaktan vazgeçmiş ve sadece bir gün sonra uyku problemini çözmekte büyük bi aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.Bi sonraki gelişmeleri de aktaracağım.belki bizim gibi uyku problemi yaşayan annelere örnek olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada tam olarak anlatamadıysam yöntemin nasıl olduğunu araştırmak isteyenler dr Ferber yöntemi olarak araştırma yapabilirler.
Bende bu yöntemle alıştırmıştım oğlumu . İnsan önce üzülüyor ama sonucu görünce çocuk da mutlu anne de mutlu 🤩

Back