bebegimden kan alınırken

Bence siz bilgi sahibi değilsiniz. Ya da anlamak istemiyorsunuz. Hocalar kendi hastasıni ameliyat ediyor. Ama asistanı ile birlikte ameliyata giriyor ve birlikte ameliyat ediyorlar. Yeri geldiginde hoca sadece izler. Ama katilir. Yanlış mıyım, değilim.

Operasyonel bir isteki yetkinlik bu şekilde kazanılır. Bilen biri ile birlikte çalışılır. Sadece izleyerek olmaz tabiki. Ama kontrollü bir şekilde deneme yapmalarına izin verilir.

Ayrıca ben kimseye saygısızlık yapmadım. Nereden çıkarıyorsunuz. Konu sahibi de yapmamış. Hadi onunla karıştırdınız diyeyim sadece 1.5 aylık bebeğinden kan alınmadığını görünce bilen birini istemiş. Bu saygısızlık mi? Offf demiş. O mu saygısızlık. Bebeği ciyak ciyak ağlarken off demiş. O mu saygısızlık. Bana müdahale edecek hekimi seçme hakkım var ama hemşireye seçme hakkım yok mu? Benim müdahaleden önce riskler olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirilmem hasta hakkım değil mi? Madem bebeğin elindeki damarın bulunamaması riski var elinin şişmesi ve morarmasi normal o zaman anneyi bir zahmet bilgilendirecekler. Haa bilgilendirilmeyen insan aynı böyle davranır.

Siz ne yapın biliyor musunuz, doktora hastaneye gittiğinizde sağlık personeli oldugunuzu söylemeyin bir de böyle hizmet almayi deneyin. Bakalım neler olacak.

Bu sağlık personelinde de ölümüne birbirlerini tutma huyuna gerçekten sinir oluyorum. Daha şikayetin ne dinlemeden hemen ama öyle şöyle savunmaya geçiyorlar. Kişisel farkındalıklari çok düşük yanlış anlamaya çok müsaitler. Onlara herkes hakaret ediyor herkes saldırıyor sanki.

Size soylememistim diger yazdiklarimi. Ben de bu galeyane gelme isini anlamiyorum saglik personellerine karsi.
Sadece off dememis, isini bilen biri yapsin demis. Bu sozlu tacizdir.
Ben çalıştıgim yer disinda hicbir yerde meslegimi soylemem zaten. Isini acemice yapan birçok doktor ve hemsireyle de karsilasirim ama agzimi acip tek kelime etmem. Bunu kimseye yapmam bana kisisel bir terbiyesizligi olmazsa.
Ben hem saglikci hem hasta hem de hasta yakini olarak 3 farkli pencereden bakarak bunlari söyleyebiliyorum. Ve hasta yakinlarinin bu yaptığının bu penceredeki yeri budur diyorum.
Ben normalde her hastama anlayabilecekleri duzeyde her islemi anlatirim ama bana ilk verdiği tepki isini bilen biri yapsin olursa kimse kusra bakmasin da benden guzel bir cevap alamaz.
Biz orda birilerini sakinleştirmek icin is yapmıyoruz, herkes birbirine saygili olacak.
Ayrica 1 yil anestezi hekimligi yapmis biri olarak hayatinizda sayisiz ameliyata girdim. Bilgi sahibi olma isini sizinle tartışmayacağım yani.

sadece 1.5 aylık bebeğinden kan alınmadığını görünce bilen birini istemiş. Bu saygısızlık mi? Offf demiş. O mu saygısızlık. Bebeği ciyak ciyak ağlarken off demiş. O mu saygısızlık. Bana müdahale edecek hekimi seçme hakkım var ama hemşireye seçme hakkım yok mu?

Ha bu arada tabii ki bunu seçebilirsiniz. Ama bunun uslubu orda işini bilen biri yapsin olamaz. Baska bir hemsire talep ettiginizi pekala soyleyebilirsiniz. Ama burda bir saygisizlik oldugunu gormemek icin direnmek de sacma.
Karsilikli olarak yapilan hatalar var. Burda kimse hemsire oh iyi yapmis demiyor ama annelerin tavri 'acimasiz vizcdansiz ahlaksiz hemsire' seklinde. Bu tavir burda sinirli degil. Reelde de boyle. Sanki isini iyi yapamamaktan, can acitamktan keyif alan bir guruh varmis gibi.

Ha bu arada tabii ki bunu seçebilirsiniz. Ama bunun uslubu orda işini bilen biri yapsin olamaz. Baska bir hemsire talep ettiginizi pekala soyleyebilirsiniz. Ama burda bir saygisizlik oldugunu gormemek icin direnmek de sacma.
Karsilikli olarak yapilan hatalar var. Burda kimse hemsire oh iyi yapmis demiyor ama annelerin tavri 'acimasiz vizcdansiz ahlaksiz hemsire' seklinde. Bu tavir burda sinirli degil. Reelde de boyle. Sanki isini iyi yapamamaktan, can acitamktan keyif alan bir guruh varmis gibi.

Keyif alan değilde önemsemeyen, umursamayan bir iki dakika gösterilecek dikkatin özenin bir iki gün sürecek acıya sıkıntıya denk düştüğünü göremeyen var. Ya da görüyor ama banane benim mi canım acıyor diye düşünüyor.

Öncelikle geçmiş olsun bnde bir hemşireyim evet bebeklerden kan almak damar yolu bulmak çok zor ateş ve huzursuzluk olduğunda daha da zorlaşıyor aileler de bu durum Da çok hassas bebeğim olmadığı için durumu bilmiyorum ama eğer yapamayacak gibiysem hiç kimseyle polemiğe girmeden çünkü girdiğinde iş uzuyor... ya başka bir arkadaşımın almasını isterim yada yenidoğan çocuk servis hemşiresine yönlendiririm onlar bu konuda daha tecrübeliler ısrar edip zorlamaya gerek Yok

Keyif alan değilde önemsemeyen, umursamayan bir iki dakika gösterilecek dikkatin özenin bir iki gün sürecek acıya sıkıntıya denk düştüğünü göremeyen var. Ya da görüyor ama banane benim mi canım acıyor diye düşünüyor.

Her meslekte tabii ki boyleleri var. Ben hatta genel olarak kendi meslektaslarimi begenmem zaten hasta iliskilerinde. Boyle seylerde kenetleniyor olmamizin sebebi gunluk hayatta boyle şeylerle sık karsilasmamiz. Herkese gore en onemlisi kendisi, en kiymetlisi kendi cocugu. Bu sebeple her turlu saygisizligi mubah buluyorlar. Bu söylediklerimin abarti olmadığını tahmin ediyorsunuzdur toplumun profiline bakinca. Siz 1 kere bunu yasiyorsunuz ama o hemsire bunu gunde belki 10 20 kere yasiyor. Bir sure sonra tersliyor olmasi, sinirli ve duyarsiz olmasi kacinilmaz.

Öncelikle geçmiş olsun bnde bir hemşireyim evet bebeklerden kan almak damar yolu bulmak çok zor ateş ve huzursuzluk olduğunda daha da zorlaşıyor aileler de bu durum Da çok hassas bebeğim olmadığı için durumu bilmiyorum ama eğer yapamayacak gibiysem hiç kimseyle polemiğe girmeden çünkü girdiğinde iş uzuyor... ya başka bir arkadaşımın almasını isterim yada yenidoğan çocuk servis hemşiresine yönlendiririm onlar bu konuda daha tecrübeliler ısrar edip zorlamaya gerek Yok
Sizin gibi hemşireler doktorlar sağlık çalışanları inanın başımızın tacı :)

begenmıyosan baska hastaneye git ne demek yaaaaa
ben normalde sakin biriyim ama bu durumda o hemsireye saldırabılırdım kimse kusura bakmasın
herkes bi zahmet ısını adam gibi yapsınnnnnnnn

Ah yavrum benim ya.
O hemşireyi olabilecek her yere şikayet edin. Lütfen bunu yapın.
BİMER, İl Sağlık Müdürlüğü vs başka nere varsa heryere.
Zordur illaki kan almak ama yapamiyosan başkasından yardım iste

Her meslekte tabii ki boyleleri var. Ben hatta genel olarak kendi meslektaslarimi begenmem zaten hasta iliskilerinde. Boyle seylerde kenetleniyor olmamizin sebebi gunluk hayatta boyle şeylerle sık karsilasmamiz. Herkese gore en onemlisi kendisi, en kiymetlisi kendi cocugu. Bu sebeple her turlu saygisizligi mubah buluyorlar. Bu söylediklerimin abarti olmadığını tahmin ediyorsunuzdur toplumun profiline bakinca. Siz 1 kere bunu yasiyorsunuz ama o hemsire bunu gunde belki 10 20 kere yasiyor. Bir sure sonra tersliyor olmasi, sinirli ve duyarsiz olmasi kacinilmaz.

Malesef bu son cümleniz bunların bahanesi. Türk insanının genel hali bu. Hemsire de o beğenmedi tavrı sergileyen insanlardan biri zaten. Trafik kurallarına uymayan trafik canavari gibi dolasan otobüs taksi şoförü de aynı şeyi söylüyor. Ogretmen de ayni seyi soyluyor. Öğrencilerden şikayetçi, velilerden şikayetçi. İnsanla uğraşmak zor. Ee insana dokunmayan meslek mi var.

Örnekler çok hayatımda çok iyi doktor ve hemşireler ile de karşılaştım. Allah eksik etmesin.ama daha öğrenciyken gudunetlikte yarışan ile de karşılaştım.

Malesef bu son cümleniz bunların bahanesi. Türk insanının genel hali bu. Hemsire de o beğenmedi tavrı sergileyen insanlardan biri zaten. Trafik kurallarına uymayan trafik canavari gibi dolasan otobüs taksi şoförü de aynı şeyi söylüyor. Ogretmen de ayni seyi soyluyor. Öğrencilerden şikayetçi, velilerden şikayetçi. İnsanla uğraşmak zor. Ee insana dokunmayan meslek mi var.

Örnekler çok hayatımda çok iyi doktor ve hemşireler ile de karşılaştım. Allah eksik etmesin.ama daha öğrenciyken gudunetlikte yarışan ile de karşılaştım.

Oyle zaten. Bu yuzden burda hemsireyi de savunmuyorum. Benim soyledigim hemsire saygısızsa konu sahibi de saygisiz. Cocugu agladi ve hemsire kanini alamadi diye istedigini soyleyebilme hakkina sahip olamaz. Bu olabilir ve olagan bir surectir cunku. Annelerin bir turlu anlayamadigi durum bu. Çocukları soz konusu olunca her seye haklari varmis gibi bir pohpohlanma var toplumda. Ha der ki turnikeyi cozmeyi unutmus kolu bu hale gelmis o zaman malpraktis olurdu ve bunlari soylemezdim.
Ne demek istediğimi anlatabildigimi düşünüyorum.

Gözüm dönerdi yemin ederim benim boyle bir durumda.Bazilari beceremiyorsa diger arkadasina birakacak isi bilen yapsin.Annem parmagini kesmisti bir defasinda ama baya derin.Acile gittik.geldi bitanesi dikecek ama derinligi gordukce elleri titriyor batiramiyor igneyi annemin etine.Diger acil doktoru geldi cekil sen dedi ve 1 dk da dikmisti.Kiyamam yavrunuza

Oyle zaten. Bu yuzden burda hemsireyi de savunmuyorum. Benim soyledigim hemsire saygısızsa konu sahibi de saygisiz. Cocugu agladi ve hemsire kanini alamadi diye istedigini soyleyebilme hakkina sahip olamaz. Bu olabilir ve olagan bir surectir cunku. Annelerin bir turlu anlayamadigi durum bu. Çocukları soz konusu olunca her seye haklari varmis gibi bir pohpohlanma var toplumda. Ha der ki turnikeyi cozmeyi unutmus kolu bu hale gelmis o zaman malpraktis olurdu ve bunlari soylemezdim.
Ne demek istediğimi anlatabildigimi düşünüyorum.
Hemşire yüzde yüz haklı demiyo kimse. Ama annede de suç var yani. Geçen hastanedeyim. Bebeğe kan alıncaktı. Hemşire iğneyi bi kere batırdı anası bi bağırmaya başladı. Hayiiirrr olamazz böyle kan alinmazzz diye. Ben şahidim yani bebekle uğraşmadı bile hemşire hemen işi bitmişti. Hemşire gene sakindi yani ben olsam al çocuğunu git derdim o kadar sacmaladı kadın yani. Demem o ki bu insanlarla uğraşmak zor

Mantıklı tanım olur böyle şeyler diyor. Alt tarafı iğne morarması sonuçta, yetişkin insana da oluyor. Tek seferde kan alınamaması falan tamamen şans işi işte. Hemşire de manyak değil ya zevk alsın bundan.

Anne yanımsa çok üzülüyor. Başıma gelmesini ya da kimsenin başına gelmesini istemiyor. Bence şikayet etmek bu tarz durumlarda çözüm değil zira üslup da sorunda kanıt şansınız yok.

Üzülmeyin, geçecek, zaten bebiş hiçbirini hatırlamayacak.

Hemşirelerden bu mesajı gören olursa vana cevap verebilir mi? Hiç kan aldırmadık şimdiye dek, hasta da hiç olmadı. Hani şurdan daha iyi kan alınır gibi yönlendirmede bulunamam. 9 ayda rutin kontrol var ya, sağlık ocağında mı yapılmalı yoksa özel hastanede mi? Sağlık ocağında bebekten kan alımında daha tecrübelilerdir diye düşünüyorum ama aklım özelde yaptırmaktan yana.

Hemşire yüzde yüz haklı demiyo kimse. Ama annede de suç var yani. Geçen hastanedeyim. Bebeğe kan alıncaktı. Hemşire iğneyi bi kere batırdı anası bi bağırmaya başladı. Hayiiirrr olamazz böyle kan alinmazzz diye. Ben şahidim yani bebekle uğraşmadı bile hemşire hemen işi bitmişti. Hemşire gene sakindi yani ben olsam al çocuğunu git derdim o kadar sacmaladı kadın yani. Demem o ki bu insanlarla uğraşmak zor

Zaten gerçekten böylesi daha fazla. Ben hayatimda gormedigim kadar kavgayi pediatride calistigim 1.5 ayda gordum. Bebeginin kolu aciyor diye bas bas seni burdan surdurecem diye tehdit savuranlar var. Herkes birbirine karsi saygili olsa bunlar olmayacak. Kimse cocuk sahibi oldu diye toplumdaki yeri degismiyor. Ama ne yazik ki anneler bunu anlayamıyor.
Fakülteyi 6 sene ben cocuk doktoru olacağım diye okudum ama mezun olurken allah dusurmesin dedim. Gercekten baska hicbir bolum boyle yıpratıcı degil.

Mantıklı tanım olur böyle şeyler diyor. Alt tarafı iğne morarması sonuçta, yetişkin insana da oluyor. Tek seferde kan alınamaması falan tamamen şans işi işte. Hemşire de manyak değil ya zevk alsın bundan.

Anne yanımsa çok üzülüyor. Başıma gelmesini ya da kimsenin başına gelmesini istemiyor. Bence şikayet etmek bu tarz durumlarda çözüm değil zira üslup da sorunda kanıt şansınız yok.

Üzülmeyin, geçecek, zaten bebiş hiçbirini hatırlamayacak.

Hemşirelerden bu mesajı gören olursa vana cevap verebilir mi? Hiç kan aldırmadık şimdiye dek, hasta da hiç olmadı. Hani şurdan daha iyi kan alınır gibi yönlendirmede bulunamam. 9 ayda rutin kontrol var ya, sağlık ocağında mı yapılmalı yoksa özel hastanede mi? Sağlık ocağında bebekten kan alımında daha tecrübelilerdir diye düşünüyorum ama aklım özelde yaptırmaktan yana.

Kesinlikle devleti tercih edin. Ozel hastanelerde yenidogan ünitesi de dahil olmak uzere her yerde genc hemsireler calisir. Eger boyle bir sorun yasamak istemiyorsaniz devleti tercih etmeniz sizin icin daha iyi olur.

Back
X