- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
- Konu Sahibi Findikkiran
Bence siz bilgi sahibi değilsiniz. Ya da anlamak istemiyorsunuz. Hocalar kendi hastasıni ameliyat ediyor. Ama asistanı ile birlikte ameliyata giriyor ve birlikte ameliyat ediyorlar. Yeri geldiginde hoca sadece izler. Ama katilir. Yanlış mıyım, değilim.
Operasyonel bir isteki yetkinlik bu şekilde kazanılır. Bilen biri ile birlikte çalışılır. Sadece izleyerek olmaz tabiki. Ama kontrollü bir şekilde deneme yapmalarına izin verilir.
Ayrıca ben kimseye saygısızlık yapmadım. Nereden çıkarıyorsunuz. Konu sahibi de yapmamış. Hadi onunla karıştırdınız diyeyim sadece 1.5 aylık bebeğinden kan alınmadığını görünce bilen birini istemiş. Bu saygısızlık mi? Offf demiş. O mu saygısızlık. Bebeği ciyak ciyak ağlarken off demiş. O mu saygısızlık. Bana müdahale edecek hekimi seçme hakkım var ama hemşireye seçme hakkım yok mu? Benim müdahaleden önce riskler olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirilmem hasta hakkım değil mi? Madem bebeğin elindeki damarın bulunamaması riski var elinin şişmesi ve morarmasi normal o zaman anneyi bir zahmet bilgilendirecekler. Haa bilgilendirilmeyen insan aynı böyle davranır.
Siz ne yapın biliyor musunuz, doktora hastaneye gittiğinizde sağlık personeli oldugunuzu söylemeyin bir de böyle hizmet almayi deneyin. Bakalım neler olacak.
Bu sağlık personelinde de ölümüne birbirlerini tutma huyuna gerçekten sinir oluyorum. Daha şikayetin ne dinlemeden hemen ama öyle şöyle savunmaya geçiyorlar. Kişisel farkındalıklari çok düşük yanlış anlamaya çok müsaitler. Onlara herkes hakaret ediyor herkes saldırıyor sanki.
Size soylememistim diger yazdiklarimi. Ben de bu galeyane gelme isini anlamiyorum saglik personellerine karsi.
Sadece off dememis, isini bilen biri yapsin demis. Bu sozlu tacizdir.
Ben çalıştıgim yer disinda hicbir yerde meslegimi soylemem zaten. Isini acemice yapan birçok doktor ve hemsireyle de karsilasirim ama agzimi acip tek kelime etmem. Bunu kimseye yapmam bana kisisel bir terbiyesizligi olmazsa.
Ben hem saglikci hem hasta hem de hasta yakini olarak 3 farkli pencereden bakarak bunlari söyleyebiliyorum. Ve hasta yakinlarinin bu yaptığının bu penceredeki yeri budur diyorum.
Ben normalde her hastama anlayabilecekleri duzeyde her islemi anlatirim ama bana ilk verdiği tepki isini bilen biri yapsin olursa kimse kusra bakmasin da benden guzel bir cevap alamaz.
Biz orda birilerini sakinleştirmek icin is yapmıyoruz, herkes birbirine saygili olacak.
Ayrica 1 yil anestezi hekimligi yapmis biri olarak hayatinizda sayisiz ameliyata girdim. Bilgi sahibi olma isini sizinle tartışmayacağım yani.