Bebeğimdeki ense kalınlığı

dab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
16
19
36
Merhaba;
Bu yaziyi yazmak istememin sebebi benimle ayni durumda olan anne adaylarina ufak da olsa bir umut verebilmek. Çunku ben hamileligim boyunca bu sitede benimle ayni sorunu yasayip bebeklerini saglikla kucagina almis olan anneleri aradim. Insan bu durumdayken en ufak bir umut isigina bile muhtac oluyor. Bu zorlu bir hamileligin sonunda gelen mutlulugun hikayesi

Bebegimi ogrendigimde 5 haftalik hamileydim. Esimle bebegimiz olmasini cok istemistik ve sonunda ona kavusacaktik. 11. haftaya kadar cok mutlu ve sorunsuz devam eden hamileligim 11. haftadaki doktor kontrolunda kabusa dondu. Doktor bebegimin ense kalinliginin 4 un uzerinde oldugunu ve hemen perinatologa gitmem gerektigini, bebegimin Down sendromlu olabilecegini soyledi. Hastaneden aglayarak ciktim ve butun gunu esimle aglayarak gecirdik. Hemen 2 gun sonra perinatoloji bolumune gittik ve ordaki doktor da ense kalinligini 4,8 olarak olctu. O sirada daha 11 haftalik hamile oldugum icin Amniyosentez yapilamayacagini CVS onerdigini soyledi. Ben dusuk riski oldugu icin yaptirmak istemedigimi Harmony test turu bir test yaptiracagimi soyledim ama doktor cok sert bir sekilde cocugumun %60 sakat oldugunu ve o testlere guvenemeyecegimi soyledi. CVS icin gun aldim ve eve nasil geldigimi, o gun ne yaptigimi hatirlamiyorum.

Birkac gun sonra CVS icin esimle hastaneye gittik. Beni amniyosentez yapilacak diger hamilelerle ayni oadaya soktular ve beklemeye basladik. Herkesin aklinda bircok soru ve stres birbirimizle konusarak vakit gecirmeye calistik. Sonra sirayla bizi odaya aldilar. Giren ortalama 10 dk sonra cikiyordu. Sira bana geldiginde gerginlikten bayilacaktim artik. Odaya girdim karnimi acip yattim ve doktor igneyle parcayi aldi. Test zor ve cok aci veren bir test degil ama beklemesi cok zor. 1 aya yakin bir sure test sonucumuzu bekledik. Tabi ben bu donemde depresyone girdim. Sadece zorla ise gidip gelebildim. Geri kalan zamanimi ya aglayarak yada uyuyarak gecirdim.

Test sonucu gelene kadar arastirmalara devam edip baska bir doktor buldum. Sagolsun cok yardimci oldu. 3 boyutlu ultrasonla bakip, bebegimde herhangi bir anomali oldugunu dusunmedigini belirtti. O donemde delirmediysem o doktorun sayesindedir.

Test sonucumuzu esimle almaya gittik ve cok sukur sonuclarimiz normaldi. Ancak normalde 3 kapta ureme yaptiriyorlarmis. Bizim tek kapta ureme olabilmis. O yuzden test sonucu %98 guvenilir dediler. O zaman o kadar kizdim ki. Bana guvenilir olmadigi icin o kadar stres yasatip kan testini onermediler ve yine sonuc %98 cikti. Neyse bu da bize yeterdi. Genetik bolumunden cikip kapisinda esime sarilip, uzun sure agladim. Hayatimda aldigim en guzel haberdi bu.

21. haftadaki ayrintili ultrasona kadar hersey cok guzel gidiyordu. Kizimiz olacagini ogrenmistik. Tum aile hazirliklara baslamistik. Ayrintili ultrasona girdigimde bebegimin karin genisliginin fazla oldugu, kalpte odak ekojen oldugu ve bobreklerinin de cift toplayici sistem oldugunu ogrendim. Doktor tekrar kromozomal anomaliden bahsetmeye basladi. Test sonucunu verdim ama CVS ve Amniyosentez gibi testlerde sadece en sik gorulen anomalilere bakildigini, bakilmayan birsey olabilecegini soyledi. Yine bastan basliyorduk. 2 hafta sonra kontrol icin cagirdi. Kontrole gittigimde karin genisliginin azaldigini ama istersem Array diye bir test oldugunu cok fazla anomaliyi teshis ettigini ve yaptirabilecegimi soyledi. Bebegim artik kocaman olmustu ve aldirmayi dusunmedigim icin kabul etmedim. Ama doguma kadar icim icimi yedi.

Sonunda 3,5 ay once kizimi kucagima aldim. Allahima sukurler olsun saglikli bir bebegim oldu. Doktorun dedigi bobreklerdeki cift toplayici sistem harici hicbir sorunu yok. O da surekli kontrolle, hayatini etkilemeyen bir rahatsizlik.

9 ay burnumdan geldi ama sonunda saglikli bir bebege kavusmanin mutluluguyla hepsini geride biraktim. Simdi yanimda oyun halisinda oynayan guzeller guzeli bir kizim var. Allah tum hamilelere saglikli bebekler nasip etsin.

Allah saglikla buyumesini nasip etsin insallah benimde 11+3 bu hafta ikili testim var bakalim nasil olacak sonuclarim

Bende aynı sorunları yaşadım diyebilirim arkadaşlar üçlü taramam1:50 çıktı düşünün yaş 26 halbuki amniyosentez sonucumu az önce aldım hamd olsun iyi çıktı hepimizin sağlıkla kavuşması dileğiyle

Merhaba bebeğiniz hayırlı olsun anneli babalı büyüsün inşallah, ben de 20.haftada ayrıntılı usg ye girdim,herseyi normal ense kalınlığı 6 olmasi gerekirken 5.2, 6.3 ,6.8,7,2 gibi farklı değerler cikti, dr amniyosentez önerdi,baska bir dr daha gittim sorun yok dedi,ama hala içim içimi yiyor,inşallah benim bebegimde sizinki gibi sağlıklı doğar..

Çok teşekkür ederim. Allah size de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Ben cvs yaptırdım sonuç iyi çıktı ama ayrıntılı ultrasonda böbreklerde kalpte ve karın genişliğinde sorun olduğu için tekrar amniyosentez önerdi doktor. O gün eşim kötü sonuç alırsan aldıracak mısın diye sordu ve ben aldırmayacağım dedim. O zaman yaptırmanın hiçbir anlamı yok bekleyip kısmetimizde ne varsa yaşayacağız dedi. Bence siz de bunu düşünün. Zaten bu hesaplamalar çok hassas olduğu için kesin bir sonuç vermiyor. Benim kızıma da karın genişliği çok fazla riskli 2 hafta sonra tekrar gel kontrol edelim dediler. 2 hafta sonra gittim normalmiş ölçülerde ufak yanılmalar olabiliyor dediler. Tabi o 2 hafta ne yaşadığımı ben bilirim.
İçinize sinmiyorsa başka bir doktora daha gidin ama bildiğim kadarıyla bu haftalarda yapılan ense kalınlığı ölçümü çok anlamlı olmuyor. 20. Haftadan sonrakini çok dikkate almayız demişti benim gittiğim doktor

Çok şükür çok sevindim sizin adınıza Allah bebeğinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

Eşim de aynısını söyledi.Allah bize bunu layık görmüş yapacağımıź birşey yok, aldırmayı düşünmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık.gittiğimiz diğer Dr da bu haftada ense kalınlığı ölçümü yapılmaz dedi.kaderimizde ne varsa yaşayıp göreceğiz. inşallah sağlıklıdır

Bence de o doktor da bir sorun varmış. Ben özellikle benim kızımda ense kalınlığı var dediğim halde ayrıntılı usg de bakmamıştı doktor bir anlamı yok diye.
O dönem doktor bir arkadaşımla konuşmuştum. Devlette de olsa özelde de olsa amniyosentez çok pahalı bir test olduğu için doktorlara getirisi çok fazla oluyormuş. Hepsi bir değildir tabi ki ama gereksiz yere insanları korkutup bol bol test yapmaya çalıştıklarını söylemişti bana. Kendisi de kadın doğum uzmanı bu arada. Biliyorum kucağınıza alana kadar içinizde kalacak bu ama her doktora da inanmamak gerekiyor diye düşünüyorum ben artık.

Benimde aslında uzun bir yazım var. 20. Haftada dörtlü teste gittik. Beyninde kis gördü bebegimin. Süphelendi nift testi yaptırdı. Sonuc klinefer sendromu cıktı. %95. Zaten sonucu beklerken gerilmiştik. Aldırmamız gerektiğini söyledi 23. Haftada. Kesinlikle karsı cıktım. Aldırmadık dua ediyoruz İnsallah öyle cıkmaz diye. Cıksada kabullendik eşimle. Bebegimizn doğmasını bekliyoruz dogunca kandan test yapılacak

Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Açıkçası nift testini hiç duymamıştım. Şimdi klinefer sendromuna baktım sanırım sadece erkek bebekleri etkiliyormuş ve üreme sorununa sebep oluyormuş. Ama gördüğüm kadarıyla zihinsel bir soruna yol açmıyor. Acaba doğru mu bakmışım?
Sizin testi bilmiyorum ama cvs ve amnyosentezde %100 sonuç alındığını söylüyor doktorlar. Ama daha önce girdiğim forumlarda bu testlerde kesin down yada başka rahatsızlığı olacağı çıkan bebeklerin sağlıklı doğduğunu çok görmüştüm. İçinizi ferah tutmaya çalışın

Haklısınız Dr larada güven kalmadı.20 günde çıkabilecek amniyosentezı 3 günde hızlandırırız hemen çıkar dedi, sonucun oluşması için doğal süre 20 gün zaten.

Haklısınız Dr larada güven kalmadı.20 günde çıkabilecek amniyosentezı 3 günde hızlandırırız hemen çıkar dedi, sonucun oluşması için doğal süre içinde 20 gün zaten.
Yok artık o zaman hiç kaale almayın çünkü mümkün değil. Test sonucunu çabuk alabilmek için laboratuvarı hergün taciz edip rüşvet bile teklif etmiş bir insan olarak söylüyorum mümkün değil bu söylediği. Hatta imkanınız varsa şikayet edin ki başka insanların da sinirini bozmasın

Evet erkek cocugun üreme organını etkiliyor. Cesitli cözümleri var tabi hormon tedavisi falan sperm dondurma. Agır belirtilerde olabilir. Cogu kişi zaten klinefer oldugunu cocuk yapamadıgnda öğreniyor. Hic anlaşılmayabşlir ama kıza benzeme sakal azlığı gögsün biraz büyümesi gibi bir cok sey de var. Takdir Allah'ın eger öyleyse de o bizim parcamız napalım :)

Ben hamileyken hep Rabbim çaresiz dert verme diye dua etmiştim. Bebeğinizde bu rahatsızlık olsa bile bütün hayatını etkileyecek size bağımlı yaşamasına sebep olacak bir durum değil kaldı ki dediğiniz gibi çözümleri de var. Bu test yapılmasa hiç bilmeden hayatınıza devam edebileceğiniz bir durum en azından. Ama tabi testin yapılması önceden tedaviye başlanması açısından yine de iyi birşey olmuş. Yalnız bunun için aldırmayı teklif etmelerine çok şaşırdım ya. Bu çocuk sonuçta toplumda normal bir birey olarak hayatını sürdürebilecek. Nasıl böyle birşey teklif ediyorlar ki

Benımde once ultrasonda ense kalınlıgı cıktı sonra ıkılı taramada 1:48 cıktı sımdı cvs yaptırdım sonuc beklıyorum cok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…