Davranış Bozuklukları Bebeğimde ki değişimler beni korkutuyor.

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sinemmmsm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
73
12
27
Merhaba hanımlar. 11 ay 20 günlük dünyalar tatlısı kızim var. Gelişimi gayet normal ilerliyordu fakat zaman zaman ekran maruziyeti oldu. Asla yapmamam gereken bir şey biliyorum ama bir takım ciddi sağlık problemim vardi. Kimsem yok mecbur kaldım. Baktim ki kızım asla bizi duymuyor yani umursamiyor oyuncaklariyla oynamıyor TV tamamen bıraktık 12 gün oldu adıyla seslenmiyorduk bal küpum gümüşüm o tarz sesleniyorduk adıyla seslenmeye başladık bazen bakiyor bazen asla umursamiyor. Yeni emeklemeyi öğrendi hayır simay dediğimde bakmiyor ama duruyor hayir dediğim icin agliyor. Önceden daha neşeli bir bebekti artik eskisi gibi degil ama parkta gayet mutlu. Bi ara kafa salliyordu 4 aylikken nörolojiye gittik oyun yapiyor dedi tekrar başladı 1 ay oldu ama bu ara azalttı otizmden şüphelendim göz temasi iyi bu arada 2 doktora götürdüm cocuk sağlığına bir problem yok dediler. Parmakla göstermek yok al ver yapiyor bay bay diyorum anlıyor ama yapmiyor gel gel yapiyor alkis yapiyor. Her bebek farkli biliyorum ama fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum

Evet anne hisseder birseylerin ters gittigini benim oglumda otizm ben bilirim özellikle size göz kontagi nasil?

Göz kontağı iyi onda sorun yok. Sizin kaç aylikken belli oldu ne gibi belirti vardi nasıl teşhis aldi
3 yasta belli oldu göz kontagi önemli üstünde durun ama kiz cocuklarda pek olmuyor otizm erkek cocuklarinda sik görülüyor

Adiyla seslenince bazen bakmiyor sürekli ısrarla söylüyorum ondan mi acaba diyorum. 1 yasinda belirtiler varmiydi
Uzman bir doktora göster icin rahat etsin cünkü ne kadar erken tedavi olursa o kadar iyi belki degildir

X