Çocuk Hastalıkları Bebeğimde göbek fıtıgı var ne yapmalıyım?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

my_daisy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
52
0
86
45
İstanbul
Oğlum 1,5 aylık ve göbek fıtıgı var agladıkca kendını kastıkca cok dısarı cıkıyor neden oldu tam bilmiyorum ama su 3 hafta içinde birden oldu cocuk doktorları hep farklı fikir veriyor ılkı 3 yasına kadar gecmezse cocuk cerrahına basvurmam gerektını bı baskası hemen gostermem gerektını baska bır doktorda 1 yıl gecmezse basvurmamı soyledı. bebegınde fıtık olan yada bılgısı olan varmı arkadaslar sancı yapıyormu hemen ameliyat mı ederler yoksa baska bır tedavı yontemı varmı oglum dogdu andan ıtıbaren hastanelerden kurtulamadık bır hafta ıdrar yolu enfeksıyon tedavısı gordu ılaclı fılm ultrasonlar onu o halde gormek ıcımı parcalıyor suan ameliyat derlerse dayanamam ama gunduzlerı cok huzursuz doktorlar dırekt gaz sancısı dıyor baska bisey demıyorlar tamam gazıda var ama ya fıtıkda rahatsız edıyorsa 3 sene cekecekmı oglum bılgısı olan arkadaslar paylasırsa cok sevınırım sımdıden tesekkurler :uhm:

benim kızımda göbek fıtığı olmuşdu.1 yaşına doğru gecmişdi.ağrısı yeni doğduğunda gaz sancısı oldu.3 aylık gibi geçdi.ağrısının fıtıkdan olduğunu sanmıyorum.götürdüğüm doktor önemli birşey deyil 1 yaşında geçer demişdi yavaş yavaş küçüldü geçdi.şimdi kızım 10yaşında

my-daisy senin panigini ve uzuntunu cok iyi anliyorum..
benim kizimda da var..gecmezse cerahi mudehale yapilir dendiginde yikilmistim.
icini rahat tut..korkulacak yada cocuguna aci sizi veren birsey degil-mis-cunku cok dr a gittim arastirdim..
suan kizim 2,5 yasinda halen gecmedi
bas parmak buyuklugunde gobisinde cikinti var.bu yaz turkiyedeyken yaptirayim dedim
fakat tr deki dr. 1-2 sene daha bekleyin bazen 4-5 yaslarindada kapaniyor diyince bende acele etmeyeyim dedim.burdaki drlar parmaklariyla bastirip baktiklarinda bu kapanacak gibi degil muhakkak bi ameliyat gerekir diyorlar ve ameliyat hakkindaki verdikleri bilgide cok basit ve rahat bir ameliyat oldugu cunku bu fitik gobek icindeki yirtiktan bagirsagin tasmasi orayi dikip kapatiyorlarmis hepsi bu diye anlattilar bana..
kusura bakma konuyu uzattim ama..ilk ogrendigimde ve dr dr gezdigimde..
hemen hemen butun dr lar ayni seyi soyledi bu sonradan olan birsey degilmis bazi cocuklarda dogusta boyle kucuk bir yirtik olurmus ve eger cok aglar veya ikinirsa ordaki kaslari daha gelisip olusmadigindan yirtigi buyuturmus..bende kizim 2-3 aylikken ogrenmistim ve cevremdeki insanlar birsey koy bagla gobegine dedi..ustelik yasli bir teyze baglamadigindan olmus temiz bir beze metal para koyup o gobegine bastirarak bagla gecer demisti fakat ben yapmadim..cunku dr. um bununla alakasi yok..felan diyince yapmadim..bazen dusunuyorum keske yapsamiydim diye..belki gecerdi..:??
valla bunlar dusunmekle kaldi dr larin sozunu dinledim ve birsey baglamadim..
halen 1,5 cm lik bir gobek fitigimiz var..1-2 sene daha bekleme asamasindayim..
uzulup endiselenmeni istemem..benimde basimda var yasiyorum biraz daha olsa sana destek olmak icin yazdim.umarim oglusun yasina girdiginde o cikintida gidi verir..saglicakla kalin sevgiler.

Akdeniz Üniversitesi çocuk doktoru söylemişti.bende göbeğine hiç bir şey bağlamadım.ebRuiPek oğlu gibi baş parmak buyuklugundeydi.

hepinizi cok tesekkürler cevaplarınız için benım uzuntum acaba sancı verıyor mu bizimkisi 1 aylıkken cıktı dr o zaman fark ettı beklemek bısey degılde canı yanıp yanmadıgına tam emın olamıyorum gaz dan da aglasa acaba fıtık mı dıye evham yapıyorum sanırım kendını cok kasıyor ve cok aglıyor sanırım bu dahada buyucek gazı gecmezse. Ne bilim ilk bebeğim hiç birşey bilmiyorum arastırıyorum kımne derse degerlendırıyorum dr lar da farlı sure verınce kafam karıstı ege orda bır yırtık varsa zamanla nasıl kapancakki acaba ameliyat için uygun yası bekletiyorlar beynımden herturlu acabalar gecıyor anladım kadarıyla dr lar bekleyınden baska bır sey demıyorlar herhagı bır ılac falan onermıyorlar sanırım

1,5 cm lik bir fıtık kendılınden nasıl bırden yok olcakmıs mantıgım pek almıyor ya ben daha yarım cm ken ıcım ıcımı yıyor

Canım bak yazılanalrın hepsini okuyamadım benimde formülüm var,yurt dışında doktor önermişdi ilk kızım için.(bu arada 1,5yaşında,2,5 aylık iki kızım var)ikisindede aynı sorun oldu.Bildigimiz yarabandıyla bbeginin göbegini içine hafifce iterek,göbegin kenarındaki derileri bitişdirerek bantla.Banyo yapınca kendiliğinden cıkıyor bant,orayı sonra bebek yağıyla yağlarsın.Hergün yenisiyle değişdirirsen iyi olur.Benim iki kızımdada işe yaradı.Küçük kızımdada vardı gecti sayılır.Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Gecmiş olsun

BEBEK GAZI İÇİNDE FORMÜLÜM VAR.iKİ COCUK BÜYÜTÜNCE HERŞEYİ BİLMİŞ OLURSUN GALİBA.BEN MALESEF ANNE SÜTÜ VEREMEDİM BEBEĞİME MAMA KULANAN VAR İSE MİLUPANIN COMFORMİL1 KULANSINLAR.GAZI GİDERİYOR,ŞİŞKİNLİK YAPMIYOR,ANNE SÜTÜNE DAHA YAKIN,KUSMAYI ENGELİYOR.EGER SÜT VERİYOR İSENİZ (BUNUDA KARDEŞİMDE DENEDİM) GÜNLÜK CAY YERİNE BOL BOL HAZIRDA SATILAN,BEBEKLEREDE UYGUN OLAN REZENE CAYLARINDAN İÇİN SÜTE GECİYOR GAZI ENGELİYOR.İLAÇ OLARAKDA ANINDA GAZI GECİREN NEO BAYBİ ŞURUP VAR.İKİ KIZIMDADA İŞE YARIYOR.GAZ SORUNU YAŞAMADIM

Gecelim pişik sorununa.yiğenimde cok cekdik pişik sorununu,hep catliyordu derisi,yazik. Cok araşdirdim cocuklarim için ve buldummm.bez olarak prima kulanin,islak mendileride ph 5.5 dengeli olan,alkolsüzleri secin.en ucuzundan marka verim bende kulaniyorum uni wipes 1,2 ytl.pişik olmaz ama olursada hametan pomadi sürün etkisini hemen göreceksiniz.yazik bebekler işkence cekdirmeyelim.dediğim gibi 2 kizimdada işe yaradi.ve 2,5 aylik kizimdada yariyor.bende bir anne olduğum için bunlari sizinle paylaşiyorum.işe yarayacak emin olun

bizim bi tanıdığın kızında vardı.
onlarada demir para bağlayın demiş tanıdıklar.
ama demir para üşütür diye bi kumaşı demir para büyüklüğünde sardı ve oraya yarabandıyla orayı içine itip yapıştırdı ve geçtiyerimseniben
bezi hani bildiğimiz mezro varya onu sarar gibi daha ince keserek sarmışlar.
ben denemeni tavsiye ederim.o bebeğin göbeğini görünce çok üzülmüştü anneside baya kötü olmuştu.ağlayınca dahada şişiyordu ama geçti ve şimdi çok rahat:teytey:

hepinize çok çok teşekkürler bugun doktora gittik ishali vardı dr onemlı degıl dedi rengine bakarak zehirli değil dedi fıtık içinde bantla yapışırmayı onerdi onu denıcem en azından çogalmasn cunku gaz sancısından cok aglıyor bari büyümesin bakalım işe yarıcak mı?

canım benim çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
küçük dayımın oğlunda da 5-6 ay önce göbekte fıtık çıktı
doktorlar pek bişey yapmıyorlar, eskilerin tecrübeleri her zaman eftaldir böyle durumlarda
annem bebeğin göbeğine bozuk para, demir para yani ondan koydu ve sardılar
ve Allahın izniyle geçti fıtığı, şimdi çok iyi bebişimiz
sende dene derim, tabii önce bozuk parayı iyice yıka malum elden ele dolaşıyor mikropludur sonra bezle sar göbeğine 2,3 gün kadar sarılı dursun, sonra konrol edersin, iyileşme gösteriyorsa kalsın birkaç gün daha
yan etkisi yoktur, en azından denemeni tavsiye ederim, tedavi başarılı olmuş bizimkilerde
(bizim oaralarda bunu çok yaparlar yerimseniben)

canım benim kzızmda da vardı sonra kendişliğinden gecti.ama benim kzızm erken doğumdan dolayı küvezde bayaa kalmıştı.ozaman bisürü bebek fıtık ameliyatı oluyordu.o kadar da korkulacak bişey değil yani endişelenme.bi kaçaylık bebekleri ameliyat ediyolardı ama erkek cocuklarda özellikle kasık fıtığını daha cok ameliyat ediyorlar.göbek fıtığı kendiliğinden gecebiliyor biz de olduğu gibi.anne olarak bebklerimizin üstüne titriyoruz elbette.ama Allah dermansız dert vermesin.sizden daha kötü durumda olanları düşünüp hamdolsun diyin gercekten.neler gördün ben o hastanede, serviste.

canım sıkma canını benim yeğenimdede oldu drlar ameliyat dedi 1 yaşından sonra düzelmesse çok şükür düzeldi hiç bişey olmaz allhın izni ile sıkma canını ama ara ara kontrollerede götür sen a.e.o.

benim oğlumdada doğduğundan beri var üzülme insan başlarda kafaya takıyor.çocuk cerrehına götürdük 2kere 4 yaşına kadar kendiliğinden geçiyormuş hatta para bağlayanlar para bağladık geçti zannediyorlarmış ama aslında göbek kendiliğinden iyileşiyormuş.oğlum bütün gün göbeğini açıp bakın fıtık diyor ve eliyle onu içeri sokuyor çok komik oluyor çünkü misafir yanındada açıyor gören şaşırıyor çünkü görünüşü hoş değil.şuan 2.5 yaşında bizde 4 yaşını bekliyoruz çünkü drlar erken ameliyata yanaşmıyorlar zaten internettede araştırdık hepsinin görüşü bir hatta bir dr çocuk fıtığında en iyi tedavi hiç tedavi edilmeyeni yazmış.fıtık öyle rahatsızlık vermiyor 3 sene çekecekmiyim yazmışsın çekiyoruz her dakika oğlum açıp gösteriyor.o sancı dr ların dediği gibi gazdır kendine evham yapma bak.Bizde sorun sadece fıtıkta değil pipisi sıyrılmıyor ayak tabanıda esnek düz taban.Biz hepsinin tedavi yaşını bekliyoruz. :dance: :dance:

Mrb arkadaşlar oglumun fıtıgı gectı artık kendılınden mı yoksa yaptıgım bıseyden mı bılınmez.... Teşekkurler herkese.

1,5 cm lik bir fıtık kendılınden nasıl bırden yok olcakmıs mantıgım pek almıyor ya ben daha yarım cm ken ıcım ıcımı yıyor

canım benim bebeğimdede vardı. dr. götürdük 1 yaşına kadar bekleyin geçmezse cerrahi müdahale yapalım dedi birkaç ay sonra geçti zamanla karın kasları geliştikçe fıtık yok oluyomuş ayrıca ağrı falan yapmaz korkma geçmiş olsun

Mrb arkadaşlar oglumun fıtıgı gectı artık kendılınden mı yoksa yaptıgım bıseyden mı bılınmez.... Teşekkurler herkese.

nasil gecti aceba benimde 6 yasinda oglum var gcen hafta doktora goturdüm göbeginde fitik oldugunu söyledi isterseniz alirim dedi ama ben tam karar vermis degilim aldirsammi aldirmasammi

Merhaba,
Aynı sorunla karşılaşan anneler için bizim tecrübemizi sizinle paylaşmak istedim.

Kızkardeşimin 1.5 erken doğan kız bebeği 2 aylık olduğunda önce göbek fıtığı, sonra da sol kasık fıtığı oldu. Göbek fıtığı için 2 yaşına kadar bekleyeceklerdi, doktoru göbek fıtığından boğulma riskinin çok az olduğunu ve bu yüzden ameliyat için 2 yaşını beklemelerini söylemişti. 2 yaşına kadar fıtık her dışarı çıktığında geri içeri iteceklerdi.
Kasık fıtığı çıkınca, günübirlik cerrahi dediler, yani aynı gün ameliyat olacaktı. Ameliyat öncesi bebeğin kan sayımı yapıldı ve 7 çıktı. Ameliyat için en az 8.5 olması gerekiyormuş. Bu yüzden ameliyat iptal edildi, bebeğe demir yapıcı ilaç verildi. Annesi de hamileyken aldığı demir kapsüllerine tekrar başladı. Süt ile bebeğe geçiyor.
Normalde 30 gün beklemeleri gerekiyordu, fakat 15.günde yaptıkları test sonunda demir 9 çıktı ve ertesi gün ameliyata alındı.
15 gün boyunca defalarca hastaneye gittiler. Kasık fıtığı dışarı çıktığında elleri ile geri itiyorlardı. Öğrenmeleri zaman aldı ve birçok kez doktora yaptırdılar. Fıtık dışarı çıktığında bebek huzursuz oluyordu, ıkınıyordu. Şimdi ameliyattan çıktı, göbek fıtığı ve kasık fıtığı aynı ameliyatta düzeltildi. Toplamda 3 saate yakın sürdü (anestezi bekleme süreleri dahil). Ameliyata saat 14:30'da girdi, aynı gün saat 23:30'da hastaneden taburcu oldu.

Özetle,
Bebeğiniz erken doğum yaptıysa ve çok sık ıkınıp ağlıyorsa, gaz diyip geçmeyin, fıtık olup olmadığını kontrol ettirin. Çoğu doktor bizi aşırı efhamlı gibi görüp kontrol ettirmenize gerek yok, ıkınması normal, gazdan diyecektir (bizim bebek doktoru dahil). Basit bir kontrolle erken teşhis olması size çok şey kazandırır. Erken doğan her 4 bebekten 1'inde fıtık çıkıyor.
Eğer erken doğum yaptıysanız doktorunuza danışarak demir kullanmaya devam edin. Hamileliğin son birkaç ayında anneden bebeğe yüklü miktarda demir geçiyor. Erken doğum olduğunda bebeklerde demir eksikliği çıkıyor.
Kasık fıtığı hemen ameliyat edilmeli, bu yüzden hemen doktora gidilmeli. Doktorlar kasık fıtığında boğulma riskini çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Kızkardeşim 15 günü sürekli diken üzerinde geçirdi.
Sol tarafta çıkan kasık fığığın, ameliyat sırasında sağ tarafta da oluştuğu ortaya çıktı. Zaten doktor ameliyat sırasında diğer tarafın da kontrol edileceğini söylemişti. Ameliyat ettirirken diğer tarafın da doktorunuz tarafından kontrol edileceğinden emin olun.
Kasık fıtığı çok riskli, yumurtalıklar bile zarar görebiliyormuş. Göbek fıtığı da eğer büyükse ameliyat sırasında estetiğe de dikkat etmeli. Sonuçta büyüdüklerinde iz bırakmaması da önemli. Bu yüzden doktorunuzu iyi seçmelisiniz. İşinin ehli olan doktor fıtığın tekrarlamaması için de çok önemli.

Allahım tüm bebekleri korusun, hasta olanlara şifa versin.
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…