• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimde gaz var tecrübeli anneler yardım bebeklerinizi nasıl rahatlattınız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dilemin21

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
244
35
323
ya ben anlamadım bebek gaz çıkarınca rahatlamazmı ya da bebeklerin günde ne kadar gaz çıkarmaları gerekiyo.tecrübeli anneler yardım.bi de bebeğim bazen mama yediikten sonra ya da emdikten sonra çok geç geniriyo ya da genirmiyo nedendir.kafamçokkarıştı

bebişer her emdikten sonra gaz çıkarır hayatım
bebişin minikse onu yüz üstü yatırmaya alıştır,karnına baskı yapınca
pıt pıt gaz çıkarır ama yalnız bırakma yanındayken yap
ayaklarını sıcak tut
bacaklarını karnına doğru iterek masaj yap
bi de karnına saat yönünde ovalayarak masaj yap
rezene ve papatya çayı verebilirsin
geçmiş olsun

bebişer her emdikten sonra gaz çıkarır hayatım
bebişin minikse onu yüz üstü yatırmaya alıştır,karnına baskı yapınca
pıt pıt gaz çıkarır ama yalnız bırakma yanındayken yap
ayaklarını sıcak tut
bacaklarını karnına doğru iterek masaj yap
bi de karnına saat yönünde ovalayarak masaj yap
rezene ve papatya çayı verebilirsin
geçmiş olsun

aynen karna saat yönünde masaj ve bacaklarını karnına doğru bastırmak iyi geliyor ama her emzirmeden sonra kucağına al sırtını ovala ve yavaş yavaş pıtpıt vur geğirsin

canım zinko gaz ilacını verebilirsin bide emzirirken memenın kahverengi kısmının tamamını tutmasına dikkat et bölelıkle hava yutmamış olur sende yedıklerıne dıkkat et ayaklarını üşütme canım çok sukur ben hıç gaz sorunu yasamadım.....

ya benimkide ne yapsam gazını çıkaramıyor, kendini zorluyor, kakasını yaparsa rahatlıyor yoksa öyle kızarıp duruyor, bazen diyorum acaba gazımı yok, kakadamı zorlanıyor diye. babasıda zor çıkarıyor gazını, valla emzirdikten sonra öyle yatırıyorum, gazını falan çıkaramıyorum ben hiç. sonra bebeğim ağlayarak uyanıyor, tekrar emziriyorum tekrar yatırıyorum. aynı kısır döngü devam ediyor. kakasını yaparken çok sesli yapıyor acaba bütün bebekler mi böyle sesli yapıyor yoksa gazla birlikte yapıyor diyemi acaba böyle. ama bayaa zorlanıyor yaparken, sonra rahatlayım uzun soluklu uykuya dalıyor.

Ben emzirdikten sonra yatırıyorum 2-3 dk. sonra huysuzlanmaya başlayınca kaldırıyorum ve gazını hemen çıkarıo..Sanırım emdikten sonra biras yatınca gazı toplanıyo : ) kaldırıncada çıkıo

ya benim kuşum bütün gece sıktı kendini durdu, hiçbişey yapamadım, öyle kıvrandı. ara ara alıp emzirdim sakinleşti ama sorunu devam etti. kendiliğinden uyudu nasıl uyuduysa

Bütün ilaçları denedim sab simplexten fayda gördük azda olsa bizimkide çok gazlıydı doyurduktan sonra 15 - 20 dk gaz çıkarır pozisyonda kucagında gezdir demişti dr gerçi bizimkine pek faydası olmadı karnına saat yönünün tersine masaj elma yağıyla masaj yüzüstü yatırmak rezene içirmek ya da içmek karnına ılık havlu koymak bunların hepsini denedim ara ara fayda gördük dene istersen

canim ben de sab implex i oneririm.ben de kullandim 3 ay boyunca faydasini da gordum,bir de rezene cayi icirebilirsin o da cok faydali gazi icin.
ayaklarini sicak tut,karninin uzerine yuzustu yatir ve sirtina masaj yap o da cok rahatlatiyor.bir de doyurduktan sonra yarim saat bebegin kucakta dik tutumlasi gerekiyormus,yatinca yedikleri yemek borusuna gelip kusarmis bir dr dan duymustum.

çok gazlı bebeklere zinco gaz da fayda etmiyor.Benim oğlum tam bi gazman 3 aylık oldu da biraz azaldı ama doktorumuza zinco nun faydasını görmediğimizi söyledim o da bize nurse harvay's isismli bitkisel şurubu önerdi. 1 aydan küçük bebeklere kullanılmıyor ama.ben çok faydasını gördüm sancı yüzünden ağlamalarımız kesildi.

cnm çörek otunu kaynatıp bi kaç kaşık içirebilirsin
metsil ve sabsimplex diye gaz damlaları var onlardan verebilirsin
ayva dana diye bi ot var kaynatıp ondan içirebilirsin
neo baby diye bi gaz ilacı var onu verebilirsin
rezene çayı verebilirsin
ayaklarının altına elma yağıyla masaj yapabilirsin
karnına ılk bez koyabilirsin
benim oğlumda çok gazlıydı hepsini kullandım dönem dönem iyi geldiler ama en iyisi sab simplex dr sorun am vermeden önce

Seni çok iyi anlıyorum,gazdan çoook çekmiş gecelerce uyumamış ve sonunda ooh rahatladım be demiş bir anne olarak tecrübelerimi yazayım.
gaz ancıları geceleri tutuyodu gazını alttan ve üsttende çıkarmış olmasına rağmen çıldırıcasına ağlıyordu.defalarca acile gittik. 1 kez lavman yaptılar 1 kezde fitil verdiler o zamanlar rahatlıyordu ama doktor bana şanslı isem 3 ay şanssızsam 1 sene çekebileceğimi söyledi. Kullanmadığım damla kalmadı zinco, metsil.. ama en sonunda sab simplex diye bir damla buldum tavsiye üzerine ve o damla bizim hayatımızı kurtardı.extra olarak rezene çayı içiriyordum o da faydalı oluyodu.Bunun dışından ayaklarını sıcak tut emziriyorsan senden gazlı yiyeceklerden uzak dur ama sana mutlaka sab simplex öneriyorum.Bebekten bebeğe değişir ama benim bebeğime çok iyi gelmişti.

kaç gaz damlası kullandım
Nurse Harweys kadar ekili olmadı inan
sende içebilirsin bebeğinede içirebilirsin
bebeğim kolikti her gece bizim için kabus olurdu
4. aylık gibi gaz sorunu bitti
bu damlayı tavsiye ederim
yanlız ssk ödemiyor
birde rezene çayı içebilirsin bebek büyükse onada verebilirsin
gazsız günler tatlım

bu bitkisel çayları bebeklere mi içireceğiz?yoksa kendimiz mi içeceğiz?sadece anne sütü dediler ya hani su bile vermeyin dediler ondan soruyorum...bir de bu kolik ağlama sebepsiz ağlama mı yoksa gaz sancısı mı?

bu bitkisel çayları bebeklere mi içireceğiz?yoksa kendimiz mi içeceğiz?sadece anne sütü dediler ya hani su bile vermeyin dediler ondan soruyorum...bir de bu kolik ağlama sebepsiz ağlama mı yoksa gaz sancısı mı?

canım bitkisel çayları kendin iç..benim dediğim nurse harweys i bebekte içebilir sende
ayrıca rezene çayındanda içirebilirsin bebeğine
kk. da arama ya bununla ilgili bilgi bulucaksın
kolik gaz sancısı demek cnm

teşekkür ederim canım....peki bunları yapınca o bikaç saatlik ağlaması dinecek mi?ben de sanıyordum ki sebepsiz yere ağlayacak öyle ? :))) tecrübesizlik ne kötü

arkadaşlar benim begimde cok gaz sancısı cekiyordu günlerce uyumadan aglıyordu sürekli.eşim bitki yaglarından oluşan bir ilac getirdi bebegimim onu icince okadar rahatladıki ıkınması bile gecti hem altan hem üsten rahat bir şekilde gazını cıkarıyor yan etkiside yok bitkisel yaglardan oluşuyor herkese tavsiye ederim ben cokkkkkkk faydasını gördüm :65::65::nazar::80:

Back