- 3 Mayıs 2020
- 410
- 2.866
- 63
- Konu Sahibi Hayatguzeldir
-
Benim bebeğim de anlık sancı gelince kıpkırmızı oluyor ve sanki etini koparıyorlar gibi ağlıyor ama bu çok uzun sürmüyor ben bacak hareketleri yaptırıyorum hoplayıp zıplatıyor um duruluyor. Bazen işe yaramıyor tabi emmek istiyor sancidan dolayı. Sakinlessin diye emziriyorum. Ama gelin görün bunu anlatamiyorum. Aşırı yoruyorlar.Canım kızım bebekken o kadar çok gaz sorunumuz vardı ki.geceler bitmek bilmezdi.o ağladıkça bende ağlardım.
Kivranirdi çocuk zaten el kadar.
Bende senin denedigim yontemleri denedim.dkktor ilaç verdi bir damla kullandım 2 gün acısını çekti.
Zamanla geçiyor mesela 4-5 aydan sonra ama o zamana kadar ben benlikten çıktım.
Besin alerjisi ile gaz olayını ben bağdaştırıcı bulmuyorum.
Besin alerjisinde farklı tepkiler oluyor bizim 1 yaşında peynir alerjimiz çıkmıştı.
Yani anneniz gaz olmaz demiş ama öyle bir gazı oluyor ki yaşamayan anlayamaz.
Teşekkür ederim bende diyorum bunlar geçecek. Bu geçici bir dönem. Ama sürekli bebeğin birşeyi var vesvesesi beni yoran. Kulak tikasam da içimde etkileniyorumBizim bebekler böyle değildi diyenler o günleri unutmuşlar bence. Bebek bu, bütün gün hareketsiz yatıyor tabi gazı olacak. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. 3 aydan sonra geçiyormuş hareketlendikleri için. Sabredeceksiniz. Söylenenlere de kulaklarınızı tıkayın. Ben de diyetimden bir sürü gıdayı çıkardım bebeğime gaz yapabilir diye, damlaya başladık, masaj yapıyorum, hareket ettiriyoruz gün içinde. Yine de gazı oluyor. Ne yapalım böyle böyle büyüyecekler.
İlaç vermek istemiyorum çünkü her doktor başka ilaç öneriyor. Bebeğimi deneme tahtasına çevirmek istemiyorum. Nurse haveys kullandık fayda etmedi ki 3 gündür kullanmıyorum fark yok hatta daha iyi. Mestil diye damla aldık ama kullanmadım bebeğimi takip edecegim bir süre. Bakalım inslalah gerek kalmaz.Benimki de gazlıydı. İlaç vs fayda etmedi. Bol bol masajlar ,uykusuz geceler ve sinir harbi ile geçirdim 2 3 ayımı. Tavsiye veremem ama şunu söyleyebilirim geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor.
Uzaklaşın onlardan, yanınızda kalıyorlarsa gönderin. Bebeğinizle ve eşinizle başbaşa kalın. Bebeğinizi en iyi siz anlarsınız.Teşekkür ederim bende diyorum bunlar geçecek. Bu geçici bir dönem. Ama sürekli bebeğin birşeyi var vesvesesi beni yoran. Kulak tikasam da içimde etkileniyorum
Benim oğlumda çok gazlı bir bebekti. Taki sab simplex damlayla tanışana kadar. Kullanmaya başladığım günden itibaren farkı hissettim.Bir araştırın isterseniz gerçekten işe yarıyor
Bebek biraz hareketlenmeye başlayınca azalıyor bu gaz sorunları. 40 gün uyumadığımı biliyorum. Sonrasında her şey düzene giriyor.
Teşekkür ederim canim ben sıcak su vs de koyuyorum. İnşallah çabuk geçer bu süreci.Benim bebeğimde aşırı gazlıydı sürekli ağlardı gece gündüz tıpkı kolik bebekler gibi. Bebeği görenler bayılırdı şunu yap bunu yap demeye yok falanca memeyi tutuyor şöyle tutuyor yok filanca senin gibi plastik meme ucu vermiyor bilmem ne. Üstelik bebeğimin yutması emmesi sıkıntılıydı bunu cahil kv min küçük beyni bir türlü almadı zaten hoş neyi alıyorduki o kafası. Bak 3 aylıkken emzirmeye başlayabildim dediğim gibi emmesi sıkıntılıydı neredeyse ameliyat olacaktı. 3 ay emmemesine rağmen biberon dersin veya şırınga nasıl bu kadar gaz yapıyor ama yapıyordu farketmiyordu hep gazlıydı. Bağıra çığıra geçirdik 6 ayımızı.
İlaç olarak sab simplex kullandık. Masajlar yaptık. Kucağımda olurdu genelde çünkü durmuyor acıdan kıvrana kıvrana. Sürekli değişik ilaçlar kullandık doktor değiştirdik ama hep doktora gittik aksatmadık kontrollerinide. Yapmadıklarım ise yüzüstü yatırmak yanına minik sıcak su torbası koymak vs. bunun çok faydalı olduğunu duydum birinden ancak çığrınarak 6 ayı geçirdik sonra öğrendim belki sizde faydası olur.
Sonuç olarak canım yalnız değilsin ve bu günler geçici canım benim. İnşallah bebişin en kısa sürede düzelir ikinizde dinlenirsiniz.
Yapmaz olur muyum yapıyorum. Hemen yatirmiyorum bir süre öyle dik dolaşıyoruz ama nafile.Bebegi omzunuza alıp her memeden sonra mutlaka gazini çıkarın. Midesi omzunuza gelecek sekilde bel cukuruna avuc iciyle vurun korkmayin cocuk rahatlar siz de öyle nefes alirsiniz
Bir sureden kastiniz ne kadar mesela. 3 oglum var inanilmaz gazlilardi. Yarim saat 45 dk.. gaz çıkarırdıkYapmaz olur muyum yapıyorum. Hemen yatirmiyorum bir süre öyle dik dolaşıyoruz ama nafile.
Bebeğimin uyuması çok zor oluyor memede uyuyor mecbur kaldırıp gazını ağızdan çıkarıyorum. 10 15 dk öyle dik dolaşıyoruz uyuyor bazen uyumuyor yine meme istiyor. Uyudugunda başında bekliyorum gaz gelince hemen ayakarini yukarı çekiyorum gazı çıkarıp uyumaya devam ediyor. Bu şekilde bizim.Bir sureden kastiniz ne kadar mesela. 3 oglum var inanilmaz gazlilardi. Yarim saat 45 dk.. gaz çıkarırdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?