• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimde egzama(atopik dermatit) var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bozon_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2008
557
0
96
Diğer
merhaba arkaadaşlar!
kızımın yüzünde dönem dönem çıkan kızarıklıkları tesadüfen 9. ay kontrolümüzde dra sordum. dr egzama dedi. 2-3 yaşına kadar hatta bünye alerjik yapıddaysa 6 yaşına kadar bile sürebilir dedi. ben tabi hemen soluğu başka bi doktorda o da aynı şeyi söyleyince cildiye druna götürdüm. hepsi aynı teşhisi koydu. kızımda kollarında da çıkmaya başladı. dr bütün kıyafetlerini sabun tozuyla yıkayacaksın dedi. hatta yanında yatıyorsa çarşafalrını hatta daha da abarttı kendi giysilerini bile sabun tozuyla yıkyacaksın dedi. bende gündelik kıyafetlerimi sabun tozuyla yıkıyorum. sürekli bana sürtünme halinde çünkü. sıcağı hiç sevmiyor. geceleri çok sık uyanıyor sürekli eli yüzünde kaşınarak uyanıyordu. dr bi merhem verdi çokk rahatladı. ama kortizon içerdiği için ancak 1 hafta kullandım. sonra bıraktım.zaten 1 haftadan fazla kullanma dedi. on gün ara ver sonra tekrarlarsa başlarsın dedi ama ben başlamadım. şimdi gün aşırı yıkıyorum. banyodan sonra nemlendirici kaşıntı azaltıcı kremi sürüyorum. güneşe pek çıkaramıyorum maalesef.

sizlerde de böyle bi teşhis konan ve drunuzun verdiği ilaçlar varmı. yada hangi kremleri kullanıyorsunuz kaşıntıları azaltmak için. bbebeğimin yüzü pütür pütür ve kuru görünüyor. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

geçmiş olsun arkadaşım aynı sorun benim kızımdada var bizim teşhis 5ci ayda konuldu önce yüzü sonra bacaklarına ve kollarına yayıldı.Bu konu başka bi blümde paylaşılmıştı sanırım sayfası geçmiş bulabilirsen bi bak istersen bebek sağlığı ve hastalıkları bölümünde

banyoda kaşındırıyor su tetikliyor oğlumdada var tedavi görüyor marmara hastanesinde allah şifa versin yavrucuklara nemli olası vücudunun çok önemli

Benim oglumda da var canim. Ama öyle vücuduna yayilmadi, sol ve sag yanaginda kücük kücük kurumus bir tabak halinde. Öyle pek kasimiyor yüzünü ama bazen fazlaca kizariyor. Ben kortizonlu krem kullanmak istemedim, simdilik hicbirsey kullanmiyoruz. Istanbul'a gelecegiz birkac haftaya kadar, orada Alman Hastanesine götürmeyi düsünüyorum, bakalim oradaki doktor ne teshis koyacak ve önerecek. Ben nemlendirici krem sürüyorum sadece disari cikinca. Hergün yikamaya calisiyorum, banyodan sonra bebe yagiyla islak vücuduna masaj yapiyorum. Cildi kurumuyor, tavsiye ederim bu yöntemi canim. Ayrica, ben dogumundan beridir banyosunda sampuan, sabun pek kullanmadim, suyla yikadim doktorun tavsiyesiyle. Gerci icim rahat etmedigi icin, kafasini bebek sabunuyla yikiyordum. Camasirlarini yine yumusatici kullanmadan yikadim. Ekstra duruladim. Ama olunca oluyor demek ki. Asiri beyaz bir teni var, sanirim bu yüzden. Bende de var zaten egzama. Genetikte olabilir belki...

benim kızdada var canım doğduğundan beri bende krem kullanıyorum çok çıktığında hemen geçiriyor ama yine çıkıyor. geçmiş olsun tatlım

Benim oglumda da var canim. Ama öyle vücuduna yayilmadi, sol ve sag yanaginda kücük kücük kurumus bir tabak halinde. Öyle pek kasimiyor yüzünü ama bazen fazlaca kizariyor. Ben kortizonlu krem kullanmak istemedim, simdilik hicbirsey kullanmiyoruz. Istanbul'a gelecegiz birkac haftaya kadar, orada Alman Hastanesine götürmeyi düsünüyorum, bakalim oradaki doktor ne teshis koyacak ve önerecek. Ben nemlendirici krem sürüyorum sadece disari cikinca. Hergün yikamaya calisiyorum, banyodan sonra bebe yagiyla islak vücuduna masaj yapiyorum. Cildi kurumuyor, tavsiye ederim bu yöntemi canim. Ayrica, ben dogumundan beridir banyosunda sampuan, sabun pek kullanmadim, suyla yikadim doktorun tavsiyesiyle. Gerci icim rahat etmedigi icin, kafasini bebek sabunuyla yikiyordum. Camasirlarini yine yumusatici kullanmadan yikadim. Ekstra duruladim. Ama olunca oluyor demek ki. Asiri beyaz bir teni var, sanirim bu yüzden. Bende de var zaten egzama. Genetikte olabilir belki...

merhaba kıvılcım arkadaşım ekzama bendede var demişsin genetik zaten bizdekide yavruma benden geçmiş tabi biz kortizon kullanmak zorunda kalıyoruz kendiliğinden geçmiyor dahada artıyor bu ekzama illet beter bişey zati ya sana soracağım kendin bişey kullanıyomusun haliyle emziriyoruz

2 aydan beri var...drumuz euvomate adlı kortizonlu kremi ve avene adlı nemlendiriciyi önerdi..hergun su banyosu yapıyor..sabun şampuan yok....günde 3 kez nemlendirici krem kızardıkcada kortizonlu krem uyguluyoruz...

Bende ekstra durulama yapıp sabun tozu ıle yıkıyordum dogdugundan berı
benım oglumda beyaz tenlı..offf off umarım en kısa zamanda gecer.
Alman hastanesındekı deneyımlerını doktorların soyledıklerını bızımle de paylasabılırmısın arkadasım. saol

Benim oğlumda da var, teşhis bugün kondu. Kaşıntı için ataraks şurup, cilt kuruluğu için de babe'nin pediatrik krem ve yağını yazdı. Aldık ama şurubu kullanmayı düşünmüyorum. Çok ağırmış.

Benim oğlumda da var, teşhis bugün kondu. Kaşıntı için ataraks şurup, cilt kuruluğu için de babe'nin pediatrik krem ve yağını yazdı. Aldık ama şurubu kullanmayı düşünmüyorum. Çok ağırmış.

Arkadaşlar birçok nemlendirici kullandım ama en iyi gelen şey halis zeytinyağı oldu. Veya sızma zeytinyağıda kullanabilirsiniz. Hem zararsız bir ürün. Hafif artma olacak gibi olduğunda en fazla iki gün kortizonlu krem sürüyordum. Bizde oldukça bir işe yaradı. Bütün bebişlerimizi Yüce Rabbim hastalıklardan korusun.

Amin amin... Bizim tedavi iyi gidiyor şimdilik. Çok yavaş ilerliyoruz ama. Kremlerim bitince ben de zeytinyağına geçebilirim. Bakalım doktora kontrole gidelim de ...

Benim dört yasindaki kizimin bacaginda var doktor kortizonlu krem verdi cok fazlalasinca kullaniyorum mecburen ama diger zamanlarda nemlendirici kremler kullaniyorum bak camasirlarda kullandigim yumusaticinin azdirdigini bilmiyordum...

merhaba arkadaşlar..benim 8 aylık kızımda da var.aynı zamanda inek sütü allerjisi de var..3. aydan beri uğraşıyoruz.kuzucuğumun vücuudu her daim kızarık.zaman zaman üzeri pul pul dökülüyor..bazen üzeri kabarıyor ama deri dökülmüyor..geçiyor geçen yerler beyaz beyaz iz kalıyor..çook üzgünüm..
bir kez biz de elocon isminde kortizonlu krem kullandık.sonra la roshe un nemlendiricisini vermişti doktorumuz..ve atarax.2 kez verdim çocuğumun bütün düzeni bozuldu.araştırıyorum sürekli ve şuan hiçbirini kullanmamakta kararlıyım.çünkü bu ilaçlarla sadece var olan rahatsızlığın üzerini örtüyoruz.atarax veya diğer antihistaminikler ne işe yarıyor:kaşıntıyı azaltıp çocuğu rahatlatıyor.asıl olan şikayeti hastalığı geçiriyor mu?hayır..daha çok baskılıyoruz..üstünü örtüyoruz hastalığın.geçince bitti sanıp mutlu oluyoruz..ama iş öyle değil ne yazıkki..bu hastalık çocuklarımızın vücudunda kalıyor.
ben 2 hafta önce uzun araştırmalarım sonucunda alternatif tıbba yönelmeye karar verdim..homeopati yoluyla kızımı tedavi ettirmeye başladım.bir araştırın derim...sonuçları sizlerle de paylaşırım.hepinize kolaylık diliyorum ..öpüyorum kuzucukları...

burayı ziyaret eden kimse yok ama ben yine de yazayım:))çook mutluyum....homeopati ile 3 haftada kızımda egzamadan da inek sütü allerjisinden de eser kalmadı..ikimizde herşeyi yiyip içebiliyoruz...doğumundan beri kızmın cildi ilk kez bembeyaz....

nasıl bir tedavi o canım, biraz daha ayrıntılı anlatırmısın?

burayı ziyaret eden kimse yok ama ben yine de yazayım:))çook mutluyum....homeopati ile 3 haftada kızımda egzamadan da inek sütü allerjisinden de eser kalmadı..ikimizde herşeyi yiyip içebiliyoruz...doğumundan beri kızmın cildi ilk kez bembeyaz....

arkadaşım iki cevabın arasında 20 gün bile yok. tedaviye hemen başladın, üç haftada iyi mi oldunuz bu nasıl bi yöntem böyle! ekzamadan alerjiden eser kalmadı demişsin. inanamadım inşallah dediğin gibidir yoksa ekzamanız hafif düzeydemiydi tekrar bi yazarsan benimde aklıma yatar çünkü bu tedavi yöntemini duymuştum iyi bi araştırmada yaptım sadece bu tedaviyle ilgili yorumları okuduğumda vazgeçmiştim. biz ilaçla diyetle nerdeyse 2 yıldır iyi olamadık.size geçmiş olsun.

arkadaşlar bebeğin doğduğundan beri vücudu hep kızarıktı..8 aydır ne ben ne de kızım süt ve süt ürünleri tüketemiyorduk..vücudundaki kızarıklıklar zaman zaman döküntülü hale geliyor bazen üzeri kabarıyor fakat deriye daha yapuışık haldeydi...tedavi için doktorların verdikleri antihistaminikler kortizonlu kremler sadece geçici çözümler.bunlar tedaviden çok o anki şikayeti azaltmaya yönelik uygulamalar...homeopatın verdiği ilaçları 2 kez uyguladık.ve bir daha hiçbirşey olmadı çok şükür..ben de hala inanamıyorum bukadar çabuk geçtiğine.kızımın vüzudunda şimdi sadece o kızarıklıkların beyaz beyaz izleri kaldı..umarım onlarda geçer..araştırın.internette bulduğunuz homeopatlara mail atın.sorun merak ettiklerinizi.ben çok mutluyum sonuçtan..hepinize geçmiş olsun

bu nasıl bir tedavi bugün doktorumuz da aynı şeyden bahsetti bize oğlum dört aylık herhangi bir yan etkisi yoktur inşaalh bu ilaçları iki defada nasıl verdi bir de benim oğlumun kafasında konak var sarırım o nada uygulayacak
inşallah yanıt verirsin

Okuyan arkadaslara yardimci olmasi icin bizim cocugumuzda da olan bu sorunla nasil basa ciktigimizi yazicam,

- her gun banyo yapicak, bebek kuvetine su doldurulacak 37 derece olacak, icinde 10-15 dakika durucak, akan suda degil duran suda nemlenecek cildi... Basina falan da siz su dokceksiniz usumesin diye yavas yavas..

- banyodan cikinca kurulamadan islak vucuduna nemlendirici krem surulecek bolca.. Yumusacik olacak.. Bu arada usutmeyin tabi dikkat edin... Krem tavsiyem: cetaphil (lutfen silmeyin sayin editorler bi faydasi olsun) bu krem ya da nemlendirici banyodan sonra disinda her gun iki kez tum vucuda uygulanacak gerekiyorsa saclar dahil!!

- kirmizili yerlere bu kremden 10 dakika falan sonra kortizonlu doktorunuzun onerdigi bir krem ama cok cok azicik kirmizi mercimek kadar sadece kirmiziliklarin tam ustune surun ve yedirin..normal yerlere yaymadan.. Kortizonlu krem kullanmaktan korkmamamiz gerektigi, kasintinin ve bu kisir dongunun bebege kortizonun yan etkilerinden daha fazla zarar verdigini soyledi bizim doktorumuz.. Kirmiziliklar gectigi anda da kesiceksiniz... Tekrar olunca buyumeden hemen geceden surun sabaha gectigini goruceksiniz... Kotrizonlu krem de maksimum gunde 2 kez. Ancak GUNESE cikarcaksaniz surulmeyecek, iz kalma ihtimali varmis. Gece surun mesela...

- bakteri olmus yani sari yarali kisimlar varsa onlara baska bir krem suruluyor.. Mesela biz baktroban surmustuk. Sarilari gecene kadar..

- ofasindan haliyi cikartin kalin perdeleri cikartin, nevresimlerini en gec 15 gunde bir degistirin...

- yunlu kiyafet giydirmeyin, yalnizca pamuklu giydirmeye calisin..

- bol kiyafetler giydirin,

- zamanla gecicek, ama tekrar baslayabilen bi hastalik kontrolu sizin elinizde, arttikca kremlerle azalticaksiniz...

- azalsa da banyo ve nemlendirici hep devam ettirilecek... Gerekirse banyo 2 gunde bire indirilebilir... Amam nemlendirici hep ginde 2 kez tum vucuda uygulanacak..

- bebeginiz ek gidaya yeni geciyorsa, alerjik olma ihtimali var, besinler de bu hastaligi tetikliyor... Yeni verecegoniz her gidayi ilk verdiginizde en fazla 1 tatli kasigi verin ve gozlemleyin... Birsey olmuyorsa ertesi gun normal ogun olarak verin.. Ama arada 1 gun gecsin... Alerjisi olan biseyi fazla vermis bulunursanizsolugu hastanede zor alirsiniz allah korusun...

- bu tedavi tam bu sekliyle uygulaninca sonuc aliniyor... Bir kismini yapmaniz yetmez!

Bu tedavi sekli bize ozel bir doktor tarafindan verildi, ama herkesin maddi durumu ozel doktora yetmeyecegi icin (biz mecbur kalmistik cunku forumlarda boyle ayrintili bir bilgi bulamamistim) ve sonuc aldigimiz icin buradan paylasmak istedim...

Bebislere acil sifalar,hepimize kolay gelsin ;))

Back