bebeğimde basma refleksi yok :(

saol canım kuzeninin ayını hatirlayabiliyormusun peki
Küçüktü o da bir yaşında yoktu diye hatırlıyorum. Hatta sonra ayaklarını bastığında da baya bir dönem parmak ucunda yürüdü. Balerin gibi. Bazı kişilerde bu soruna işaret eder denilse de bizim kız sorunu olmamasına rağmen öyle değişik yürüdü. Bir süre sonra bunu bırakıp normal tam bastı ayağını.. Endişelenmeyin lütfen doktorlar sorun yok dediyse yoktur inşallah :)

Balwrin gibi yurumeyen bebek var mi cok merak ediyorum,bu cok normal.bj durjm,endiselenecek bir sey yok.benim oglum hamur gibiydi.ellerinden, kollarindan tutunca belinden bükülür,dik durmazdi. Moon wall diyr kanguru kemerlerkne benzeyen bi aparat almıştım cok zor kullandim dik duramazdi.

Tekrar baska bir dr a daha goturdunuz mu ?

ne kalkması için emeklemiyor bile ....bunun harici hareketli ama yatarken ayaklarını kafasına kadar getirip oynuyor çabalıyor dönüyor falan ama emekleme bile yok
Yok kalkmasini sorma sebebim her cocuk emeklemek zorunda degil, ben hic emeklemeden yurumusun mesela.
Hani emeklemez ama belki bir yerlere dikiliyordur diye sordum.

ellerinize kuvvet uygulmasi lazim doktrunda bu sekile muayene etmesi lazimdi ettimi .basarken yığılıp kalmasi normal degil bence baska bi doktora gidin belki önemli bişey yoktur belki hareket calismanizi tavsiye eder ama bana normal gelmedi.uzanirken sizi tekmeliyormu

doktor gördüğü için endişelenecek bir şey yok derim. Yürüteç gibi araçların olumsuz etkilediğini okumuştum. Her bebeğin gelişimi farklıdır bence şimdilik onu zorlamayın ve ileriki dönemde endişeleriniz devam ederse tekrar görünün doktora.

evet tekmeliyor neler yapıyor hatta iki ayağını kafasına degdirecek kadar kaldiriyor oyun yapıyor iki ayağı ile beni guvluce tekmeliyir ama kaldırıp bastırmaya kalkınca hamur gibi birakiyor

nekadara kadar böyle devam etti peki ?

bezini degistirirken benimle zitalsiyor guclu bir şekilde kaldırıyor iki bacağını zor indiriyor hatta

evet tekmeliyor neler yapıyor hatta iki ayağını kafasına degdirecek kadar kaldiriyor oyun yapıyor iki ayağı ile beni guvluce tekmeliyir ama kaldırıp bastırmaya kalkınca hamur gibi birakiyor
sen yinede baska bi doktora götür için rahat etsin en azindan yere basmasi gerekiyor bu aylarda benim kizimda geç yürüdü erken doğmuştu zaten ama yurutecte uçuyordu 11 aylikken

Doktorunuza güvenin. Güvenmiyorsanız doktor değişin. Benim bebeğim 13 aylık daha yeni emeklemeye başladı. Dediğiniz gibi basmak istemiyor. Hemen oturmaya çalışıyor. Doktor tembellikten dedi:) 18 aya kadar normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…