bebeğimde basma refleksi yok :(

saol canım kuzeninin ayını hatirlayabiliyormusun peki
Küçüktü o da bir yaşında yoktu diye hatırlıyorum. Hatta sonra ayaklarını bastığında da baya bir dönem parmak ucunda yürüdü. Balerin gibi. Bazı kişilerde bu soruna işaret eder denilse de bizim kız sorunu olmamasına rağmen öyle değişik yürüdü. Bir süre sonra bunu bırakıp normal tam bastı ayağını.. Endişelenmeyin lütfen doktorlar sorun yok dediyse yoktur inşallah :)

Balwrin gibi yurumeyen bebek var mi cok merak ediyorum,bu cok normal.bj durjm,endiselenecek bir sey yok.benim oglum hamur gibiydi.ellerinden, kollarindan tutunca belinden bükülür,dik durmazdi. Moon wall diyr kanguru kemerlerkne benzeyen bi aparat almıştım cok zor kullandim dik duramazdi.

hayır sadece yüz üstü dönüyor biseyler yapmaya çalışıyor elleri ile oldukça fazla kendini kaldirmaya başladı anca bu yani oturuyor kendini arkaya atıyor falan biseylere uzanıyor ama yüz üstü dururken ilerideki biseyi surunerek alamıyor çünkü sanki bacaklarını kullanmayı bilmiyor
Tekrar baska bir dr a daha goturdunuz mu ?

ne kalkması için emeklemiyor bile ....bunun harici hareketli ama yatarken ayaklarını kafasına kadar getirip oynuyor çabalıyor dönüyor falan ama emekleme bile yok
Yok kalkmasini sorma sebebim her cocuk emeklemek zorunda degil, ben hic emeklemeden yurumusun mesela.
Hani emeklemez ama belki bir yerlere dikiliyordur diye sordum.

yüz üstü yatırıyorum ellerimi ayaklarına koyuyorum ittirsin diye hiç yapmıyor ..kolları ile uzanmaya çalışıyor sadec ..kendi başına oturanoliuor bunda sorun yok yerde yatarken yüz üstü dönebiliyor ....oturması da geç oldu 9 ayllikken anca desteksiz oturdu hatta 10 a yakın ..doktor sorun yok oturur yakında demişti öyle oldu...benim canımı sıkan ayaklarını kullanmayı bilmiyor gibi ...basmak refkelksi gelismemis gibi
ellerinize kuvvet uygulmasi lazim doktrunda bu sekile muayene etmesi lazimdi ettimi .basarken yığılıp kalmasi normal degil bence baska bi doktora gidin belki önemli bişey yoktur belki hareket calismanizi tavsiye eder ama bana normal gelmedi.uzanirken sizi tekmeliyormu

doktor gördüğü için endişelenecek bir şey yok derim. Yürüteç gibi araçların olumsuz etkilediğini okumuştum. Her bebeğin gelişimi farklıdır bence şimdilik onu zorlamayın ve ileriki dönemde endişeleriniz devam ederse tekrar görünün doktora.

ellerinize kuvvet uygulmasi lazim doktrunda bu sekile muayene etmesi lazimdi ettimi .basarken yığılıp kalmasi normal degil bence baska bi doktora gidin belki önemli bişey yoktur belki hareket calismanizi tavsiye eder ama bana normal gelmedi.uzanirken sizi tekmeliyormu
evet tekmeliyor neler yapıyor hatta iki ayağını kafasına degdirecek kadar kaldiriyor oyun yapıyor iki ayağı ile beni guvluce tekmeliyir ama kaldırıp bastırmaya kalkınca hamur gibi birakiyor

Balwrin gibi yurumeyen bebek var mi cok merak ediyorum,bu cok normal.bj durjm,endiselenecek bir sey yok.benim oglum hamur gibiydi.ellerinden, kollarindan tutunca belinden bükülür,dik durmazdi. Moon wall diyr kanguru kemerlerkne benzeyen bi aparat almıştım cok zor kullandim dik duramazdi.
nekadara kadar böyle devam etti peki ?

Hayir bir sorun yoktu, kilolubir bebekti. Sizinkinin kilosu nasıl? Oglum o kadar ilginc basıyordu ki doktorlar yurudugune inanamadi. Ben sizi anliyorum,endiseleniyor insan illa ki. Aklinizdakileri sorabilirsiniz,15 aylikken siralamaya basladi 17 18 aylikken emekledi. Gece gündüz yuzu koyun uyurdu gunduzleri yerde pikede yüzü koyun oynatir oyuncak koyardik nir kez olsun emeklemeyi birak surunmedi bile. Cocugunuz kiz mi erkek mi? Bezini degistirirken her iki ayağını kendisi kaldiriyor mu
bezini degistirirken benimle zitalsiyor guclu bir şekilde kaldırıyor iki bacağını zor indiriyor hatta

evet tekmeliyor neler yapıyor hatta iki ayağını kafasına degdirecek kadar kaldiriyor oyun yapıyor iki ayağı ile beni guvluce tekmeliyir ama kaldırıp bastırmaya kalkınca hamur gibi birakiyor
sen yinede baska bi doktora götür için rahat etsin en azindan yere basmasi gerekiyor bu aylarda benim kizimda geç yürüdü erken doğmuştu zaten ama yurutecte uçuyordu 11 aylikken

11 aylık ama kesinlikle basmıyor dik tutuyorum bassın diye ama basma refkelsi yok gibi ...çok fazla oynatıyor yatarken ayağa kaldirabiliyor bacaklariyla çok oynuyor ama sıkı bir şekilde basmak yok çok nadir arada biseler yapıyor ...emekleme de yok ...doktora sordum her çocuk farklıdır dedi ...yurutece beş dakikalık koyuyorum basma refleksi gelişsin diye bacakları kırık bir sekilde bekliyor çoğu zaman ...bir bilginiz varmı ?
Doktorunuza güvenin. Güvenmiyorsanız doktor değişin. Benim bebeğim 13 aylık daha yeni emeklemeye başladı. Dediğiniz gibi basmak istemiyor. Hemen oturmaya çalışıyor. Doktor tembellikten dedi:) 18 aya kadar normal

Back