bebeğimde basma refleksi yok :(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
11 aylık ama kesinlikle basmıyor dik tutuyorum bassın diye ama basma refkelsi yok gibi ...çok fazla oynatıyor yatarken ayağa kaldirabiliyor bacaklariyla çok oynuyor ama sıkı bir şekilde basmak yok çok nadir arada biseler yapıyor ...emekleme de yok ...doktora sordum her çocuk farklıdır dedi ...yurutece beş dakikalık koyuyorum basma refleksi gelişsin diye bacakları kırık bir sekilde bekliyor çoğu zaman ...bir bilginiz varmı ?

1 yaşında falanken kuzenim de anlattığınız gibiydi. Doktor güveni yok sağlam bir ayakkabı alırsanız rahat rahat basabilir demişti, 200-300 civarıydı o ayakkabılar doğru hatırlıyorsam. Yengem de boşver biraz geç bassın veremem o kadar demişti. Doktor sorun yok diyorsa yoktur ama içiniz rahat edecekse başka bir doktora götürün isterseniz.

Basma refleksi daha küçükken olur. 4 aydan sonra kaybolur zaten.
11 aylıkken refleks olarak değil, bilinçli olarak göstermesi gerekir
Yürütece koyduğunuzda ayağı yere tam denk geliyor mu? Parmak ucunda kalıyorsa ona alışmış da olabilir. Yürüteç çok da önerilen bir şey değil.
Bazı bebekler halıya basmaktan hoşlanmaz. Belki direkt zemine temas ettirebilirsiniz.

Kuzenim de öyleydi. Yürütür gibi tutardım o minik ayaklarını yukarı kaldırırdı asla basmazdı. Baya gülerdim hatta yaptırıp. Ailemizde bolca sağlıkçı var. Bir sorun görmediler o dönem küçüktüm tam hatırlamıyorum detayları ama şimdi koca kız oldu ayaklarının üzerine de basıyor. Hiçbir problemi yok. Sizin bebeğinize de doktor sorun yok dediyse yoktur inşallah, Allah bağışlasın sağlıklı mutlu bir ömrü olsun miniğin :)

yürüme arkadaşı diye birsey var ya. onu kullanmistim. zaten benimki de 14 aylıkken yürümüştü..
her cocuk farkli. dr birsey yok demis bikac aya pesinde kosacaksiniz :)))

Yürütücüler böyle durumlarda faydadan cok zarar verir, cünkü cocuklar onlarla dogru düzgün basmayi ögenmiyor. Daha henüz emeklemiyorsa önce ona odaklanin. Önüne ulasmaya deneyecegi oyuncaklar felan koyun.

saol canım kuzeninin ayını hatirlayabiliyormusun peki

bukuyor yueutecde hiç basayım demiyor

Yürütece uzun süreli koysaniz da zarari olmaz. Ben ilkini koymadim 2 yasinda yurudu ayni bahsettiginiz gibi asla dik durmuyordu cp den suphelendiler. 2 yasini bitirdiginde yürüdü. Ortancayi yurutece koydum 5 aylikken zaten emekliyordu. 3 numara da ayni sekilde yurutecte geziyor 11 aylik su an ve tutunmaya calisiyor. Ilk oğlum 16. Ayinda siralamaya asladi cok sonra emekledi..

Dr sorun yok demis sonuçta ama, bir yerlere tutunup kalkmaya falan calismiyormu hiç?
hayır sadece yüz üstü dönüyor biseyler yapmaya çalışıyor elleri ile oldukça fazla kendini kaldirmaya başladı anca bu yani oturuyor kendini arkaya atıyor falan biseylere uzanıyor ama yüz üstü dururken ilerideki biseyi surunerek alamıyor çünkü sanki bacaklarını kullanmayı bilmiyor

2 yaşında yürümesi çok geç değil mi ? bir sorun varmiydi

kendi başına oturabiliyormu?yere yatirip elinizle ayaklarini güç uygulayin ellerinizi ittirebiliyorsa basmasiyla ilgili degildir.kac ayliktan beri yere bırakıyorsunuz saga sola donebiliyormu
yüz üstü yatırıyorum ellerimi ayaklarına koyuyorum ittirsin diye hiç yapmıyor ..kolları ile uzanmaya çalışıyor sadec ..kendi başına oturanoliuor bunda sorun yok yerde yatarken yüz üstü dönebiliyor ....oturması da geç oldu 9 ayllikken anca desteksiz oturdu hatta 10 a yakın ..doktor sorun yok oturur yakında demişti öyle oldu...benim canımı sıkan ayaklarını kullanmayı bilmiyor gibi ...basmak refkelksi gelismemis gibi

2 yaşında yürümesi çok geç değil mi ? bir sorun varmiydi
Hayir bir sorun yoktu, kilolubir bebekti. Sizinkinin kilosu nasıl? Oglum o kadar ilginc basıyordu ki doktorlar yurudugune inanamadi. Ben sizi anliyorum,endiseleniyor insan illa ki. Aklinizdakileri sorabilirsiniz,15 aylikken siralamaya basladi 17 18 aylikken emekledi. Gece gündüz yuzu koyun uyurdu gunduzleri yerde pikede yüzü koyun oynatir oyuncak koyardik nir kez olsun emeklemeyi birak surunmedi bile. Cocugunuz kiz mi erkek mi? Bezini degistirirken her iki ayağını kendisi kaldiriyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…