• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimde atopik dermatit çıktı yardım edin...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeynzey

Guru
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
241
201
323
5,5 aylık bebeğime atopik dermatit tanısı kondu. Yavrum sürekli kaşınıyor geceleri zor uyuyor, bunu yaşayan anneler yardım edin siz neler yaptınız nasıl rahatlatınız ya da geçmesi için önerileriniz neler? Yardım edin lütfen

O kadar çok çektimki bu konuda.Çok şükür atlattım.Böyle yazan anneleri görünce hemen yazıyorum.Bir doktora götürdünmü ne seviyede şimdi

Doktor bol bol nemlendirin dedi bu durum ergenliğe kadar böyle devam edecek dedi. Zaman zaman azalıp artacak dedi. Kortizonlu krem ve kaşıntı için şurup verdi. Ben alternatif bişiler de arıyorum işte bi umut :(

eğer cildi kuruysa mustelayı öneririm. benim oğlumdada var. tamamen geçmiyor ama azaltılabiliyor. bir de alerjik olabilir. biz 6-7 aylıkken emzirdiğim için ben kendim süt ürünleri ve yumurtayı kestim. onunda çok faydası oldu.şu an oğlum 15 aylık ve tamamen geçmiş değil ama 5 aydır belki daha fazla zamndır krem kullanmıyoruz. tavsiye ederim.

Bende emzirdiğim için yumurta uı bırakmıştım ama sanırım süt ürünlerini de kesip öyle deneyecem. Nemlendirmek için sıvı vazelin kullanıyorum. Mustelayı kullanmadım ama o tarz değişik ürünler kullandım en kalıcı nemi vazelin sağlıyor. Bakalım düzenli kullanmaya yeni başladık. Inşallah kaşıntılarımız biran önce gider. Kaşıntı için önerebileceğiniz bir şey var mı?

Vazelin çok iyi cnm.Mustela yıkama şampuanlarıda var bu hastalığa özel.İStanbuldamısın bilmiyorum.Mutlaka bi araştırma hastanesine üniversite hastanesine gitmelisin.Benim oğlumum geçti 4 yaşına gelmedenki 2 aylıkken başlamıştı.Çok araştırdım bunu yaşayan annelerle arkadaş oldum neler yapabilirim diye.Geçecek buna inan önce .Ergenliğide bulmaz.Kaşıntı için kurutma sakın cildi.Birde ibrahim saraçoğlunun dut kurusu kürü var çok işe yaradı tavsiye ederim.Çok geçmiş olsun.

Vazelin çok iyi cnm.Mustela yıkama şampuanlarıda var bu hastalığa özel.İStanbuldamısın bilmiyorum.Mutlaka bi araştırma hastanesine üniversite hastanesine gitmelisin.Benim oğlumum geçti 4 yaşına gelmedenki 2 aylıkken başlamıştı.Çok araştırdım bunu yaşayan annelerle arkadaş oldum neler yapabilirim diye.Geçecek buna inan önce .Ergenliğide bulmaz.Kaşıntı için kurutma sakın cildi.Birde ibrahim saraçoğlunun dut kurusu kürü var çok işe yaradı tavsiye ederim.Çok geçmiş olsun.
Samsun'da tıp fak götürdüm. Şimdi oilatum yıkama jeli kullanıyorum bi de dut kurusu kürünü yeni uygulamaya başladım. Soracak şeylerim çok aslında....

5,5 aylık bebeğime atopik dermatit tanısı kondu. Yavrum sürekli kaşınıyor geceleri zor uyuyor, bunu yaşayan anneler yardım edin siz neler yaptınız nasıl rahatlatınız ya da geçmesi için önerileriniz neler? Yardım edin lütfen

aynı dertten bizde de var canım p yuzden dayanamayıp bende cvp vermek istedim.
oglumun kaşıntısı da 2 aylıkken başladı.sag yanagında kücük biyerde basladı sonra her iki yanakta gözlerine kadar kıpkırmızıydı zaten çok gazlı retlülü bi bebekti yanaklarını omuzlarımıza sürtuyo gazdan zannedioduk meger kasınıyomus oglusum...yaklasık 6-7 ay hiç geçmedi sonraları düzeliyo bakarsın hiçbisey kalmamıs bide ertesi gün tekrrar kızarmıs hemen geçti diye ümitlenme yani,,,
bu sebeple çok dktora gittik dedikleri aynı şey 4 yaşın akadar sürer dediler...ama tavsiyem 6 ay olunca alerji testi yaptır bizim yumurta beyazına çıktı bende hergün nerdeyse yumurta yerdim artık yemiyorum...alerjiler de kaşıntıyı azdırıyor...
eumovate krem vermisti doktr daha etkilitavsiye ederim ama çok sürme deriyi inceltebilir...çok kaşınınca sürersin...
şu an 11 aylık olcak hamdolsun ki azaldı insaallah geçecek
allah yardımcımız olsun

tırnaklarını hep kısa tut sampuanınnı degistirme giysilerini bebek deterjanıyla ve ek durulama yaparak yıka

belki tuhaf gelecek ama cilt doktorunun tavsiyesi ile sebamed pişik kremi bizim kesin çözümümüz oldu tavsiye ederim

bizde bundan dertliyis benim oğlum daha 3.5 aylık kollarında kafasında bacaklarında var yok sanırım bunun çaresii çok şeyler deniyorum malesef bi ilerleme kaydedemedim kaç farklı dra götürdüm yook yarası geçsin diye kortizonlu bi krem veriyor :( sonra tekrar ediyor...

Back