Çocuk Hastalıkları bebeğimde astrial septal defekt daptandı:(((nolur yardımmmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
aylık kontrole gıttıgımızde dr ufurum oldugunu farkettı ve bızı cocuk kardıyolojısıne gonderdi..ultrasonla bakıldıgında bebgımın astrıal septal defekt oldugunu onemlı olmadıgını ve 1yasında tekrar muayene olacagını soyledı..her ne kadar dr benı rahatlatmaya calısdıysa da benım kafam karısık benımle aynı durumda olan var mı kızlarr yardıma ıhtıyacım var

canım benim benim de 6 aylık bir kızım var.benim bebeğimdede üfürüm çıktı..masum olabileceğini söylediler..yetişkn kardiyoloğu gördü eko yaptı ekg çekildi bir şey çıkmadı ama üfürümü var dediler kalbini dinleyince.ama dediler muhakkak bi çocuk kardiyoloğu görsün dediler.biz yozgatta oturduğumuz için burda çocuk kardiyoloğu yok.ankara ya götürdük bi özel hastaneye.doktorumuz prf.dr du çok güzel muayane etti...o da söyledi üfürümü var die.ama dedi masum üfürüm..tedavi yada herhangi birşeyi yok dedi..gayet sağlıklı dedi herşeyi...uzun uzun inceledi..bizede söyledi 1 yıl sonra kontrole gelin die..çünkü bazen o üfürüm büyüyebiliyomuş (((((bişey yok yane bebeğinin sonuçta bebeklermizin morarması falan yok benim bebeğimde olmadı hiç anlamadım .ona çok üzülmüştüm nasıl farkedemedim die ama bizler fark edemezmişiz.ancak doktorlAR kalbini dinleynce..öptm acil şifalar ....sağlıcakla kal....

atrial septal defekt
halk arasında kalbin delik olması
asd'ler çoğu zaman farkedilmezler, kendi kendilerine kapanma oranı yüksektir.
zamanla kapanabilir
yapılacak şey düzenli olarak pediatrik kardiyolog takibine girmek.

cocuk dokotrumuz da bıze kucuk bırufurum oldugunu ve masum olabılecegını soyledı ama kardıyologa gıttımızde cok bılgı vermedı acaba ıkımızınkıde aynı sorun mu??cunku kardıyolog oneml bır sey olmadugunu soyledı ama masuf ufurum falan demedıbenım bebegımde de morarma falan yok cok sukur inşallah bebıslerımız saglıklarına kavusurlar

kardıyolog bızı 1sene sonra gormek ıstedı ama bız 2,3ay sonra gıtmeyı dusunuyoruz...kalbı delık kelımesı benı mahf edıyodoktor onemlı bır sey degıl desede....inşallah kapanır

kardıyolog bızı 1sene sonra gormek ıstedı ama bız 2,3ay sonra gıtmeyı dusunuyoruz...kalbı delık kelımesı benı mahf edıyodoktor onemlı bır sey degıl desede....inşallah kapanır

1 sene dediyse bi sene sonra gidin gerek yok 3 ayda bir götürmeye
siz sık götürünce değişmeyecek sonuç
birçok insanda vardır bu saptanmadan kapanır gider
sizinki de büyük ihtimalle kapanır kendiliğinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…