• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim

Esmerkadn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2022
39
20
3
34
Merhaba arkadaşlar
Doğum iznine ayrıldım. Çok şükür sağlıkla bebisimi kucağıma aldım. Darısı tüm bekleyenlerin başına sağlıkla🙏🏻2 hafta sonra doğum iznim bitiyor. Ücretsiz izin isteyeceğim. Bakalım verecekler mi? Orası da belli değil.
Benim derdim sonrası.
Ben bu ana kuzusunu nasıl bırakıp işe gidicem. İşten çıkıp çıkmamak arasi gidip geliyorum. Maddi olarak orta gelirliyiz. Ev kendimizin kira değil. Arabamız var, Ayağımızı yerden kesiyor iyi kötü.
Lütfen akıl verin bana ne yapayım?

Sanırım özel sektördesiniz, içinize sinmiyorsa çıkın.. Eğer geri dönmek isteyeceğinizde iş bulabileceğiniz bir sektördeyseniz..

Merhaba arkadaşlar
Doğum iznine ayrıldım. Çok şükür sağlıkla bebisimi kucağıma aldım. Darısı tüm bekleyenlerin başına sağlıkla🙏🏻2 hafta sonra doğum iznim bitiyor. Ücretsiz izin isteyeceğim. Bakalım verecekler mi? Orası da belli değil.
Benim derdim sonrası.
Ben bu ana kuzusunu nasıl bırakıp işe gidicem. İşten çıkıp çıkmamak arasi gidip geliyorum. Maddi olarak orta gelirliyiz. Ev kendimizin kira değil. Arabamız var, Ayağımızı yerden kesiyor iyi kötü.
Ben açıkçası her zaman şartları zorlayıp annenin çocuğuna kendisinin bakmasjndan yanayım. Ücretsiz izninizi kullanın sonrasını sonra düşünün derim.

Siz yokken kim bakacak?Surekli bakabilecek mi?Ben 10 aylikken yarim gun calismaya baslamis anne olrak,bu sene pes ettim.Cocuk 3 yasina geldikten sonra is birakan bi benim herhlde😄Bakacak yani en azindan krese gidemedigi gunlerde,bakacak biri olsa devam ederdm.Evet zor ama calismak anneye iyi geliyor.Kafan dagiliyor.Nefes aldigini hissediyorsun.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim sonrası.
O ana kuzusunu bir anda mı kucağınıza verdiler
Bunları hamile kalmadan düşünmeniz planlamanız gerekmiyor muydu?
Eviniz var, arabanız var, maddi sıkıntınız yok, acil işe dönmenizi gerektirecek bir durum yok, eeee, büyütün bebişinizi işte

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim sonrası.
Cok kisisel bir soru bu. Ben anneligi cok seviyorum. Meslekte her zaman calisilir(kariyer hedefi olmayinca) ama cocuklarimizin bu kiymetli zamanlari gecici. Ben cocuklarimi kendim buyutup sonra basit bir ise girmeyi hayal ediyorum.

Eğer özel sektörde iseniz ve iş bulabilecekseniz ilk bir yıl bence bakmak en güzeli . Ben sıkıntılı bir hamilelik ve iş yeri sebebiyle baştan işten çıkmak zorunda kaldım . Çok sıkılıyorum evde ama sanırım bir yasina kadar iş aramayacagim

Ben de bebek bekliyorum bir süre, 2,5-3 yaşına kadar kendim büyütmeyi planlıyorum. Ama sizin durum farklı. Ücretsiz izin alıp sonrasına ona göre karar verin bence

Hiç bu şekilde düşünecek lüksüm olmadı :) Evin geçimi genel anlamda benim omuzlarımda olduğu için oğlum 2,5 aylık, kızım 29 günlükken işe döndüm. Saatlerimi ayarlama şansım vardı sadece, sabah 8'de çıkıp akşam 4'te dönüyordum. İkisi de 6 aylık olana kadar haftada 3 gün işe gittim, 6 aydan sonra 5 güne döndüm.

Ofis koşullarım uygun olduğu için süt sağmakta problem yaşamadım, yeri geldi eve bırakıp ofise geri döndüm.

Bu avantajlarıma rağmen, tıbben hala "yenidoğan" olan bebeklerimden ayrılmak çok ama çok zor geldi. Çok ağladım. Özellikle oğlumdan ayrılmak çok yıpratmıştı beni. Kızımda sadece özlem vardı, çünkü ayrılma psikolojisine alışkındım ve oğluma bakan bakıcımıza kızımı emanet etmiştim. İçim ve kafam o anlamda rahattı.

Durum tam tersi olsaydı, eşim benim kazancıma sahip olsaydı bir süre kendim büyütmek isterdim çocuklarımı. Diğer taraftan çok yorucu olsa da, uykusuzluk tüketse de çalışan bir anne olmayı da sevdim ben.

Bilemedim, çalışmanın da çalışmamanın da kendine has avantajları dezavantajları var. Aile dinamikleri de çok önemli. Kendi dinamiklerinizi en iyi siz bilirsiniz, biz buradan ne desek boş bu konuda.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim sonrası.
Bende doğumdan sonra isi bıraktım. Bebeğimin bu zamanları bir daha geri gelmeyecek her seyi ile ben ilgileneyim istiyorum. Bizde orta gelirliyiz çok sükür. Eğer çalışmak zorunda kalırsam elbette çalışacağım ama şuan kendimizi idare ediyoruz o yüzden hic düşünmedim bile. Bebeğinizin ilk gülüsünü sizden önce baskasınon görmesini istiyorsanız, sadece 5-6 saat bebeğinizi görmeyi, bazen hic uyumadan ise gitmeyi kabuk ediyorsanız elbette gidin. Dünyanın en iyi bakıcısı bile bebeğe sizin kadar şevkatle bakamaz. Yine söylüyorum çalışmak zorunda olmak baska calısmk istemek baska🙂 sevgiler

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim sonrası.
6 ay ucretsiz izin sizin yasal olarak hakkiniz, vermek zorundalar

Siz yokken kim bakacak?Surekli bakabilecek mi?Ben 10 aylikken yarim gun calismaya baslamis anne olrak,bu sene pes ettim.Cocuk 3 yasina geldikten sonra is birakan bi benim herhlde😄Bakacak yani en azindan krese gidemedigi gunlerde,bakacak biri olsa devam ederdm.Evet zor ama calismak anneye iyi geliyor.Kafan dagiliyor.Nefes aldigini hissediyorsun.
Kv ile binada oturuyoruz
Çalışan bir anne olarak, haklarımı nedir nelerdir hiç bilmiyorum. iyiki buraya konu acmisim iyiki . Ücretsiz izin yaptığım için beni işten çıkartmalar dimi

İlk bebegimi 8 aylıkken bıraktım tanıdık bir teyzeye birde benim iş yerim uzaktı yarı zamanliyi da istemiyorlardi şartlar da iyiydi
Simdi 2.bebegim aynı teyze bakacak ama kara kara bende düşünüyorum 2 çocuklu nasil yapacağım uzak isyeri gitsem mi gitmesem mi 6.ay ücretsiz izini bende kullanacağım ya da 4 Ay ücretsiz kalanı yarı zamanlı keşke yakın olsaydım arkadaşım yakindi annesi bakıyordu öğleye kadar çalışıp evine gidiyordu benim öyle bir şansım.yok hergun gidis geliş 200 km muhtemelen haftada 2 gün fln gidip gelirim 9 aya.kadar evde olurum
Allah yardımcımız olsun zor karar

Kv ile binada oturuyoruz

Çalışan bir anne olarak, haklarımı nedir nelerdir hiç bilmiyorum. iyiki buraya konu acmisim iyiki . Ücretsiz izin yaptığım için beni işten çıkartmalar dimi

Çıkartamazlar yasal suç olur
Bakacak birisi varsa yarı zamanlı hakkını kullan yakınsa muhteşem olur

Kv ile binada oturuyoruz

cikartamazlar. cikartirlarsa dava acip kazanirsiniz, o durumda ise geri almak zorunda oluyorlar. benim bebegim de 2.5 aylik. bizim isyeri bir dilekce istiyor ucretsiz izin icin 1 ay onceden. siz de konusun is yeriyle bi an once. haklarinizi da arastirin mutlaka :)

Back