• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim

Minnakeller

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
642
1.818
113
34
Öncelikle konuyu bebek bölümüne açtım sabah ancak hiç cevap alamadığım için buraya açıyorum. Yöneticilerden birazcık burada kalmasını rica ediyorum çünkü benim için çok önemli. Çevremde de danışabileceğim çok kişi yok bu konuda.

Merhaba arkadaşlar. 5ay 2 haftalık kızım var. Kızıma sadece anne sütü veriyorum (tam 6 ay olana kadar böyle düşünüyordum) ama son zamanlarda sanki doymuyor gibi. sürekli meme istiyor. memeden sonra hava sıcak diye biberondan su veriyorum müdehale etmesem hepsini içecek. belki de artık sütüm yetmiyor.normalde gece sadece 1 kez uyanırdı emmek için şimdi 3 kez uyanıyor. ha bu arada alttaki 2 dişi de çıktı. diş çıkmasına rağmen hala diş sorunu mu onu da bilemiyorum aslında.
ilk bebeğim olduğu için beslenme konusunda korkuyorum yanlış bir şey yaparım diye. Acaba ufaktan yoğurt versem mi? bir öneriniz var mı?nasıl ne ile başlanıyor ek gıdaya? tecrübeli anneler bana bir yol gösterin lütfen. boşuna aç bırakmak istemiyorum kızımı.

Birde 'bu çocuk aç' diye instagramdan satılan bebek beslenmesi ile alakalı bir kitap var. alan varsa bu kitabı tavsiye eder misiniz? Bununla ilgili de konu açmıştım maalesef cevap alamadım. Kitabın fotoğraflarıda var. linki yazıyorum aşağıya.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bu-cocuk-ac-kitabi.1079957/

Biz oglumda 5. Ayda ek gidaya baslamistik. Sizin kizinizda gibi disleri de cikmisti. Bence yavas yavas baslayin pürelere. Isterseniz bebeginizi bir doktora götürün ve danisin. Saglik sorunu yoksa baslayabilirsiniz. Kitap la ilgili bir bilhim yok ama instagramda bebek gida sayfalar da var.

Kilo alimı nasıl?
Ben kızım 5 aylıkken başlamıştım ek gıdaya,doktorumun önerisiyle zira sütüm öyle aşıri fazla değildi,mama verme ufak ufak tattırarak başla demişti ek gıdaya.
İlk yoğurt mayalayıp vermiştim formul mamadan,sonra sebze suyu,sonra meyve püresi derken ayına uygun gıdalara teker teker deneterek başladık. Zaten tadımlık başlanıyor öyle doyana kadar yedirilmiyor ilk etapta. Miktar sonradan artıyor. Önemli olan anne sütü,ek gıda sadece alişması için veriliyor başlarda.
Doktorunuz ile konusun derim. Kilo alımına göre sizi yönlendirir diye düşünüyorum.
Her ay kontrolde şunu da verebilirsin,buna da başlayalım diye bilgilendiriyordu doktorumuz ayına göre yemesi gerekenleri.

Benim oğlum ancak 3 ay kadar emdi sonra mamaya ağırlık verdim mecbur
5 buçuk aylıkken yani senin gibiyken yoğurda başladım ama kendi mayaladığım yoğurt tabi... çok az ama ilk etapta 3 gün boyunca 1-2 tatlı kaşığı kadar... ilk başta 1 tatlı kaşığı ver bakalım alerjisi olmazsa daha sonra devam edersin doktorunada danış istersen.. ek gıdaya 3 gün kuralıyla başlanıyor zaten ama emzirmeye devam et tabi keşke bende emzirebilseydim nasip işte...
Oğlum şuan 10 aylık... sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin:)

Ben aynı sorunu kızım üç aylık yaşıyorum formül mamaları ya kusuyor ya içmiyor sütüm desen yetmiyor elleri hep ağzında ne yapacağımı şaşırdım :(

Bende kizim 5 aylikken basladim ek gidaya. Kilo alimi nasil ? Benim kizim az kilo aldigi icin doktor benim sutumu sagdirip bakmisti 4 aylikti o zaman. Şimdilik yeter demisti 5 ayda da ek gidaya baslatti yavas yavas. Hem emzirdim hem pure verdim. Bi sıkıntı da yasamadim. Doktorunla gorusup durumu anlatip ek gidaya baslayabilirsin bence :)

Şu sütüm yetmiyor lafları beni öldürüyor doğanın bir dengesi var sütün bby yetiyor ya çok fazla emzirirmiyorsun sık aralıklarla ya sen çok fazla sıvı tüketmıyorsun ya yediğine içtiğine dikkat etmiyorsun ancak sütün bu şekilde az ya da olmayabilir
Ek gıda ile ilgili ise benim de kızım pazartesi günü beşinci ayini bitirdi hatta az önce doktordan geldik boyu 67santim kilosu 7100gr Doğduğunda 3250 gr dolmuştu ve beşinci ayın sonunda kilosunun iki katına çıkması gerekiyordu ve çıktı senin çocuğun kilosu da bu şekilde ise yani iki katına çıkmış ise artık ek gıdaya geçme vaktin gelmiş bana bugün elma şeftali armut cam rende ile sabah kahvaltısı şeklinde ayrı ayrı deneyerek 1.02 gün sonra sebze çorbası patates havuç Kabak gibi süzgeçle ezerek piştikten sonra zeytinyağ koyarak başlattı hatta alerji ile ilgili ishali var mı karnım çok şişiyor mu yedikten sonra ağzını kenarları kızarıyor mu diye dikkat et dedi bir hafta sonra günde üç öne çıkartıp ara öğün nerede anne sütü olarak devam edebileceğimi söyledi umarım yardımcı olmuşumdur

Var olan süt nasıl yetmez? Gelmiş bir kere, aradan 5 ay geçmiş. Eğer su tüketiminizi azalttıysanız, emzirme sıklığını düşürdüyseniz yetmiyor olabilir tamam. Ama durup dururken çocuk aç kalmaz.

Hafif hafif ek gıdalara başlayabilirsiniz. Mama vermeyin. Kızım 1 yaşında bilr memeyr yapışıktı. Az olduğundan değil, dönem dönem buna bağımlı olduğundan. Duygusal bir açlık gibi.

Meme emmek istemesi aç olduğu anlamına gelmez ki. Bebeğiniz su ihtiyacini da sizden karşılıyor ve hava çok sıcak çocuk susuyor olabilir. Bence doktorunuza danışmadan ek gıdaya başlamayın.

Sütünü artırmakle ilgili birkaç öneri sunacağım ben de çok işe yaradı tavsiye ederim kurutulmuş rezene isırgan papatya gün içinde rezeneden Sabah akşam iki bardak kılık olarak diğerlerinden birer bardak kılık olarak iç ayrıca günde 3.04 tane ceviz yulaflı kompleks sütle ara Öğün
Ezogelin çorbası bulgur pilavı Süt inanılmaz arttırıyor sütü azaltan şeylerse nane limon sirke ve piskoloji kafan rahattıcaksın hiçbir şeyi takmayacaksın sütüm yetmiyor cümlesi çıkmayacak ağzından Aklında böyle bir şey varsa 2 saatte 1 yer mutlaka emzir Memeyi tam boşaltamıyorsa mutlaka sağ

Benim oğlum ancak 3 ay kadar emdi sonra mamaya ağırlık verdim mecbur
5 buçuk aylıkken yani senin gibiyken yoğurda başladım ama kendi mayaladığım yoğurt tabi... çok az ama ilk etapta 3 gün boyunca 1-2 tatlı kaşığı kadar... ilk başta 1 tatlı kaşığı ver bakalım alerjisi olmazsa daha sonra devam edersin doktorunada danış istersen.. ek gıdaya 3 gün kuralıyla başlanıyor zaten ama emzirmeye devam et tabi keşke bende emzirebilseydim nasip işte...
Oğlum şuan 10 aylık... sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin:)

teşekkür ederim :) doktor için 2 haftası var randevusu ozaman. erken gitmek istemedim açıkcası ölçümler için.
günde 1 tatlı kaşığı verdiniz değil mi? normalde sürekli meme istemezdi. o korkuttu beni biraz...ben ek gıda delinci çorbaya falan başlanıyor sandım :D cahillik işte

Kilo alimı nasıl?
Ben kızım 5 aylıkken başlamıştım ek gıdaya,doktorumun önerisiyle zira sütüm öyle aşıri fazla değildi,mama verme ufak ufak tattırarak başla demişti ek gıdaya.
İlk yoğurt mayalayıp vermiştim formul mamadan,sonra sebze suyu,sonra meyve püresi derken ayına uygun gıdalara teker teker deneterek başladık. Zaten tadımlık başlanıyor öyle doyana kadar yedirilmiyor ilk etapta. Miktar sonradan artıyor. Önemli olan anne sütü,ek gıda sadece alişması için veriliyor başlarda.
Doktorunuz ile konusun derim. Kilo alımına göre sizi yönlendirir diye düşünüyorum.
Her ay kontrolde şunu da verebilirsin,buna da başlayalım diye bilgilendiriyordu doktorumuz ayına göre yemesi gerekenleri.
5. ayda gittiğimizde bir sıkıntı yoktu. önceki aya göre 350gr almış demişti doktor. ben de yoğurt mayalayım bi kaşık vereceğim bakalım.

Ben aynı sorunu kızım üç aylık yaşıyorum formül mamaları ya kusuyor ya içmiyor sütüm desen yetmiyor elleri hep ağzında ne yapacağımı şaşırdım :KK43:
kıyamam tatlışa :(
yurt dışından geleniniz varsa enfamil mama aldırsanıza. burda pahalı biraz. sevebilir belki onu.

Bende kizim 5 aylikken basladim ek gidaya. Kilo alimi nasil ? Benim kizim az kilo aldigi icin doktor benim sutumu sagdirip bakmisti 4 aylikti o zaman. Şimdilik yeter demisti 5 ayda da ek gidaya baslatti yavas yavas. Hem emzirdim hem pure verdim. Bi sıkıntı da yasamadim. Doktorunla gorusup durumu anlatip ek gidaya baslayabilirsin bence :)

5 aylıkken kilosu iyi demişti doktor. benimde sağdığımda çok süt çıkmıyor. sebze püresi mi verdiniz. blendırdan falan çekip.

Var olan süt nasıl yetmez? Gelmiş bir kere, aradan 5 ay geçmiş. Eğer su tüketiminizi azalttıysanız, emzirme sıklığını düşürdüyseniz yetmiyor olabilir tamam. Ama durup dururken çocuk aç kalmaz.

Hafif hafif ek gıdalara başlayabilirsiniz. Mama vermeyin. Kızım 1 yaşında bilr memeyr yapışıktı. Az olduğundan değil, dönem dönem buna bağımlı olduğundan. Duygusal bir açlık gibi.
Anladım. doğru söylüyorsunuz su içmeyi bazen unutabiliyorum. kuruntum da olmuş olabilir. mama vermem zaten. yoğurt vereceğim biraz.

Benim bebeğim de haftaya 5 aylık olacak
Doyduğuna eminim ama sürekli emmek istiyor gece kırk kere kalkıyor kilo alımı normalin üstünde
Göğsümü sıkıyorum süt var aç olamaz yani
Ama artık ek gıdaya geçecekleri için sinyal veriyorlar başka şeyler yemek istiyorlar ek gıda heycanını anlıyorum ama kilosu normalse başlama ek gıdaya

Doktora danışmadan ek gıdaya başlamayın. Su içerek sütünüzu artırabilirsiniz.ömrü boyunca yemek yiyecek zaten aceleye gerek yok

5 aylıkken kilosu iyi demişti doktor. benimde sağdığımda çok süt çıkmıyor. sebze püresi mi verdiniz. blendırdan falan çekip.
Evet doktorum ilk basta blendirdan gecir oyle ver demisti. Ama kizim bi sure sonra onu tukurmeye basladi. Bende buharda hasladiktan sonra catalla ezip suzgecten geçirdikten sonra verdim. Kivami koyultunca sapur supur yemeye basladi. Eger sutunuz doyurmuyorsa mecbur kaliniyo iste :( ben ilk baslarda mama takviyesi bile yaptim mecburen. Once emzirdim sonra mama verdim. Geceleri daha iyi uyumaya basladi yoksa 5 kere kalkardi 15-20 dk emer uyurdu. Mamadan sonra bi kere kalkmaya basladi onu da anladim ki aliskanliktan cunku iki kere cekip daha sut bile gelmeden uykuya daliyor :) Simdi ek gidayla beraber mamayi azalttim kendimde emziriyorum bi duzen oturttuk iyi kotu :)

Back