Bebek Beslenmesi Bebeğim yeşil renkte kaka yaptı..Sebebi ne olabilir ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
arkadşalr ya dün bebeğim sapsarı kaka yaprken bugün de tam tersi yeşil kaka yaptı neden acaba yedıklerımden dolayı mıdır

ben de yeşil kakayı üşüttüklerinde yaparlar diye biliyorum. hatta annem ben üşütürsem de kakasının yeşile dönebileceğini söyledi. benim kızımda da yeşil oluyo arasıra ama birkez sonra gün içinde düzelmeye başlıyo. tabi şimdiye kadar hiç yemyeşil olmadı da yeşile dönük oldu. ama kahverengiyi bilmiyorum hiç. farklı şeyler yemesiyle ilgili de olabilir. mesela mama alan bebekle anne sütü alan bebeğin kaka rengi farklı oluyo.

büyüklere bakarsanız çocuk ağlasa üşütmekten gülse üşütmekten
ama yeşil kakanın sebebi sık aralıkla beslenme
beslenme aralığını biraz uzatırsanız kaka gene sarıya dönüyor

bir de arkadaşlar yediğimiz bazı gıdalar bebeğe alerji yapabilirmiş. bir gün benim de bebeğim yeşil kaka yapmıştı. çok araştırım sordum, bu yazdıklarınızın hepsi neden olabilirmiş. bir de bazı gıdaları(süt, çikolata, fındık) anne aşırı tüketince de olurmuş. bende birkaç gündür aşırı derecede çikolata ve fındık yemiştim. hemen kestim. bir daha da olmadı...(birde orta kulak iltihabı ve dizanterinin de belirtileri yeşil kakaymış ama onlar biraz daha farklı işte kanlı ve uzun süreli olurmuş)

sütün çok fazla olabilir, bebek arkadaki yağlı sütü ememeden doyar. önsüt de yağ açısından fakir olduğundan bağırsaklardan daha hızlı geçer, tam sindirilemez. bu da yeşil kakaya ve gaza neden olur. eğer sorun buysa emzirmeden önce biraz sütünü sağabilirsin, bir kaç emzirmeden sonra kakası zaten normale döner. eğer dediğin gibi kakasında kan gördüysen ve günlük yaptığı kaka sayısı artmışsa bağırsak enfeksiyonu yada dizanteri olabilir. kusması da varsa vakit kaybetmeden doktora götürmelisin.
bunun yanında kakasında sümüksü bir yapı gözlemlediysen birşey alerji de yapmış olabilir. bunun için önce inek sütünden başlayarak protein diyetine girmen gerekebilir.
yine doktora görünmekte fayda var bence.
bebeğine çok geçmiş olsun cnm

burda ben de bişey sormak istiyorum pincan: şu önce yağsızı emiyosa demişin ya, o memede kalan yağlı kısım da sonuçta bidahaki sefere gelmez mi bebeğe, yani onu bi şekilde almaz mı diye düşündüm??? bende sanırım öyle bi durum var onun için soruyorum. sütüm başta bol sulu evet, ama daha sonra bebek emdikçe ya da emmezse sağıyorum ve orda görüyorum ki daha yağlı ve koyu kıvamlı. o kısmını bebek bi dahaki emmesinde almaz mı göğüste kalsa da ?:26::26::26:

sonuna kadar emerse evet. ama sonuçta bir dahaki emzirmene kadar göğüste duru süt tekrar toplanıyor. bebek yine önsütle doyup sonunu getiremeyebilir.

aynı sorunlar benim bebeğimde de olmuşty geçenlerde.doktorumuza götürdüğümüzde dizanteriden şüphelendi ama uzun sürmediği için önemsiz olduğunu söyledi.sümüksü yeşil kaka ve hafif kan vardı.kaka sayısı normalden fazla değilse ve ateş yoksa önemli olmadığını söyledi doktorumuz.

bence pek korkmayın 1 yada 2 defa yeşil kaka yapması önel,mli değilbebeklerde normal doktora gidersenizde aynı şeyi söylüyecektir bide çok kyu yaptığı içnde yeşil gibi görünüyor

Ben demir damlasına başladım yeşil kaka yaptı... bence ondan diye düşünüyorum... hamile iken bende demir kullandığımda dikkatimi çekmişti...

bebim bebeğimde uzun süre yeşil kaka yaptı hatta köpüklüydüde
yeşil kakanın bir sürü sebebi olabiliyor
dizanteri
önsütarkasüt dengesizliği arkadaş bundan uzun uzun bahsetmiş
üşütme
annenin yedikleri
bağırsak florasındaki bozukluğun çaresini ben biogaia diye bir damlada buldum iki günde düzeltmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…