Çocuk Hastalıkları Bebeğim Yataktan Düştü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
slm,

dun sabah bebeğimi beşiğinden yatagima almiştim,uyuyordu bende uzun yoldan geldigimiz için çok yorgun ve uykusuzdum normalde en ufak bir sesine bile uyanan ben...
yatagin ayak ucuna kadar nasil gittiyse gitmiş ve küt diye bir ses ile kalktim ayak ucunda yerde sırt üstü düşmüştü tabi kafasının arka kısmının üstüne...:(...
o an aklimi kaybediyorum sandim...60 cm bir yükseklik düştügü yer...herhangi bir kusma yada uyku hali halsizlik olmadi gözlerde kayma falanda olmadı ama korkuyorum cocuk doktoruna gittik normal görünüyor dedi ama net bişeyi ben söyleyemem beyin cerrahina yönlendiriyoruz düşmelerde dedi...ama izndeymiş nereye götürsem diye düşünüyorum şimdi

herhangi bir şilkik morarmada yok ama Allah koruun iç kanama falan olur diye korkuyorum...kendimi çok kötü-suçlu hissediyorum ama yatak değil beşigi bile tehlikeli geliyor artik bana..cunku ellerinin uzerine kalkabiliyor artik ve ileri geri gitmey calişiyor yer değiştirebiliyor artik...beşigin kenarlarindan tutmaya calişiyor nasil onlem alacagim bilmiyorum...yere bir sürü binder koydum dun gece ve hiç uyumadim düşer diye...:(

çok geçmiş olsun. yere kalın bi battaniye yorgan 2 3 kat yapıpta serseniz uykusuzluk çok zor sinirler harab olur iyice. yani yapmışsınızdır belki ama benim aklıma ilk o geldi. bide benim oğlumda sandalyeye tırmanmaya çalışırken düşmüştü. o zamanlar bıngıldağı açıktı daha rötgendeki dr oradan ultrasonla baktı beyinde bişey olmadığını söyledi. sizin dr.unuzda öyle yönlendirseydi keşke beyin cerr. nin yaptıracağı şeyde o sonuçta..

canım çok geçmiş olsun. benimde en çok korktuğum şeylerden birisi düşme olayı. ama sen götürmüşsün doktora gerekeni yapmıştır merak etme. ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. geçen gün bende banyo yaptırırken kızımın kafasını yatağın kenarına çarptım. o ağlamadı ama ben oturup ağladım. eşimde kızdı böyle kazalar olacak düşe kalka büyüyecek diye. tabi biz önlemimizi alalım da. beşikten korkuyorum demişsin. ben park yatak kullanıyorum. şu an üst kısmında yatıyor. biraz daha büyüyünce alta indircem. beşiğinin korumaları alçakta kalıyosa park yatak tavsiye edebilirim.

geçmiş olsun,yoktur bişeyciği merak etme.
biz de kanepeden düşürdük,çok ağladı ama sonra problem çıkarmadı.birz zaman geçtikten sonra tepe noktasında şişlik fark ettim,doktora götürdük,beyin ultrasonu çektiler bişey çıkmadı çok şükür.yalnız çeken kişi ultrason sadece beynin içini gösterir,kemikle ilgili bir sorun varsa görünmez dedi.her ne kadar sonra muhtemelen zamanla dağılır sert kemik dokusuna benziyor dedi ama hala içimde bir şüphe...

çok geçmiş olsun arkadaşım bu bebişleri allah koruyor artık buna inanıyorum bizim başımızada 3 gün önce 2 metre uzakta duvarda asılı duran tv düş çocuğun beşiğine nasıl oraya geldiyse o sesle bi uyandım çocuğun üstüne gelen tvyi bi attım çocuk feryat figan aklımı kaçırıyodum neredeyse allahıma şükürler olsunki sadece biraz değmiş filler çekildi temiz çıktı doktorlar bile senin başına gelse sen yaşamazdın ama bebekleri allah koruyor dedi....

teşekkürler arkadaşlar...ayrica benzer şeyleri yaşayan arkadaşlarda geçmiş olsun...düştügünden buyana o kadar panik haldeyimki 1 dk. yanlız birakamiyorum ama ben pert olmuş durumdayım yorgunluktan...bugün 1 hafta oldu düşeli riskli dönem geçmiştir değil mi arkadaşlar,beyin cerrahina götürmeme gerek varmi...usg veya röntgen çektirmelimiyim içim içimi yiyo...doktoru kafasına gözlerine bakti bişeyi yok gibi sağlıklı gayet dedi ama işte ana yüregi...

yere yatak yaptim oradan bile kafasının üstüne dogru haliya düşmesinden korkuyorum cunku el ve ayaklarinin üstünde durup ileri geri yapip kendni birden atiyoo yaaa..nasil hareketlendi anlatamamm

yaz günü yere battaniye ser orada yatır
kusma v.s. olmadıysa sorun yoktur
geçmiş olsun

Geçmiş olsun arkadaşım.. Mailini yeni okudum, zaten sorun kalmamıştır ama cevap yazmadan edemedim.. Emin ol ilerleyen günlerde gene benzer düşmeler olacak çünkü.. Biz ne kadar kollarsak kollayalım bebişler düşe kalka büyüyecekler. Benim oğlum 1,5 yaşına geldi ama bide bana sor.. yaklaşık 7 aylıktan sonra anlındaki morluklar hiç geçmedi.. Ne kadar dikkat etsem o kadar çok düştü.. Bikere bakıcısı yataktan düşürdü , bikere ben oynarken kendini atıverdi bikere senin gibi uyuya kalmışım yatakta düşme sesine uyandım.. Neler neler..

İlkinde 3 aylıktı babasının kucağında otururken birden kafasını öne doğru savurdu ve masaya çarptı.. Feryat figan ağladı yavrum.. Bizde o panikle kendimizi Çocuk Acilde bulduk.. Röntgen vs derken gece 3 .00 de evdeydik.. Bişey çıkmadı.. Sonrakilerde anladım ki; eğer çocukta 1,5 SAATE KADAR SERSEMLİK, KUSMA, UYKU HALİ, YÜRÜME KONUŞMA BOZUKLUĞU, GÖRME DUYMA BOZUKLUĞU YANİ ANORMAL Bİ TEPKİ YOKSA BİSORUN OLMUYOR..

YANİ HER KAZANIN ARDINDAN 2 SAAT SIKI TAKİP ÇOK ÖNEMLİ.. AMAN BUNA DİKKAT.. BİR KAÇGÜNDE TEDBİREN TAKİP EDİN...

Arkadaşlar doğru söylüyor.. Allah bebekleri sanki özel yaratmış, onlar bu düşmelerden bizim kadar etkilenmiyor ve fizyolojileri de ona göre korkmayın..

Büyüdükçe bu düşmeler artacak sadece dikkatli olun ama engel olmak inanın mümkün değil.. Gözünüzün önünde tutsanızda engelleyemiyorsunuz.. Allah beter kazalar vermesin, dua edin.. Güle güle büyütün bebeğinizi ..

Geçmiş olsun canım annelik çok zor benim kızımında 3aylıkken kolu çıkdı ben çıkardım babannesi anladı çok zordu bebeğim ağladı ben ağladım anne olmak hem çok güzel hemde çok zor

senin hiçbir suçun yok, 24 saat başında bekleyemezsin. öncelikle bu düşünceyi çıkar kafandan.

ve, hangi doktora gitsem diye vaktini boşa geçirme. bir an önce bir doktora götür, belli olmaz bu sağlık işleri. belki iç kanama vesaire yoktur ama başka hastalıkları tetikleyen bir şeyler olur falan, beyin bu.

Son olarak da, bebeklerin vücudu kemiklenmeden önce kıkırdaktır. bu yüzden genelde düşerler ve bir şey olmaz. Allah'ın bir lutfu bu bebeklere :) O yüzden çok da korkma ama yine de bir an önce doktora götür

geçmiş olsun canım

Son düzenleme:
Merhaba bende bugun aynisini yasadim. 2011 de yazmissiniz bebeginiz nasil? Allah onlari bize bagislasin saglikla kalsinlar insallah

Benim oğlumda 18 aylık bazadan düştü lamirente cok kötüyüm sizin oğlumuz nasıl ne yaptınız şimdi nasıl

Back