Bebeğim yarık damak mis :(((

Bence yarık dudaktan daha önemlisi bi genetik anomalisinin olup olmaması.İnşallah yoktur.Detaylı ultrason yaptırmadınız mı.

Görümcemin bebeğinde hem dudak hem damak yarığı var 3.5 aylık bebeğimiz pazartesi günü dudaktan ameliyat olacak beslenmesi biraz zor oluyor sadece. Canınızı sıkmayın her şey kolay artık hiçbir sıkıntı yaşamadan bebeğiniz de sağlına kavuşur inşallah

Ben gelişme geriliğinden kaynaklı olduğunu sanmıyorum öyle olsa daha erken haftalarda çıkardı beyin gelişimi kafa çapından filan belli ederdi yani
Tek dudak olsun öyle güzel estetik yapıyolar ki belli bile olmuyo
Buna canınızı sıkıp da bebişi de daraltmayın içerde kıyamam

Bir öğrencim ileri derecede yarık damak vakası ile doğmuş. Tabi benim öğrencim olduğunda bir şey anlaşılmıyordu. Minik bir dikiş izi vardı belli belirsiz. Üç kez ameliyat olmuş yavrum. Çok bilgim yok bu hususta sadece sizi rahatlatacak ise, anaokulu yaşında olan öğrencimde hiçbir şey anlaşılmıyordu. Annesi anlatmasa o minik dikiş izi dikkat çekecek seviyede bile değildi.

Üzgün olmanızı anlıyorum çok geçmiş olsun ama çaresi var endişe etmeyin. Kolay doğumlar dilerim.

Gelişme Geriliği yok suanà kadar uzun dedi bile dr lar. İnşallah yanlış tanıdir yada hemen düzelébilen birsey dir . Dua edin bizim için

Gelişme Geriliği yok suanà kadar uzun dedi bile dr lar. İnşallah yanlış tanıdir yada hemen düzelébilen birsey dir . Dua edin bizim için
Zaten tek doktora bağlı kalmanız doğru olmaz ben olsam haberi aldığım gün hemen başka doktora giderdim cihazlar yanıltabiliyo inşallah yanlış tanıdır tabi ki ederiz

Çok geçmiş olsun ama şükür ki ameliyat ile hallolacak bit mesele bir de anlattığınıza göre derecesi ileri değil, çok endişe etmişsiniz kesin derecesi hafif dense bile insanın yüreği hoplar ama yine de tedavisi var

Allah razı olsun. Sizde yarık dudak mi vardı damak mı birde çok deforme duruyor mu izı kaldı mı çok. İnşallah rabbim sizé de başka sıkıntı vermez rabbim tsk ederim yazdığınız için.
Sadece yarık damak ama baya ciddiymis küçük dil bile ortadan ikiye ayrık durumdaymıs, damakta sadece kıkırdak gibi şerit halinde dikiş yeri var hiç rahatsız etmiyor hatta bı yaşa kadar herkesin damağı benimki gibi sanardim. Yarık dudak olsaydı da ciddi bir iz kalmazdı birçok foto gördüm zamanla duzelen. Tabi herşey normale donene kadar besleme konusunda sorunlar yaşarsınız. Lütfen canınızı sikmayin herşeyin bı çaresi vardır :)

Canim nerdesin bilmiyorum ama haceteppede figen hoca var bu işin uzmanı, nette gruplar var. Illako zor zamanlar geçireceksiniz ama 1 yaşında hepsi bitmis olacak allah şifa versin

Benim bir arkadaşımın oğlu da o şekilde doğdu. 1 yaşına kadar biberon ile beslendi. Hatta beslenme zamanı ağzına taktıkları bi ağızlık vardı, o sayede biberonu rahat alabildi. 1 yaşını doldurunca ameliyatla düzelttiler. Şimdi 4 yaşında ve gayet sağlıklı maşallah. Konuşmasında da herhangi bir sorun yok.

Çok geçmiş olsun.

34. Haftam da bugün bunu öğrendim. Dr odasından nasıl ağlayarak çıktım yıkıldım kızlar birsey söyleyin yaşayan var mı bu durumu

Ultrasonda görünmüş olmasına şaşırdım yarık dudak görünüyor ama yarık damak pek görünmüyor ultrasonda, çoğu anne benim gibi Doğumdan sonra öğreniyor

Oğlum yarık damaklı doğdu emzirme çalışmalarında hep burnundan geldiği için bir terslik olduğunu anladık

Öncelikle dudakta var mı onu biliyor musunuz?

Oğlum sadece yumuşak damak yarıklı idi ağız içine yapay damaklık yapıyorlar ilk başta onu kullandık çocuk büyüdükçe o yeniden yapılıyor biraz eziyet sadece yumuşak damak yarık ise çok da lazım bir şey değil o yüzden biz iki kere yaptırdık 3 aylık olduktan sonra bir daha yaptırmadık (diş Hekimliği yapıyor)

Oğlum ememedi önce yarık damak biberonu ile besledim sütümü sağarak verdim 3 aylık olduktan sonra da normal biberona geçiş yaptık biraz zor oluyor bu geçiş (3 aylık iken 9 aylık biberon emziği taktım)

Emebilen bebekler var siz de deneyin hemen pes etmeyin

6 ay 18 günlük iken de Prof Hakan Ağır a ameliyat ettirdik 7 aylıkken de sütüm Hale’n vardı emmeye başladı

Ameliyattan sonra hemen baba bebe dede vs demeye başladı

Sorunuz var mı bana?

ben de hamileyim adana da yaşıyorum. eylül ayında bir kızım olacak Allah nasip ederse. çift taraflı dudak ve damak yarığı tespit edildi. Bu konuda çok az şey biliyorum. zor bir süreç olacak ama rabbim kolaylığını verir inşallah

Hanımlar moralinizi bozmak istemem ama tedbir alıp araştırmanız için söylemek istiyorum.Benim kızım geçensene ağustosda doğdu.Hamiliğimi 4 ayrı dr takip etti 2li ve 3lü testler ayrıntılı ultrason anomali taraması hepsi yapıldı muhteşem bir hamilelik geçirdim en ufak bir risk yoktu üstelik kuzenimizin hastanesinde doğum yaptım prensesler gibi ilgilendi tüm kadro doğum anında dr kafasını kaldırdı ve anomali taramanı kim yapmıştı diye sordu söyledim çocuk dr geldi inceledi bebeğim yarık damaklıydı(dudakta birşey yok) arka yumuşak doku yarığı 12 gün küvezde beslediler hortumla üniv hastanesi ortodontisine gidin plak şeklinde damaklıl yaptırım dediler güç bela küçücük bebekle gittik ambulansla ağlatarak ölçü aldılar kullanmayı öğrettiler 4.aya kadar onu kullandım hep dik besledim ki ciğerine aspire olmasın süt kaçmasın diye.medala markasının yarık damak dudaklı bebekler için özel biberonu var ben izmirde çok zor buldum nette stoklarda yoktu derken satış ofisini bulduk biberonu getirmeden bebeği taburcu etmeyeceklerdi.(bulamayanlar diş hekimliği gakültesi malzeme satış ofisinde de bulabilir bizde sonradan öğrendik) neyse eğitimini vs verdiler kullanımı hakkında derken hop bir bomba çocupunuzda down semdromu şüphesi var çekik gözlü düşük ve küçük kulak yapısı küçük ağız vs saçmalamayın yoktur öyle bişey eşim tarafı külliyen çekik gözlü dedim annesi bi tüp kan alıp ankaraya genetik labratuvarına yollucaz 1 ayda çıkar sonuç emin olalım dediler o bir ay geçmek bilmedi derken sonuç gelir eşim bembeyaz kireç gibi ben sinir krizi ev cenaze evine döner kalabalıklar ağlayanlar...Hem de bir tane değil iki tane sendrom saptanmış.kızım Defne hem translokasyon tipi down sendromlu hem de varyant tipi turner sendromlu.Dünyada kimsede duyulmamış tüm doktorlar şaşkın ne sülalelerimizde duyduk ne bizde akraba evliliği uyuşmazlık hiçbiri yok hayatımız birdenbire değişti.5 haftalıktan beridir fizyoterapiye gidiyor bireysel eğitimlere başlandı ben işi gücü bıraktom kendimi kızıma adadım evim terapi merkezine döndü sürekli zeka geliştiren ince ve kaba motor becerisi geliştiren materyaller alıyoruz eve.Ense kalınlığı burun kemiği el çizgileri dudak yarığı herşeye bakıldı gerçekten şok olduk.Katı gıda yiyemiyor çok zor geçiyor nasipse ameliyatı ekim ayında 9eylül üniv de görevli plastik cerrahı Adnan Menderes hoca yapacak.Down +1 kromozom demek yani 46lık insan 47 kromozomlu oluyor.Turner -1 kromozom demek yani 46lık insan 45 kromozomlu oluyor.Ama benim kızımda her iki sendromda var ve bormal insanlar gibi 46 kromozomlu ve dünyada bir ilk bu da allahın bir mucizesi ve kızım beni seçti melek annesi oldum.Benden amniyosentez istemediler eğer bakamam derseniz ambiyosentez yaptırın derim benim 5 yıldan sonra gelen ilk bebeğim ilkini kalp durmasıyla karnımdayken kaybetmiştim kararım kesindi görülse bile aldırmayacaktım ve yüce rabbim ban öyle bir güç verdi ki yürü ya kulum dedi instagram kullanıyorsanız kızımı ve eğitimlerimizi takip edebilirsiniz "birdefnehikayem" adıyla bulabilirsiniz çok tatlı sarışın bomba hatta ilk dığduğunda kızıldı halen kızıla çalan bir saç rengi yeşile çalan çimen gözleri var kurban olduğumun gülüşü ömre bedel...güçlü kuvvetli diri bir bebek ama halen desteksi tam anlamıyla oturamıyor direk ayaklanıyor sanırım oturmadan yürüyecek level atlayacak bizim kız.Rapor süreci hastane kontrolleri sağlık kontrolleri fiYoterapi bireysel grup eğitimleri bende dolu dolu aktif bir anne oldum down aileleri ile doat oşdum yardım kampanyaşarı başlattım meleklerime bilgi alış verili yaptığımız bir grup kurdum annelerle sevinç ve hüzünleri bilgileri paylaşıyoruz diyorm ya gerçekten bambaşka biri oldum yeniden ğniversiteye başlamış gibi kitap defter ders çalışıyorum normal çocuklara yetişssin geride kalmasın diye hep eğitim veriyorum hergğn yaplı masajlar yapıyorum daha neler neler...Üzülerek şunu söyleyeceğim ki hamiş anneler kendinizi hazırlamanız için söylüyorum iki tane genetik dr gittim ikisi de yarık damak genetik bir bozukluk olanlarda daha sık görülür dedi illaki down semdromu olmak zorunda değil bir ailede kromozom translokasyonu vardı evime geldiler çocukta doğuştan renk pigment eksikliği varmış saçının ön bir tutamı doğuştan beyaz ayak dizkapatan aşağısı sedef hastalığı gibi benek benekti tanısını bulamıyor doktorlar albenizim den şüpheleniliyormuş ve çocuğun mental gelişimi çok geride 2,5 yaşındaydı hiç konuşmuyor benim kızım 10 aylıktı daha çok konuşup hareketleniyordu annesi de dedi zaten bunu. U kesin olacak diye değil ama önceden araştırın bilinçlenin benim gibi dumur olmayın downun d sini bilmezdim şimdi bir genetik profosörü gibi yorum yapabiliyorum bazen diyorum keşke hamileliğimde öğrenseydim odasını wvini ona göre dizayn ederdim süslü yapmazdım hepsi değişti ufak ufak şimdi eşya atmaya çalışıyorum ev boşaldın da kızıma tutunma barlı ayna yaptırayım tırmanma merdiveni salımcak koyma yeri açılsın diye o yüzden söyledim umarım kimseyi kırmamışımdır nolur ğzğlmeyin dersi veren rabbim dermanı da veriyor kaldı ki benim mucizem o beni seçti elimden tutup cennete götürecek kanatsız yeryüzü meleğim Defnem için sizlerde bol bol dua edin teyzeler.Sevgiler...

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, size ve tatlı kızınıza sıkıntıların kolayca aşıldığı sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim..
Benim merak ettiğim İzmir'de gebeliğinizi takip eden doktorlar kimlerdi? Ayrıntılı ultrasonda hangi doktoru tercih etmiştiniz?

Çok teşekkür ederim alsancakta muayenesi var perinatoloji uzmanı ege üniversitesi mezunu Soner Recai Öner kendisini şikayet de edecektim ama allahından bulsun birde aradım bari raporda yardımcı olun diye tamam gelin dedi söylediği gün ve saatte girtim aslında yarık görülebilirmiş demez mi başımdan aşağı kaynar sular döküldü sesimi yükseltince de sizi benmi çağırdım buraya ne işiniz var lütfen birdaha gelmeyin arayacaksanız telefondan arayın dedi şok olduk ama dua etsin kızımın eğitimleri yoğun geçiyor ve diğer hastane sahibi kuzenimiz oluyor işin ucu ona da dokunsun istemiyoruz çünkü her konıda yardımcı oldular ve mahkeme koridorlarında sürünmek istemiyorum hepsini allaha havale ettim böyle davalarda zaten genelde %3lük kosmı için garanti veremeyiz deyip doktoru haklı buluyorlarmış

Benim kızımda yarik damak doğdu doğumdan sonra öğrendim süt burnundan geliyordu yumuşak damak sert damak ve küçük dil ikiye ayrık.eğitim araştırmada doğum yapmıştım ki tamamen tesadufen bulundugum ilden ailemin yanına gitmiştik farkedilince kuveze alındı.2.nci gün ortodontiye götürüldü eşim ve yenidoğan hemşiresi eşliğinde aparey takıldı.apareye alışması için 3saatte bir yenidoğan gidip besledim ememedi ama sagdigim sutu içti biberonla hafif açmıştık biberonun ucunu dik pozisyonda besledik hemen yatırmadık evin her köşesinde burun asporatoru muz vardı kuşunca burnundan geliyordu.3.aydan sonra açmadan biberonla yemeye başladı ve kusmalar azaldı şükür.8aylikken ameliyatımız var hayırlısıyla atlatacağız bu günleri de insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…